Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Εργατικό ατύχημα σε "εταιρία" εργολάβου στο ΛΚΜ, με πολλά ερωτηματικά


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΜΕΓ/ΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25 - 4 - 2015
Θέμα: Εργατικό ατύχημα σε «εταιρεία» εργολάβου στο Λ.Κ.Μ.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 συνέβη εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Χωρεμίου στην εσωτερική απόθεση του Α16 όταν φορτηγό αυτοκίνητο που εκτελούσε μεταφορά αγόνων μαζών ανετράπη με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού και τον σοβαρό τραυματισμό (σπάσιμο ωμοπλάτης) του συνοδηγού του αυτοκινήτου.
Το φορτηγό με αρ. κυκλοφορίας ΑΜΑ 7067 (εργοταξιακό Νο 13) ανήκει στην Εταιρεία «Χ. ΜΑΤΑΤΑΝΑΣ ΑΤΕ» η οποία δεν έχει σύμβαση με τη ΔΕΗ ούτε ως υπερεργολάβος κάποιας άλλης εταιρείας που έχει σύμβαση με τη ΔΕΗ.
Επιπρόσθετα σύμφωνα με πληροφόρηση μας το εν λόγω φορτηγό είναι κατασχεμένο κάτι που σύμφωνα με την νομοθεσία δεν έπρεπε να είναι σε κυκλοφορία.

Από τα παραπάνω προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά:
Για ποια εταιρεία δούλευε το εν λόγω φορτηγό σε χώρο που εκτελείται έργο από την ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε που έχει σύμβαση με τη ΔΕΗ ;
Είναι σε γνώση της Διεύθυνσης του ΛΚΜ η εν λόγω εμπλοκή ;
Οι εργαζόμενοι στο εν λόγω ατύχημα που είναι δηλωμένοι και ασφαλισμένοι ;
Για το ατύχημα αυτό δεν υπήρξε από μέρους του εργολάβου ενημέρωση ούτε στον επιβλέποντα μηχανικό, ούτε στον Τομέα Ασφάλειας του ΛΚΜ, ούτε και στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Από τύχη δεν βρέθηκε για μια ακόμη φορά η ΔΕΗ και το Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης στο «προσκήνιο» τραγικών γεγονότων.

Η πλήρης ασυδοσία των εταιρειών εργολάβων (παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, του Κ.Ο.Κ, κλπ) καθώς και η πλήρης αδιαφορία από την Διεύθυνση του ΛΚΜ για την τήρηση και εφαρμογή των όρων των Συμβάσεων, έχουν δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

ΖΗΤΑΜΕ
Την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, των όρων των Συμβάσεων, των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία από τη ΔΕΗ και τις εταιρείες εργολάβων για την αποφυγή ατυχημάτων. Την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών και την λήψη μέτρων για κάθε μη νόμιμη ενέργεια των όσων προκύπτουν για το παραπάνω συμβάν.

Το Γραφείο Τύπου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο & ΔΝΣ ΔΕΗ - Γ.Δ/ΟΡ - ΔΛΚΜ
- Εισαγγελία Τρίπολης
- ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
- Ε.Κ.Αρκαδίας
- ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog