Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Προτεραιότητα το αεροδρόμιο Καλαμάτας για τη Περιφέρεια

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ο λόγος του περιφερειάρχη Πελοπόννήσου για τις προτεραιότητες σε έργα αλλά και σε υποδομές. Πριν λίγο σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της σύσκεψης με τους Δημάρχους στην Καλαμάτα, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης ανέφερε για το θέμα του Αεροδρόμιου όταν ρωτήθηκε, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι, πρώτα θα αναβαθμιστεί το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, αυτό είπε ανέφερε και στον πρωθυπουργό και μετά θα συζητηθούν όλα τα σχέδια που έχουν σκεφτεί για το Αεροδρόμιο της Τρίπολης. Αν μη τι άλλο είναι μια σοβαρή εξέλιξη..Αξίζει να τονίσουμε ότι η πειροχή μας λόγω της ΠΟΤΑ αποτελεί ένα μεγάλο κέντρο και κόμβο μεταφορών με πολλές προοπτικές για το απώτερο μέλλον...


«Φάμπρικα» επιστροφής Φ.Π.Α. με το ελαιόλαδο!

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΕΝΩ Η ΕΝΩΣΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ…
«Φάμπρικα» επιστροφής Φ.Π.Α. με το ελαιόλαδο!
● ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΕΙΞΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ;
● ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΑΣ;
ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ιστορία έρχεται στο φως που έχει να κάνει με «φάμπρικα» επιστροφής ΦΠΑ, μέσω πωλήσεων ελαιολάδου από ελαιοτριβεία στην ΕΑΣ σε ονόματα παραγωγών, χρήζει εξονυχιστικού ελέγχου.
Συγκεκριμένα υπάρχουν καταγγελίες ότι μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου «πέρασε» ποσότητες ελαιολάδου σε ονόματα παραγωγών με στόχο την είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ.
● Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βασίλη Κοζομπόλη έχει σχέση με αυτό το κύκλωμα;
● Συνέπραξε ο ίδιος ή εν αγνοία του έχει γίνει συναλλαγή στο όνομά του και έχει εισπραχθεί επιστροφή ΦΠΑ;
Παράλληλα συνεταιρισμός-σφραγίδα που δεν έχει επίσημη ελαιοκομική δραστηριότητα φέρεται ότι πούλησε στην ΕΑΣ Μεσσηνίας μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου.
Και γεννιώνται ερωτήματα όπως:
● Που βρέθηκαν αυτές οι ποσότητες ελαιολάδου και ποιοι εισέπραξαν τα ποσά;
● Έγινε συναλλαγή με την ΕΑΣ από το συνεταιρισμό σφραγίδα για λογαριασμό του, για λογαριασμό παραγωγών ή κάποιου τρίτου;Όπως και να έχει το ζήτημα επειδή η «φάμπρικα» παραπέμπει στις εποχές των «πανωγραψιμάτων» για την είσπραξη επιδοτήσεων, τώρα προκύπτουν υπόνοιες για «φάμπρικες» με την επιστροφή ΦΠΑ, κάτι που αναμφισβήτητα πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος, όπως θα πρέπει να ελεγχθούν και οι οικονομικές συναλλαγές συνεταιρισμών-σφραγίδων.
Και κάτι που αφορά το λεγόμενο οικονομικό έλεγχο στην ΕΑΣ:
● Ποιος θα ελέγξει αν κατά τη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ μέσω της ΕΑΣ, διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα και τα οικονομικά της Ένωσης ή λειτούργησε «πελατειακά» ο πρόεδρος στο πλαίσιο της… κοινωνικής πιστωτικής πολιτικής του;
Αν η διοίκηση της ΕΑΣ αδυνατεί να επιβάλλει τη διαφάνεια στη λειτουργία της, η ευθύνη όλων των μελών της είναι μεγάλη και θα πρέπει η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να πράξουν τα δέοντα για τη διασφάλιση των παραγωγών και των δημοσίων οικονομικών, την στιγμή που, ομολογημένα πλέον, η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της Μεσσηνίας βουλιάζει οικονομικά και ο πρόεδρός της ουσιαστικά αρνείται τον πλήρη οικονομικό έλεγχο, προσπαθώντας να φορτώσει τις ευθύνες σε υπηρεσιακά στελέχη.


Υπεγράφει η Υπ.Απόφαση για τον ιατροτεχνολογικο εξοπλισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Διοικητής του Γ.Ν.Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρέλαβαν σήμερα την Υπουργική Απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Νικόλαος Πολύζος, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 680.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που συμπεριλαμβάνεται στο ανωτέρω ποσό αναλύεται ως εξής:

α/α Είδος εξοπλισμού Τεμάχια Ενδεικτικός Προϋπολογισμός

1 Ψηφιακός μαστογράφος 1 350.000.00 €
2 Τομογράφος οπτικής συνοχής 1 90.000,00 €
3 Ψηφιοποιητής ακτινολογικών 1 50.000,00 €
4 Κλίβανος H2O2 1 100.000,00 €
5 Σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης 1 20.000,00 €
6 Φορητό ακτινοσκοπικό C-ARM 1 70.000,00 €
Σύνολο: 680.000,00 €
Πηγή χρηματοδότησης της προμήθειας του εν λόγω εξοπλισμού θα είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι διαδικασίες υλοποίησής της θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου.


2.500 Ευρώ για να παρουσιάσει, ο αδελφός του Πρωθυπουργού, το συγγραφικό του έργο στο Μόλυβο Λέσβου!

Με απόφασή της η Υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή εγκρίνει δαπάνη 2.500 Ευρώ ώστε να παρουσιάσει ο αδελφός του Πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου το συγγραφικό του έργο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μόλυβο στις 2/06/2011.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η δαπάνη έχει ωραίο περιτύλιγμα …. «στο πλαίσιο του προγράμματος των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και του Πανεπιστημίου του Southern Maine, στην οποία ο κ. Ν.Παπανδρέου θα παρουσιάσει το συγγραφικό του έργο, κατόπιν προσκλήσεως από το παραπάνω Πανεπιστήμιο.»

Προσέξτε τώρα πως τεκμηριώνεται η παρουσία του Νίκου Παπανδρέου στη Λέσβο:
«Την ανάγκη προβολής του ποιητικού και συγγραφικού πλούτου του Αιγαίου και ειδικότερα της Λέσβου από τους αρχαιότατους χρόνους μέχρι σήμερα»

Αλήθεια ο Νίκος Παπανδρέου είναι συγγραφέας του Αιγαίου; Έχει καμία σχέση με τα λεσβιακά γράμματα;
Ας δούμε τι περιλαμβάνεται στο ποσό των 2.500 ευρώ:
“Εγκρίνουμε τη διάθεση πίστωσης μέχρι του ποσού των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00€) συμπεριλαμβανομένου και του νόμιμου ΦΠΑ, για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης και διαμονής του κ.Ν.Παπανδρέου, ηχητικής κάλυψης, βιντεοκάλυψης, παράθεσης μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα από γυναικείο συνεταιρισμό, ανθοστολισμό της συνεδριακής αίθουσας και λοιπών εξόδων, που θα απαιτηθούν για την εκδήλωση.”

Μέχρι ανθοστολισμό…..!!!! Νιώθεις αγαπητέ αναγνώστη θυμό;
Και για να μην θυμώσεις αγαπητέ αναγνώστη μάθαμε ότι ο Νίκος Παπανδρέου θα μας κάνει σκόντο…θα πληρώσει μόνος του τα εισιτήρια και έτσι θα γλιτώσουμε μερικά ευρώ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog