Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

Την Τετάρτη 30-05-2012 επισκέφθηκε τη Τρίπολη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παρευρέθηκε στα γραφεία της ΟΕΒ Αρκαδίας, όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής για τις πολιτικές εξελίξεις και τους στόχους της Δημοκρατικής Αριστεράς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του Παρατήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, της ΟΕΒ Αρκαδίας, του Συλλόγου Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών, της Ένωσης Νέων Αγροτών Αρκαδίας, της ομάδας Ελαιοπαραγωγών Κυνουρίας,
 των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Αρκαδίας καθώς και του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αρκαδίας.

Ο πρόεδρος άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς και παρουσίασε τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας με άμεσες προτεραιότητες :

1) Επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας στην κατεύθυνση δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος έως το 2018 και προώθηση της ιδέας του Ευρωομολόγου που θα αντικαταστήσει τα ελληνικά ομόλογα.

2) Άρση της νομοθεσίας που καθιέρωσε τους κατώτατους μισθούς και συμπαρέσυρε όλους τους μισθούς και τις συντάξεις.

3) Άμεση αλλαγή της νομοθεσίας που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

4) Δημιουργία χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κεφάλαια του ΕΣΠΑ, για την και εφαρμογή ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος με υλοποίηση έργων που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

5) Στήριξη της επιχειρηματικότητας με άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στο Δημόσιο, περιορισμό της παραοικονομίας, προτεραιότητα στη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου και πάταξης της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, έλεγχο ΄΄πόθεν έσχες΄΄ και δήμευση περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται.

6) Δραστική περιστολή δαπανών που αφορούν τα λειτουργικά έξοδα του δημοσίου τομέα και όχι τους μισθούς, με ταυτόχρονη κατάργηση άχρηστων Δημοσίων Οργανισμών και Διευθύνσεων, χωρίς απολύσεις αλλά με μετατάξεις του προσωπικού τους.

7) Άμεση εφαρμογή μέτρων που δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας για τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, για τους ανέργους, για τους άστεγους κ.λ.π. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των εργαζομένων ζήτησαν από τον Φώτη Κουβέλη να συνδράμει αποφασιστικά, με την υπευθυνότητα και τον ρεαλισμό που απέδειξε ότι τον διακρίνει, στην δημιουργία Κυβέρνησης που θα βελτιώσει την ζωή των πολιτών και θα υλοποιήσει πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Ο πρόεδρος Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι:

Όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της σταδιακής απεμπλοκής από το μνημόνιο, με εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Ζητάμε την ανάδειξη της ΔΗΜΑΡ σε Τρίτο Πόλο ώστε η Αριστερά της Ευθύνης να γίνει κυβερνώσα Αριστερά, μακριά από το λαϊκισμό. Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν την Εντολή για να εγγυηθούμε την ενότητα και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και να σχηματιστεί κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου.

Για ένα πράγμα να είστε βέβαιοι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση και να μη μείνει η Ελλάδα ακυβέρνητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog