Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Αριστερή αναρχία και λαθρομετανάστες ενισχύουν τα ακροδεξιά ιδεολογήματα


Ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης Τσίπρα στην προεκλογική παροχολογία και το λαϊκισμό έχει φέρει την Ελλάδα σε λογιστική ασφυξία, αλλά και την πραγματική αγορά σε απελπισία.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Η κυβέρνηση, όμηρος των αριστερών ιδεολογημάτων της και των όσων πρεσβεύουν οι επαναστατικές συνιστώσες που πλέον έχουν υπουργικές καρέκλες, έχει παραδώσει τη χώρα στην αναρχία και τους λαθρομετανάστες.

Η αναρχία έχει παρεισφρήσει σε τέτοιο βαθμό που η κυβέρνηση νομοθετεί προς όφελος φυλακισμένων τρομοκρατών και αγνοεί τη λεηλασία δημόσιων κτιρίων. Επιτρέπει δε τους βανδαλισμούς περιουσιών και την απειλή ανυποψίαστων πολιτών, εις βάρος της αστικής ειρήνης.

Οι λαθρομετανάστες βρίσκουν στην Ελλάδα ανοιχτά σύνορα και «άριστες» συνθήκες διαβίωσης (ακόμη και με νόμιμα έγγραφα) που φτάνουν μέχρι και την ελεύθερη ...ηλιοθεραπεία. Τη στιγμή που το μεταναστευτικό για τη Μεσόγειο αποτελεί το μείζον ανθρωπιστικό ζήτημα, τη χώρα μας κυβερνά ένα κόμμα που ανακαλύπτει για πρώτη φορά το πρόβλημα... μετά από ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Αναρχία και λαθρομετανάστευση πέρα του ότι επιβαρύνουν την οικονομία της χρεοκοπημένης Ελλάδας, βλάπτουν θανάσιμα και τον Τουρισμό, τη μόνη πραγματική και άμεση πηγή εισοδήματος της χώρας.

Αυτό το εκρηκτικό μείγμα, δεν είναι ευκόλως επεξεργάσιμο από μία κοινωνία που δεν έχει άλλες αντοχές.

Αντίστοιχες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες, φέρνουν στην επιφάνεια μορφώματα της ακροδεξιάς, σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα ήδη έχει την εμπειρία της Χρυσής Αυγής. Η συρρίκνωση της ΝΔ που οφείλεται σε ενδυνάμωση των συνιστωσών Πολιτικής Άνοιξης και ΛΑΟΣ εντός της, είναι μία τεράστια πληγή που δημιουργεί περαιτέρω ελλείμματα δημοκρατίας στο χώρο της κεντροδεξιάς. Άλλωστε το περιστατικό του Μπαλτάκου και των διαύλων επικοινωνίας που είχε με τη Χρυσή Αυγή δεν είναι τυχαίο, άσχετα αν για επικοινωνιακούς λόγους μπήκε στον πάγο.

Οι εξελίξεις από τη κακή διαχείριση του τρίπτυχου οικονομική ασφυξία-αναρχία-λαθρομετανάστευση, είναι ικανές να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή, πέρα της ήδη διαπιστωμένης πολιτικής. Θα ενισχύσουν πολιτικές και πολιτικούς (με ποσοστά κάτω του 10% ευτυχώς..) που υποστηρίζουν τον ακροδεξιό ακτιβισμό, αυτόν με το «τσεκούρι».

Η σωτηρία της Ελλάδας βρίσκεται στην άμεση ανασύνταξη των δυνάμεων του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κέντρου. Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραδοθεί ούτε σε ακραίους λαϊκιστές, αλλά και ούτε σε αγκυλωμένους ψυχαναγκαστικούς ιδεολόγους που αναζητούν μέσα από τα συντρίμμια της Ελλάδας την προσωπική τους δικαίωση ή/και πολιτική διάσωση.

Αργυρώ Θεοτοκάτουtokentro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog