Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Λίστες με φοροφυγάδες από το Βερολίνο. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε γιαυτές η Ελλάδα!!!! 800 δις στην Ελβετία ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ!!

Το Βερολίνο προτίθεται να δώσει στις ελληνικές Aρχές CD με στοιχεία για έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες.
Για την ακρίβεια, όπως αποκαλύπτουν σήμερα “Τα Νέα”, η Γερμανία έχει αγοράσει κλεμμένα CD με καταθέτες στην Ελβετία και από εκεί έχει “αλιεύσει” τους φοροφυγάδες της.




Μάλιστα, έχει προσφερθεί να δώσει και στην κυβέρνηση Τσίπρα τα στοιχεία των Ελλήνων φοροφυγάδων που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες.
Μόνον που μέχρι σήμερα η Αθήνα δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον.

Η συνεργασία με την Ελβετία για τον έλεγχο των ύποπτων καταθέσεων δεν μπορεί να αποφέρει καρπούς και αυτό διαπίστωσε πρώτη η Γερμανία που ακολούθησε άλλη οδό.
Αφού απέρριψε την ελβετική πρόταση το  2010 να φορολογήσει τις γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία και να αποδώσει το φόρο το Βερολίνο αγόρασε κλεμμένα CD με καταθέτες στις Ελβετικές Τράπεζες.  Ιδρυσε την Αρχή αυτοκαταγγελίας για φοροδιαφυγή στην οποία προσφεύγει ο ενδιαφερόμενος πληρώνει τους οφειλόμενους φόρους και ένα πρόστιμο και αποδίδεται φορολογικά ελεύθερος.
Σε αυτά τα CD, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή των πρασίνων Σβεν Γκίγκολν,τ δεν περιλαμβάνονται μόνο γερμανοί αλλά και πολίτες άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί είτε να αξιοποιήσει αυτά τα CD είτε να αγοράσει η ίδια δεδομένα φοροφυγάδων. “Η δίωξη της φοροδιαφυγής είναι προτιμότερη από την φορολογική αμνηστία”, σημειώνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν έχει υπάρξει προσφορά στην ελληνική κυβέρνηση αλλά η οδός που μπορεί να ακολουθηθεί είναι απλή: Να απευθυνθεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φόρων της Γερμανίας και να ζητήσει πληροφορίες για τα φορολογικά CD. .


Και η Γαλλία αξιοποίησε τα στοιχεία από τα  γερμανικά CD και το 2014 απέσπασε 1,9 δισ έσοδα από φοροφυγάδες
Πηγή: «Τα Νέα»

----------------------------------------------------------
Ας  θυμηθούμε  τι  έγραφε  πριν  1  μήνα  η Die Welt......

Η γερμανική εφημερίδα, σε ένα ακόμη άρθρο στο διεθνή Τύπο που ασκεί αυστηρή κριτική στις κινήσεις του Ελληνα υπουργού Οικονομικών, κάνει λόγο για ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες, τις οποίες κανείς δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει.
Πριν από 13 μήνες η Εβελιν Βίλντμερ Σλουμπφ, η Ελβετία υπουργός Οικονομικών, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μία πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, γράφει η Die Welt. Οι πλούσιοι φοροφυγάδες της Ελλάδας επιτέλους θα καλούνταν να πληρώσουν.
Ολα συζητήθηκαν διεξοδικά, αλλά από τότε η Ελβετίδα δεν έχει ακούσει… νέα από την Αθήνα. «Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμαθε να κάνει υπομονή όταν αντιμετωπίζει τους Ελληνες συναδέλφους της», σημειώνει η Die Welt για την Σλουμπφ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της, σημειώσει η εφημερίδα, που αναφέρει και τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσίων. «Αντί αυτού, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη ότι όλα θα μείνουν ίδια για τους εφοπλιστές», σημειώνει η Die Welt για τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Στα τέλη του 2013, σύμφωνα με το δημοσίευμα όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, στην Ελβετία υπήρχαν περίπου 800 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις Ελλήνων. Οπως προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, το εύλογο είναι να εκτιμήσει κανείς ότι το ποσό έχει αυξηθεί περισσότερο, με τις εκροές κεφαλαίων των τελευταίων μηνών από την Ελλάδα. «Και όπως συνήθως συμβαίνει στην Ελβετία, ένα μεγάλο μέρος του ποσού θεωρείται ότι δεν έχει φορολογηθεί. Χρήματα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση που έχει πρόβλημα ρευστότητας.
Οι ελβετικές αρχές θα μπορούσαν ακόμη και να τα συλλέξουν για λογαριασμό τους και να τα μεταφέρουν στην Αθήνα», αναφέρει η Die Welt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog