Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Oλοκληρώθηκε η δράση «KAΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Την Παρασκευή 27 Μαΐου ολοκληρώθηκε η δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετείχε για 12η συνεχή χρονιά στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» η οποία διοργανώνεται από την ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση "Legambiente". Σε αυτή λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο διάφοροι φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποια ακτή, πάρκο, άλσος ενώ ταυτόχρονα γίνεται μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά.

Η δράση στόχευε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα τα παιδιά θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις του Οργανισμού και να συμμετάσχουν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα το περιβάλλον.

Στόχος φέτος ήταν να πραγματοποιηθεί για 2η φορά ταυτόχρονος καθαρισμός σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας από «Το Χαμόγελο του παιδιού» της Κορίνθου, της Τρίπολης, και της Κυλλήνης. Δυστυχώς όμως η ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή του Άστρους Κυνουρίας μας ανάγκασε να ακυρώσουμε τη δράση. Το ίδιο συνέβη και στη Κόρινθο όμως μια και η ομάδα μας είχε ήδη μεταβεί στην περιοχή, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε .... τη δράση μέσα στα σχολεία!


Έτσι λοιπόν είχαμε τη χαρά να ενημερώσουμε τους μαθητές του 3ου και του 10ου Δημοτικού σχολείου Κορίνθου για τις δράσεις και τις ανάγκες μας. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα μας κινητή μονάδα , να ενημερωθούν για την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και να παίξουν δημιουργικά παιχνίδια με τους εκπροσώπους από το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
Στην Κυλλήνη η δράση εξελίχθηκε κανονικά με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία Κάτω Παναγιάς και Κυλλήνης. Ξεκινήσαμε με κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και καθάρισμα της παραλίας, ενώ ακολούθησε Face Πainting με θέμα την θάλασσα. Τέλος ζωγραφίσαμε σε ένα μεγάλο χαρτί τη δική μας καθαρή παραλία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές που έδωσαν δυναμικά και πάλι το παρόν αλλά και τους τοπικούς φορείς και εταιρείες που μας υποστήριξαν ακόμα μια φορά .
Ευχαριστούμε θερμά
Τον Δήμο Κορινθίας & τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Tη Δ/νση ΠΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου
Το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης
Το Λιμεναρχείο Κυλλήνης
Το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης
Το Πυροσβεστικό Σώμα Λεχαινών
Το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών
Ναυτικός- Αθλητικός Όμιλος Κυλλήνης
Το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
Την εταιρεία Danone
Το «Λιμανάκι του Τσαμπά»
Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Παναγιάς
Τα σχολεία:
Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Παναγιάς- Κυλλήνης
Νηπιαγωγείο Κυλλήνης -Κάτω Παναγιάς
3o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου
10o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog