Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής στο κέντρο εφοδιασμού μεταφορών στη Σπάρτη

Στην ουσία το πραγματικό πρόβλημα είναι η συγκέντρωση τόσων στρατιωτών σε εγκαταστάσεις που δε μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.
Ο κάθε λόχος αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 250 φαντάρους. Για παράδειγμα στον τρίτο λόχο σε 254 φαντάρους αντιστοιχούν 10 μόνο λεκάνες. Στις μισές το καζανάκι έχει πολύ μεγάλη πίεση, έτσι πάμε μόνο για «ψιλό» γιατί το «χοντρό» . θα ταξίδευε.

Πέρα από την πλάκα όμως η κατάσταση είναι τραγική κι ας καθαρίζουμε τρεις φορές την ημέρα. Χαμός γίνεται επίσης με το ζεστό νερό στα μπάνια το οποίο επαρκεί μόνο για τους 20-30 πρώτους. Οι υπόλοιποι άλλη μέρα, αν είναι πιο τυχεροί, εκτός αν είναι τόσο τολμηροί για να παλέψουν με το κρύο. Οι αξιωματικοί προσπαθούν με μαγικά να διαχειριστούν το πρόβλημα βάζοντας βάρδιες στα μπάνια. Ξεχνάνε όμως ότι έτσι όπως είναι το πρόγραμμα οι ώρες που πάμε για μπάνιο είναι συγκεκριμένες.

Φυσικά υπήρξαν από τη μεριά μας παράπονα και αντιδράσεις. Ο ανθυπολοχαγός Σιατίρας με υπεκφυγές έριξε το φταίξιμο σε εμάς, που δήθεν δεν τηρούμε τις βάρδιες και κάνουμε πολύ ώρα μπάνιο. Ο αντισυνταγματάρχης Τσαμπάς ήταν πιο ειλικρινής. Μίλησε για την οικονομική κρίση που υπάρχει έξω, που επηρεάζει τα πάντα και το στρατό ακόμη περισσότερο. Το ζεστό νερό λοιπόν γίνεται και αυτό θύμα περικοπών. Είναι προκλητικοί.. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η κρίση αγγίζει μόνο τα λειτουργικά έξοδα των στρατοπέδων και τους μισθούς των μονίμων. Καμία περικοπή δεν έχει γίνει στους εξοπλισμούς και στις αποστολές εκτός συνόρων.

Επιπλέον αποδεικνύεται πώς αντιλαμβάνονται τις συγχωνεύσεις των κέντρων. Χωρίς κανένα σχεδιασμό απλώς πετάνε περισσότερους φαντάρους σε λιγότερα κάνοντας ανυπόφορες τις συνθήκες ακόμη και σε κέντρα που είναι καλοσυντηρημένα.

Κύριε συνταγματάρχα, εσείς δεν έχετε καμία ευθύνη σε όλα αυτά; Διεκδικήσατε, διαμαρτυρηθήκατε ποτέ στους ανώτερούς σας;

Δυστυχώς μιλάμε για διοικητές άβουλα γρανάζια μιας απάνθρωπης ιεραρχίας που δεν υπολογίζει καθόλου τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog