Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ταμείο Μολυβιάτη, γιόκ!!! για φέτος τουλάχιστον

Αρπαξαν τα λεφτά για τους πυρόπληκτους.....

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων... το «Ταμείο Μολυβιάτη», το οποίο είχε δημιουργηθεί τις πρώτες μέρες μετά τις πυρκαγιές του 2007, με τις συνεισφορές 150 εκατομμυρίων ευρώ
από 92.000 δωρητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το γνωστό επισήμως και ως Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών καταργήθηκε με το νόμο 3895/2010, ενώ είχε 118 εκατομμύρια υπόλοιπο, ποσό που περιήλθε «στην αρμοδιότητα του υπουργού Οικονομικών».
«Τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη έπρεπε να μείνουν ανέγγιχτα. Το κράτος για ακόμη μία φορά έκανε τις αλχημείες του. Αντί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που είχαν οι πυρόπληκτες περιοχές για την ανασυγκρότησή τους, κατήργησαν το Ταμείο χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση» μας λέει η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, βουλευτής Επικρατείας και αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ., η οποία κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.
«Το ΠΑΣΟΚ, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, κατήργησε το Ταμείο Μολυβιάτη και ενέταξε τα χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από την ένταξή τους σε αυτό το Πρόγραμμα και ύστερα, τα χρήματα δεν δύναται να διατεθούν, φέτος τουλάχιστον, για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων νομών, καθώς, μετά το πρόσφατο αίτημα της τρόικας να δαπανηθούν 950 εκατ. λιγότερα από τα 8,5 δισ. που μπορούσε να ξοδέψει το ελληνικό κράτος από το Πρόγραμμα αυτό, η κυβέρνηση έχει ξοδέψει όλα τα κονδύλια που θα μπορούσε και δεν μπορεί πλέον να δώσει ούτε ευρώ παραπάνω για τους πυρόπληκτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog