Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΔΕΗ και Δήμος Μεγαλόπολης υπέγραψαν μνημόνιο για το φράγμα Κομπόνας

Υπογραφή Μνημονίου μεταξύ Δήμου Μεγαλόπολης και ΔΕΗ


Δήμος Μεγαλόπολης και ΔΕΗ συμφώνησαν την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, προκειμένου να προωθηθεί η κατασκευή του φράγματος Κομπόνας.

Το Φράγμα Κομπόνας θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σε νερό τόσο του Δήμου Μεγαλόπολης όσο και των ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ώστε να μην απαιτείται η χρήση υδρογεωτρήσεων για την ψύξη των Μονάδων.

Η ΔΕΗ Α.Ε έχει ήδη εκπονήσει Προκαταρκτική Μελέτη για τον προσδιορισμό της διάταξης και των στοιχείων του Έργου. Η Μελέτη αυτή εκπονήθηκε μετά την επιτόπου επίσκεψη στελεχών της ΔΕΗ Α.Ε., κατά την οποία συλλέχθηκαν στοιχεία και διαπιστώθηκαν οι συνθήκες στη θέση του φράγματος και του ταμιευτήρα του Έργου.

4 σχόλια:

  1. Μετά το σάλο που ξεσήκωσε η στάση Μούρα στη διαχείριση του προβλήματος που ακούει στο όνομα ΧΔΒΑ και την κατά μόνας συνάντησή του με τον Ζερβό της ΔΕΗ ΑΕ γράφοντας έτσι στα παλιά του τα παπούτσια το δημοτικό συμβούλιο και την επιτροπή αγώνα που εξέλεξε ομόφωνα, σκάνε μυτη και "τα αργύρια της προδοσίας" που ακούει στο όνομα Κομπόνα. Ένα έργο αμφίβολης αξίας και χρησιμότητας, αφού ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο οι εμπνευστές του να μας αναλύσουν την αξία και τη χρησιμότητά του σε συνάρτηση με το τεράστιο κόστος του. Η πιο πάνω ανακοίνωση της ΔΕΗ ΑΕ δε λέει απολύτως τίποτε. Το έργο, όπως προαναφέραμε, είναι μεγάλο και το κόστος του κολοσιαίο, πράγμα που θέτει εν αμφιβόλω την ειλικρίνια της ανακοίνωσης. Κι ας μη μου πει κανεις οτι τυχαία έκασε το φουντούκι της Κομπόνας τώρα που η τοπική κοινωνία είναι αναστατη, αφού πλέον είναι ηλίου φαεινοτερο ότι ο κ. Μπούρας έχει αποδεχτει τη δημιουργία του ΧΔΒΑ και μάλιστα στο ρόλο του συνδιαχιριστή με τη ΔΕΗ.
    Βέβαια τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Εδώ θα θέσω μόνο ένα προς προβληματισμό για τη στάση του Δημάρχου. Από πού πηρε την εντολή ο κ. Μπούρας να υπογράφει μνημόνια με τη ΔΕΗ όταν το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει δώσει τέτοια εντολή; Κυκλοφορεί κι άλλο μνημόνιο εδώ και κάτι μήνες με πολλά ακόμα "φουντούκια". Τι άλλο έχει συμφωνήσει να μας φέρει ο κ. Μούρας; Ποιά άλλη έκπληξη τύπου ΧΔΒΑ μας επιφυλάσσει; Μήπως προετοιμάζει την σύγκαυση των σκουπιδιών με λιγνίτη; Με τη λημματολάσπη τηςΨιττάλειασ; Πού το πάει επί τέλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δεν έπρεπε να περάσει από δημοτικό συμβούλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ Ο Κ ΜΠΟΥΡΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΔΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΔΣ. ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ως ΑΠΟΛΥΤΟΣ... ΜΟΝΑΡΧΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re seis....exo ena filo me ikopeda-xorafia stin kompona meria....
    aaaaa giayto ksafnika to filaraki kegotan na bgei o mpoyras stis ekloges kai koybalage kai olo toy to soi sis sigkentroseis;;;;
    kai entelos kata tixi iksere apo tote gia tin kompona afoy o idios to elege;;
    kai meta mas ftene mono oi politikoi....
    kalofagota...
    sto xorio moy lene
    anemomazomata
    anemoskorpizmata....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog