Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το Χαμόγελο του Παιδιού διοργανώνει τη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»


την Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

σε παραλίες των Δήμων Κορινθίας, Ηλείας , & Βόρειας Κυνουρίας

με τη συμμετοχή μαθητών, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χορηγών και εθελοντών.


Περισσότερα από 500 παιδιά από δημοτικά σχολεία των παραπάνω δήμων, θα δώσουν το δικό τους μήνυμα στους μεγάλους, συμμετέχοντας στον καθαρισμό παραλιών.

Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» η οποία διοργανώνεται από την ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση "Legambiente". Σε αυτή λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο διάφοροι φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποια ακτή, πάρκο, άλσος ενώ ταυτόχρονα γίνεται μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί για 2η φορά ταυτόχρονος καθαρισμός σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας από «Το Χαμόγελο του παιδιού» της Κορίνθου, της Τρίπολης, και της Κυλλήνης. Μαθητές, φορείς, εταιρείες και εθελοντές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους το πρωί της 27ης Μαΐου, στη παραλία «Καλάμια» στην Κόρινθο, στη παραλία «Καλλιστώ» στη Βόρεια Κυνουρία και στην παραλία της Κυλλήνης στον Πύργο Ηλείας.


Η δράση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις του Οργανισμού και να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον.

Η όλη δράση θα κλείσει με τρόπο μοναδικό μια και όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν «Μια όμορφη & καθαρή παραλία σ’ ένα τεράστιο μουσαμά 10 μέτρων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog