Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου

Με θέμα «Αναπτυξιακός Νόμος 3908/2011», το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέλος του Enterprise Europe Network, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι επενδυτές και εκπρόσωποι της πολιτείας έδωσαν το παρών στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση: ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ. Θεόδωρος Κασίμης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και κα Ντίνα Νικολακάκου, οι Πρόεδροι της ΟΕΒΑ και του ΣΕΒΙΠΕΤ, Συλλόγων, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ.ά.
Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νικόλαος Μεγρέμης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα. Ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στη σημασία του Αναπτυξιακού νόμου για τις τοπικές επιχειρήσεις σε αυτήν την τόσο δύσκολη οικονομική και επιχειρηματική συγκυρία και επεσήμανε την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος όσον αφορά στην αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων αυτών.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να γίνουν σημαντικά και αποφασιστικά βήματα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σαν βασική κατεύθυνση εξόδου από την οικονομική κρίση.
Ο βασικός ομιλητής της ημερίδας, Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ανέπτυξε τα βασικά χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις του νέου αναπτυξιακού νόμου 3908/2011 και έκανε αναφορά στις καινοτομίες που εισάγει ο νέος αναπτυξιακός νόμος όσον αφόρα την αξιολόγηση, τα κίνητρα των επενδύσεων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των εγκρίσεων των προτάσεων.
Συγκεκριμένα ο κ.Ρήγας αναφέρθηκε στις κατηγορίες επενδύσεων που είναι οι κάτωθι:
α) Γενική Επιχειρηματικότητα
β) Περιφερειακή Συνοχή
γ) Τεχνολογική Ανάπτυξη
δ) Νεανική Επιχειρηματικότητα. Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη κατηγορία επενδύσεων που αφορά τη νεανική επιχειρηματικότητα, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να αλλάξει η φιλοσοφία που βλέπουμε έως τώρα την επιχειρηματικότητα και θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα για να αλλάξει το μοντέλο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας.
ε) Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια
Στ) Ολοκληρωμένα Πολυετή Επενδυτικά Σχέδια και,
ζ) Σχέδια Συνέργεια και Δικτύωσης (clusters).
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα είδη ενισχύσεων που προσφέρει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που αναλυτικότερα είναι:
α) Φορολογική απαλλαγή
β) Επιχορήγηση
γ) Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης(Leasing)
δ) Ευνοϊκά δάνεια μέσω ΕΤΕΑΝ

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις φορέων και επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση του Αναπτυξιακού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog