Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Παπακωνσταντίνου για ΧΔΒΑ Μεγαλόπολης: "περιμένουμε τον Εθνικό σχεδιασμό"...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για το θέμα κατασκευής ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη.

Το θέμα ήρθε επιθετικά στο προσκήνιο, μετά την δημοσιοποίηση της υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ τον Ιούλιο 2011. Έχοντας αναλάβει ο κ. Παπακωνσταντίνου πλέον το υπουργείο, αλλά με την υπογραφή της προηγούμενης υπουργού ΥΠΕΚΑ της κ. Μπιρμπίλη!!!

Στη συνάντηση αυτή, παρόντες ήταν ο Υπουργός Γ. Παπκωνσταντίνου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε., ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κ.κ. Τσιριγώτης και Φουσέκης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, όπως ο κ. Τολέρης γνωστός στον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM από τις σχετικές συνεντεύξεις μας για το θέμα ΧΔΒΑ.

"Δεν θα προχωρήσει το θέμα μέχρι την ολοκλήρωση και εφαρμογή του Εθνικού Σχεδιασμού " είπε ο Υπουργός .
Επίσης, μπήκε το θέμα συνεννόσης με την τοπική κοινωνία, της οποίας ερήμην της καταγγέλθηκε από τους τοπικούς παρόντες έγιναν και οι πρόσφατες ενέργειες.
Ιδιαίτερους κινδύνους ελοχεύει κατά την γνώμη μας η θέση Παπακωνσταντίνου, αφού μπορεί να εκληφθεί ως καθυσηχαστική υπό την έννοια της αναβολής του θέματος, που σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ακύρωση, σημαίνει απλά αναβολή!!!

Θετική, αλλά όχι καθοριστική είναι η θέση της ΔΕΗ ΑΕ , στην οποία παρέμεινε ο κ. Ζερβός, όπως την είχε διατυπώσει και σε συνέντευξή του στον ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM, δηλαδή ότι η ΔΕΗ ΑΕ δεν ενδιαφέρεται για ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη, παρά μόνο για διαχείρηση του αμιάντου της μόνο.

Το βάρος των εξελίξεων ανήκει πρωτίστως στον Δήμο Μεγαλόπολης και στο πως θα κινηθεί πλέον. Αν θα συντονιστεί στο επικίνδυνο "πάγωμα" του κ. Παπακωνσταντίνου ή θα παραμείνει σε άκρως δραστικές και ουδόλως εφυσηχασμένες κινήσεις!!!
Κεντρικός στόχος: να μη συμπεριληφθεί ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη στον Εθνικό Σχεδιασμό!!!
Οψόμεθα...




1 σχόλιο:

  1. Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΛΑΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΔΒΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
    ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡAΠΕΖΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog