Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΡΤΖΕΛΕΤΟΣ: Ιούνιος 2011, Ο μήνας του ..κόβω θερμίδες


Ο Ιούνιος, συνήθως ζεστός, οφείλει να είναι ένας μήνας απέριττος. Περιμένουμε οι περισσότεροι τις «μεγάλες» μας διακοπές.. Ζεσταινόμαστε ντυνόμαστε ελαφριά, προτιμάμε τη ν ελαφριά μαγειρική και τις λιτότερες θερμίδες..

-Χρησιμοποιούμε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά.. Πίνουμε ημι-αποβουτυρωμένο γάλα, τρώμε γιαούρτι έως 2% σε λιπαρά. Προμηθευόμαστε τυριά που περιέχουν λιπαρά 10-20%. Έτσι γλιτώνουμε 30-10 θερμίδες.

-Τρώμε 1 φρούτο εποχής (πχ 12 κεράσια) αντί για 1 ποτήρι , χυμό για να γλιτώσουμε 50 θερμίδες!

-Αλείφουμε τις φρυγανίες μας χωρίς, βούτυρο ή μαρμάρινη, παρά μόνο με μαρμελάδα ή μέλι.. 45 θερμίδες είναι αυτές!

-Προτιμάμε 1 ψητή πατάτα σε αλουμινόχαρτο από 1 χούφτα πατάτες τηγανητές, έτσι παίρνουμε 100 θερμίδες λιτότερες!

-Αφαιρούμε το ορατό λίπος από το κόκκινο κρέας (πέτσα στα πουλερικά) , γιατί να πάρουμε 100 θερμίδες από «κακό» λίπος (trans, κορεσμένο);

-Φτιάχνουμε σάντουιτς, πίτσες με πολλά λαχανικά, στη θέση των αλλαντικών!

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΑΛΤΣΕΣ ΑΠΛΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΡΕΜΑΣ ΓΑΛΑΚΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤ 0 ΤΩΝ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΞΥΔΙ, ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΛΕΜΟΝΙ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΙ ΑΝ ΘΕΑΟΥΜΕ ΎΦΗ ΚΡΕΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΑΜΗΛΟ ΣΕ ΛΙΠΑΡΑ!

ΔΡΟΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΠΑΡΑ. ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΩΤΌ, ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΑΠΛΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ, ΣΙΡΟΠΙΟΥ!

Χρησιμοποιούμε απλά αγνά υλικά, όπως και απλή μαγειρική..
Φτιάχνουμε ευφάνταστες σαλάτες με ποικιλία λαχανικών..
Προτιμάμε τα τρόφιμα ψητά, βραστά, αποφεύγουμε συστηματικά το τηγάνισμα..
Σοτάρουμε χωρίς λαδί χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, λαχανικά
και νερό..
Προτιμάμε δροσερές σούπες, μας προσφέρουν νερό και ..κορεσμό!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσουμε τις θερμίδες αυτό που χρειάζετ είναι φαντασία και θέληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog