Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Δήμος Τρίπολης: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να σταθεί στο πλευρό της μάχης που δίνει η Κυβέρνηση"


Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης για την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, παρακολουθούμε από ορισμένους να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να βλέπουν ότι τώρα κινδυνεύει η Αυτοτέλεια των ΟΤΑ.
Βλέπουμε ότι η μνήμη είναι κοντή και ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν παραγκωνισμένος και αποκλεισμένος από το τραπέζι του διαλόγου και των διεκδικήσεων σε θέματα χρηματοδοτήσεων και ανθρώπινου δυναμικού. Και όλο αυτό γινόταν με τη συναίνεση των εκάστοτε αντιπροσωπευτικών οργάνων των ΟΤΑ.
Σήμερα που η Κυβέρνηση δίνει έναν τιτάνιο αγώνα με τους δανειστές της Χώρας και προσπαθεί να επαναφέρει την όποια αξιοπρέπεια μπορούμε να επανακτήσουμε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε μπορεί να απέχει από το κάλεσμα αυτό. Δε μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα γι’ αυτά που συμβαίνουν και για αυτά που θα συμβούν.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να σταθεί στο πλευρό της μάχης που δίνει η Κυβέρνηση αλλά οφείλει να απαιτήσει ισότιμο διάλογο, διεκδίκηση της δικής της χαμένης αξιοπρέπειας, επαναφορά του απόλυτου Αυτοδιοίκητου που καταργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις Κυβερνήσεις.
Ο Δήμος Τρίπολης, στηρίζει την προσπάθεια αυτή, η οποία θα επιτρέψει στο Κράτος να ανταποκριθεί στις Οικονομικές του Υποχρεώσεις και να αμβλύνει τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές και οι θεσμοί.
Εις ένδειξη εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, ο Δήμος Τρίπολης και οι Υπηρεσίες της στο σύνολο τους, θα παραμείνουν ανοιχτές την Παρασκευή 24-04-2015.

Ας ελπίσουμε ότι το φως στο τούνελ θα αρχίσει να είναι ορατό και οι θυσίες του Ελληνικού Λαού θα πιάσουν τόπο. Και βέβαια δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα μπορεί να υπάρξει αλλαγή στον προγραμματισμό των Δήμων και περικοπές σε δράσεις ή λειτουργίες που εξυπηρετούν και ωφελούν τους Δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog