Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το Costa Neoromantica, εκτός λιμένος στο Ναύπλιο


Αυτό το πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν σήμερα αρόδο έξω από το Λιμάνι του Ναυπλίου, ποιος δεν θα ήθελε να το δει να δένει στην ανατολική προβλήτα, μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης;

Όμως και δυστυχώς δεν θα το δούμε ποτέ, τουλάχιστον με τα δεδομένα της σημερινής εκβάθυνσης που σε λίγο τελειώνει, πολύ απλά γιατί αν και το μήκος του βρίσκεται στο όριο, είναι 220, 52m και θα μπαίνουν μέχρι 220m, το βύθισμα του είναι 7,8m  ενώ του λιμανιού θα είναι μέχρι 7,0m, επομένως απαγορευτικό.

Δεν είναι δικές μου θεωρίες, είναι η πραγματικότητα που περιγράφει ο μελετητής του προτεινόμενου «Master Plan Λιμένος Ναυπλίου» και φυσικά ισχύουν απόλυτα.

Αναφέρεται συγκεκριμένα, «…τούτο σημαίνει ότι με θεώρηση ανοχής ποδός και απόστασης ασφάλεια της τάξεως του 10-15% υπολογίζεται ότι στον λιμένα θα εισέρχονται σκάφη με βύθισμα έως 7,0m. Επίσης η διαθέσιμη περιοχή ελιγμών περιορίζει το μήκος των εισερχόμενων σκαφών στα 220m…«

Τώρα θα μου πείτε ποιος ασχολείται με το Master Plan, αν κρίνουμε από τη συμμετοχή στη διαβούλευση, πολύ λίγοι, ελάχιστοι.

Ευκαιρία λοιπόν για όσους θέλουν, έστω και αν αυτή έχει τελειώσει, να μάθουν τι προτείνεται και σε λίγο καιρό θα ισχύσει για το Λιμάνι του Ναυπλίου:
http://www.participation.gr/forum/index.php?board=20.0

Όσο για να απολαύσετε το πραγματικά όμορφο κρουαζιερόπλοιο COSTA NEOROMANTICA πηγαίνετε στη σχετική ιστοσελίδα:
https://www.marinetraffic.com/gr/ais/details/ships/247817000

Για μια ακόμη φορά σας ενημερώνω για πράγματα που άλλοι ούτε καν γνωρίζουν, ούτε καν προσπαθούν να μάθουν.

Εγωιστικό, συμφωνώ απόλυτα, πως αλλιώς όμως μπορώ να το πω!

Prefadoros



nafpliopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog