Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Περιοδία Αντιπεριφερειάρχη

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας 26 Ιανουαρίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, επισκέφτηκε την περιοχή Γορτυνίας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πανουκλιά και τον Περιφερειακό Σύμβουλο μηχανικό κ. Ν. Λυτρίβη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί επιτόπου και αυτοπροσώπως από τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συζητήσει μαζί τους τις προτεινόμενες για αυτά λύσεις.
Επισκέφτηκε μεταξύ άλλων τα χωριά Σέρβου, Αράπηδες, Κοκκινόραχη, Αετοράχη,Λυσσαρέα, Σαρακίνι Ηραίας, Παλούμπα, Ράφτη, Ζάτουνα και Δημητσάνα.
Στην περιοχή Αετοράχης διαπίστωσε την άμεση ανάγκη να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της κατασκευής του δρόμου Κοκκινόραχη-Αετοράχη το οποίο δημοπρατείται μέχρι το Μάϊο του 2011. Με την κατασκευή του δρόμου αυτού ολοκληρώνεται ο οδικός άξονας Δημητσάνα – Σταυροδρόμι, η κακή κατάσταση του οποίου ταλαιπωρεί επί χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Επίσης διαπιστώθηκε ότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στο κομμάτι του δρόμου Λυσσαρέα – Κοκκινόραχη και εδόθησαν οι σχετικές εντολές προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες για την υλοποίησή τους.
Στο Παλούμπα, όπου πήγε αργότερα, συζήτησε με κατοίκους της περιοχής για το έργο της συντήρησης και αναπαλαίωσης του Πύργου Πλαπούτα, ένα έργο που επί χρόνια καρκινοβατεί μεταξύ αδιαφορίας και γραφειοκρατίας και που η υλοποίησή του εκτός από φόρο τιμής στον ήρωα της Επανάστασης του 1821, θα δημιουργήσει και ένα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος.
Τέλος πήγε, μέσω Ράφτη και Ζάτουνας στη Δημητσάνα όπου είχε συνεργασία με το Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιάννη Γιαννόπουλο. Σε σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο, συζήτησε θέματα και προβλήματα της περιοχής, για την επίλυση των οποίων διαπιστώθηκε η ανάγκη συνεργασίας της Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Δήμο Γορτυνίας.
Επιστρέφοντας αργά το απόγευμα, μέσω Στεμνίτσας- Χρυσοβιτσίου επιθεώρησε το δρόμο Τρίπολης -Στεμνίτσας όπου έδωσε εντολή για άμεση ετοιμότητα των αρμοδίων Υπηρεσιών σε περίπτωση χιονόπτωσης, ώστε να μη κλείσει ο δρόμος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog