Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ν.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Σύμφωνα με το έγγραφο 323886/22-09-2009 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όλοι οι αμπελοκαλλιεργητές υποχρεούνται να υποβάλλουν, όπως κάθε χρόνο, στη Διεύθυνση Γεωργίας «Δήλωση Συγκομιδής Σταφυλιών», στην οποία να δηλώνουν τις ποσότητες των σταφυλιών που συγκομίσθηκαν κατά την αμπελουργική περίοδο 2009-2010 και που προορίζονται αποκλειστικά για οινοποίηση.
Η περίοδος υποβολής των ανωτέρω δηλώσεων είναι η από 2 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2009.
Οι ως άνω δηλώσεις συγκομιδής ελέγχονται κατά την υποβολή τους από την υπηρεσία μας ως προς την «αμπελουργική έκταση εκμετάλλευσης», σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμπελουργικού μητρώου.
Η δηλούμενη συγκομισθείσα ποσότητα σταφυλιών, εφόσον όλη ή μέρος αυτής παραδίδεται σε νομίμως λειτουργούντα οινοποιεία, ελέγχεται κατά την υποβολή της δήλωσης συγκομιδής, σύμφωνα με τα αποδεικτικά παραστατικά (δελτία αποστολής, τιμολόγια, κ.λ.π.).
Επισημαίνουμε ότι η υποβολή της δήλωσης συγκομιδής, πέρα από υποχρέωση των παραγωγών, είναι και αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου:

α) Να απολαμβάνουν των διαφόρων ευεργετημάτων (Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων, οριστικής εγκατάλειψης αμπελώνων κ.λ.π.)

β) Να συμβάλλουν στην εξασφάλιση της ορθής χρήσης των στοιχείων που αναγράφονται σε αυτήν για την παραγωγή οινικών προϊόντων, που ανταποκρίνονται τόσο στους ποιοτικούς χαρακτήρες των σταφυλιών από τα οποία προέρχονται όσο και στις απαιτήσεις των καταναλωτών.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog