Κατά την «εκδήλωση μνήμης» (19.8.2012) για το ολοκαύτωμα της Δόξας από τους Γερμανούς κατακτητές, ο Γ ι ώ ρ γ ο ς Η. Π α π α η λ ι ο ύ είπε :
«Η ιστορία συνιστά άσκηση μνήμης, μέσω της οποίας το παρελθόν μεταφέρεται στο παρόν και επεκτείνεται στο μέλλον.
Η ιστορική μνήμη αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Εν προκειμένω, τα γεγονότα του πολέμου 1940-1941 και της κατοχής, όπως και άλλα προηγούμενων ιστορικών περιόδων, ανέδειξαν, ως διαχρονική στάση ζωής του ελληνικού λαού, τ η ν α ν τ ί σ τ α σ η προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί στο «κύτταρο» και στην «κοσμοθεωρία» του. Όλοι όσοι επιχείρησαν να τον υποτάξουν απέτυχαν.
Τ ό τ ε, κατακτήθηκε η χώρα και λεηλατήθηκε ο εθνικός πλούτος με τη δύναμη των όπλων.
Σ ή μ ε ρ α, η υποταγή του ελληνικού λαού επιχειρείται με μοχλό το δανεισμό. Η πολιτική των αλλεπάλληλων «μνημονίων» αποτελεί το εργαλείο καθυπόταξης του τόπου. Μέσω αυτής της πολιτικής επιτελείται η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και η λεηλασία του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.
Και σήμερα όπως και τότε ο ελληνικός λαός δ ε ν υποτάσσεται, α ν τ ι σ τ έ- κ ε τ α ι. Η ψυχή, η συνείδηση, ο σεβασμός προς τη μνήμη της γενιάς της εθνικής αντίστασης και η ευθύνη για το μέλλον των νεώτερων γενεών του το επιβάλλουν.
«Μου ΄παν : Γιατί διδάσκεις αντίσταση. Κάποιοι θα σκοτωθούν.
Είπα : Μόνον έτσι κάποιοι θα ζήσουν»».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog