Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Χαράτσι στα χωράφια από την Κυβέρνηση


Εκατοντάδες χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2014 απέκτησαν εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες έχουν φέτος για πρώτη φορά την υποχρέωση να δηλώσουν στην εφορία και «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση εκτάσεων γης», για τα αγροτεμάχια και τους αγρούς που κατέχουν και εκμεταλλεύτηκαν προκειμένου να παραγάγουν τα προϊόντα τους.

Το τεκμαρτό αυτό εισόδημα πρέπει να το υπολογίσουν σε ποσοστό 3% επί των αντικειμενικών αξιών των ιδιοκτητών εκτάσεων γης και να το δηλώσουν στα έντυπα Ε2 και Ε1. Θα πρέπει δε να πληρώσουν επί του «εισοδήματος» αυτού του φόρου 11%-33%.

Ταυτόχρονα, όμως, το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση εκτάσεων γης, κάθε αγρότης θα μπορεί να το δηλώσει και ως εκπιπτόμενη δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα που απέκτησε από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας και με τον τρόπο αυτό, να γλιτώσει φόρο που ισοδυναμεί με το 13% επί του τεκμαρτού αυτού ποσού.

Για τον ακριβή προσδιορισμό του «εισοδήματος» αυτού, όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να ζητήσουν τη βοήθεια λογιστών, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να υπολογίσουν τις αντικειμενικές αξίες των χωραφιών τους, ακολουθώντας μια διαδικασία που απαιτεί τη συμπλήρωση πολύπλοκων εντύπων και την πραγματοποίηση πλήθους μαθηματικών πράξεων.



airetos.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτά είναι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης - λαίλαπας, που ευτυχώς ο κόσμος την έστειλε εκεί που έπρεπε και θα πάει ακόμη πιο κάτω ως αντιπολίτευση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους τη γη για να ξέρουν πως βγαίνει το ψωμάκι. Εδώ στην περιοχή μας δεν υπάρχουν μεγαλοαγρότες όπως στην Κρήτη και στον θεσσαλικό κάμπο ή αλλού. ΤΣΑΚΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ αλλά τους τσάκισε κι αυτή. Πεθαίνουμε όλοι οι μικροί αγρότες, δεν βγαίνει με τίποτα η ζωή. Μιλάω για τους μικρούς αγρότες πάντα. Για μας δεν υπάρχει μέλλον, να το πούμε ξακάθαρα. Είναι δυνατόν ο αγρότης να φορολογείται σαν επιχειρηματίας; Τι είμαστε; Έμποροι και ξενοδόχοι; Ντροπή σε όσους έφτιαξαν αυτούς τους φορολογικούς νόμους κι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή στους βουλευτές που τους ψήφισαν. Σίγουρα δεν είχαν καταλάβει τι ψηφίζανε. Ας κάνει κάτι άμεσα τούτη η κυβέρνηση να μας βοηθήσει λίγο γιατί έτισ που πάει θα υπάρξει γενικός αγροτικός ξεσηκωμός. δεν πάει άλλο, πατριώτες, θα ρημάξει η ύπαιθρος με τα μέτρα αυτά. Δεν έχει μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog