Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Γιαννούτσος: «από το 2009 έως το 2011 έχουν πεθάνει 350 άνθρωποι στη Μεγαλόπολη από καρκίνο και λευχαιμία"!!!

Το τι ακούστηκε στο καφενείο του Βαρβουτσή, στην Κορώνη,
όπου έγινε συνάντηση (κόσμου και παραγόντων)
με θέμα τους λιγνίτες της Κορώνης,
το τι ακούστηκε λοιπόν δεν περιγράφεται!!!
Και τα φρικτότερα ακούστηκαν για τη Μεγαλόπολη.
Διαβάστε με προσοχή...
---------------------------------------------


Η κοινωνία της Κορώνης και της Νοτιοανατολικής Πυλίας τόνισε για μια ακόμα φορά ότι θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για να αποτρέψει την καταστροφή του τόπου από τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων σε Φαλάνθη - Χωματερό, κατά την προχθεσινή συνάντηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή. Και εκείνος σημείωσε ότι πρέπει να κερδίσουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι, οι κερδοσκόποι και πολιτικάντηδες. Επεσήμανε ακόμη πως δε γίνεται ανάπτυξη με το λιγνίτη, ενώ το κάστρο της Κορώνης καταρρέει και άλλα σημαντικά έργα της περιοχής βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Στη συνάντηση που έγινε στο καφενείο του Βαρβουτσή, όπου παραβρέθηκαν και νέοι - μαθητές της περιοχής, ο κόσμος έστειλε μήνυμα στην περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος μίλησε για προσπάθεια της περιφερειακής αρχής «με ανορθόδοξους τρόπους να πάει πιο πίσω, για να ετοιμάσουν αντεπίθεση ώστε να γίνει το έγκλημα στην περιοχή». Και σημείωσε πως «πρέπει να καταλάβουν ότι η αντίθεση του κόσμου είναι καθολική».

Η αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη κατέγραψε όλες τις αρνητικές επιπτώσεις από τη δημιουργία λιγνιτωρυχείων στην περιοχή. Σημείωσε όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Κορώνη, όπως είναι η προστασία του κάστρου, ο βιολογικός καθαρισμός, η επέκταση του λιμενοβραχίονα κατά 110 μέτρα και ο δρόμος Ριζόμυλος - Κορώνη, για τα οποία ζήτησε τη βοήθεια και του κ. Χουντή.

Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θεμιστοκλής Αποστολίδης επεσήμανε ότι «επιχειρείται να μας αφανίσουν». Μίλησε για νέο Βατοπέδι και παρατήρησε πως «η ΡΑΕ έχει πει "όχι" στο εργοστάσιο και στην εξόρυξη λιγνίτη». Επεσήμανε, αναφερόμενος και στα προβλήματα των αγροτών, ότι «μας έχουν εγκαταλείψει στην ύπαιθρο» - και ζήτησε από τον κ. Χουντή να μάθουν στη Βουλή και την Ευρωβουλή τα προβλήματα των αγροτών και των ανθρώπων της υπαίθρου.

Ο Νίκος Χουντής, ανέφερε ότι είναι «Κορωναίος», καθώς έρχεται στην περιοχή εδώ και 20 χρόνια, και παρατήρησε πως έκανε τις ερωτήσεις στην Ευρωβουλή για το λιγνίτη και το κάστρο σαν να είναι η περιοχή του. Είπε πως στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς υπάρχει ακόμη ευαισθησία στην Ε.Ε., ενώ υποστήριξε ότι «ζούμε στην εποχή του fast track, αρκεί να γίνουν μπίζνες για να κερδίσουν κάποιοι». Σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται πως «ο κόσμος είναι ανάστατος. Η φωνή σας είναι το σημαντικότερο όπλο για την περιοχή». Επεσήμανε ότι μπορεί να έρθει και ο αρμόδιος επίτροπος να δει από κοντά την περιοχή και τόνισε πως «δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη με λιγνιτωρυχείο και με το κάστρο της Κορώνης να καταρρέει».

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Στραβόλαιμος, υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου, παρατήρησε ότι «θέλουν να μας μολύνουν την περιοχή. Το καθαρό περιβάλλον είναι το καμάρι μας». Επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος για καρκίνο και λευχαιμία και ξεκαθάρισε πως «σε όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκουμε, είμαστε αντίθετοι». Σημείωσε ότι το Αθήναιο είναι πιο κοντά, αν θέλουν λιγνίτη, και τόνισε πως «εδώ παίζεται κάποιο πονηρό παιχνίδι».

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Νίκος Φύκιρης, υπεύθυνος για τη Δ.Ε. Αίπειας, παρατήρησε ότι «ένα έργο που θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή δεν είδαμε... Ημασταν, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι στο λιγνίτη».

Ο Γιώργος Γιαννούτσος, πρώην υπηρεσιακό στέλεχος της ΔΕΗ που έχει εργαστεί στη Μεγαλόπολη και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, αποκάλυψε ότι «το υλικό σε Φαλάνθη - Χωματερό είναι ξυλίτης και δεν μπορεί να καεί στο εργοστάσιο της Μεγαλόπολης. Αυτό το κάρρβουνο δεν μπορεί να αλεστεί με τα μηχανήματα που έχει το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης». Παρατήρησε επίσης πως υπάρχει λιγνίτης πολύ πιο κοντά στο Αθήναιο, που μπορεί να μεταφερθεί με ταινία. Αναρωτήθηκε «πώς θα γίνει η αποκατάσταση, με στάχτη από τη Μεγαλόπολη;». Και σημείωσε ότι «οι λιγνίτες είναι ραδιενεργοί». Επανέλαβε πως ο λιγνίτης σε Φαλάνθη - Χωματερό φτάνει για 8 ημέρες το χρόνο να καλύψει τις ανάγκες του εργοστασίου της Μεγαλόπολης. Ενημέρωσε ότι «από το 2009 έως το 2011 έχουν πεθάνει 350 άνθρωποι στη Μεγαλόπολη από καρκίνο και λευχαιμία» και τόνισε πως «δε θα πρέπει να επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε κερδοσκόπο να βάλει ταφόπλακα στην περιοχή αυτή και σε όλη τη Μεσσηνία».

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Βασιλόπουλος επεσήμανε πως «δεν είναι το κάρβουνο. Θέλουν να μας πάρουν τη γη μας για ένα καρβέλι ψωμί και να μας διώξουν από τον τόπο μας».
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιαλλελής εξέφρασε την έκπληξή του για τη συζήτηση και την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, σημειώνοντας: «Δεν μπορεί στο σπίτι του καθενός να μπαίνει ο άλλος. Ο δικός μας λιγνίτης δε θα λύσει, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων της ΔΕΗ».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωματερού Διονύσης Κοσμάς σημείωσε ότι σύσσωμη η περιοχή είναι αντίθετη.

Ο πρόεδρος του Ακριτοχωρίου Βαγγέλης Τσώνης προέβλεψε ότι «στόχος τους είναι να φτιάξουν λιγνιτεργοστάσιο, έχουν βρει τον τόπο» και ανέφερε: «Ο κόσμος λέει ότι η αντίσταση είναι χαλαρή. Η αντίσταση πρέπει να είναι τα όπλα». Αναρωτήθηκε αν η απόφαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης ήταν του Μπούρα και του Τσιριγώτη ή του Τατούλη και σημείωσε πως «δεν αγοράζουν στην περιοχή, γιατί λένε ότι θα αγοράσουν μετά από 5 χρόνια που θα είμαστε ξάπλα από την πείνα».

1 σχόλιο:

  1. ο καθένας λέει ότι θέλει , προκειμένου να υποστηρίξει την άποψη του.
    Οι συγκεκριμένες αναφορές από τους πολίτες στην Πύλο έχουν σαν αναφορά την δημοσίευση της GREENPEACE την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στην Μεγαλόπολη.
    Βέβαια κανένας αρμόδιος (Περιφέρεια - Δήμος - ΔΕΗ) δεν έχει μπεί στον κόπο να ζητήσει εξηγήσεις από την οργάνωση η να κάνει έλεγχο στα λεγόμενα της.

    Βέβαια υπάρχει και η διαδικασία του χαλασμένου τηλέφωνου στο παράδειγμα μας....300 νεκκρούς από την λειτουργία τους ΑΗΣ Α της ΔΕΗ το 2009 λέει η οργάνωση( δεν αναφέρεται σε ποιά περιοχή , αν είναι στην Μεγαλόπολη η σε όλη την Αρκαδία), 300 νεκρούς σε 2 χρόνια στην πόλη της Μεγαλόπολης, ανέφερε ο πολίτης στην Πύλο που είχε διαβάσει την ανακοίνωση της GREENPEACE!
    Όπως και να έχει το πρόβλημα είναι δικό μας....δεν είναι της Πύλου...εμείς λοιπόν τι θα κάνουμε εδώ στην Μεγαλόπολη??
    Θα το ψάξουμε το θέμα? ..η θα πάει και αυτό μαζί με τα άλλα τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που μας καίνε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog