Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Σπάρτη: Κενές οι μισές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο


Η μειωμένη επιχορήγηση, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και το έντονο κτιριολογικό πρόβλημα, θέτουν ζήτημα ασφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σπάρτης.

Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλης Βλασταράκος ο οποίος επισκέφθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου, το Νοσοκομείο της περιοχής.
Συγκεκριμένα, η μειωμένη επιχορήγηση σε σχέση με πέρυσι καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες μέχρι τον Οκτώβριο και οι εφημερίες του Νοσοκομείου καθίστανται προβληματικές.

Το κτιριολογικό πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι έντονο (κατασκευής 1935) με εργασίες αντιστήριξης, προκειμένου να δημιουργηθεί η ασφάλεια εκείνη που είναι αναγκαία για την περίθαλψη των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό ιδιαίτερα Παθολογίας, Καρδιολογίας, Παιδιατρικής και Ακτινοδιαγνωστικής. Είναι καλυμμένες μόνο οι μισές οργανικές θέσεις, ενώ υπηρετούν μόνο 9 από τους 31 ειδικευόμενους γιατρούς.



moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog