Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Συνδρομή του ΜΟΡΕΑ στην κοινή προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων Υπηρεσιών για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο

 Από τις 7 Αυγούστου 2012 η Πελοπόννησος πλήττεται από δύο σημαντικές πυρκαγιές, στις περιοχές Μεγαλόπολης και Κορίνθου αντίστοιχα, οι οποίες είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ο ΜΟΡΕΑΣ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης, που γίνονται με το συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος.

 Την Τετάρτη 8/8/2012, η εξέλιξη των πυρκαγιών κατέστησε αναγκαία την πολύωρη εκτροπή της κυκλοφορίας στα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Άγιος Βασίλειος και Αθήναιο – Παραδείσια (με ταυτόχρονη αναστολή της είσπραξης διοδίων στους σταθμούς Σπαθοβουνίου και Γέφυρας Μάναρη). Το προσωπικό του ΜΟΡΕΑ και της Ελληνικής Αστυνομίας μερίμνησε για την ασφαλή διοχέτευση της κυκλοφορίας σε εναλλακτικές διαδρομές (μέσω της "παλαιάς Εθνικής Οδού") και για την πληροφόρηση των μετακινουμένων και του κοινού με όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως:

 -          Προσωρινή σήμανση (στατική και  ηλεκτρονική)

-          Πληροφόρηση από το επιτόπου ευρισκόμενο προσωπικό (στα οχήματα περιπολίας και τους σταθμούς διοδίων) καθώς και από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας του ΜΟΡΕΑ στη Νεστάνη (τηλεφωνικός αριθμός ανάγκης "1866")

-          Ιστοσελίδες (www.moreas.com.gr & στο Twitter)

Η συνεργασία και η κατανόηση, που επέδειξαν στη συντριπτική πλειονότητά  τους οι οδηγοί, συνέβαλαν στην διαχείριση της κυκλοφορίας με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία για όλους.

 Επιπλέον, ο ΜΟΡΕΑΣ βοηθά το Πυροσβεστικό Σώμα και τις άλλες Υπηρεσίες στο δύσκολο έργο τους, θέτοντας στη διάθεσή τους το δίκτυο πυρόσβεσης του Έργου, καθώς επίσης και τα εξής:

 ·         Στην περιοχή Αρκαδίας:

-   Τέσσερα υδροφόρα οχήματα, μαζί με προσωπικό της κατασκευάστριας κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ/ΑΚΤΩΡ.

-   Ένα 10τονο, πλήρως εξοπλισμένο ειδικό πυροσβεστικό όχημα.

·         Στην περιοχή Κορινθίας:

-   Περισσότερα από τριάντα πέντε βυτία νερού για ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων.

Η συνεργασία του ΜΟΡΕΑ με το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία και τις άλλες Υπηρεσίες που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ξεκίνησε από το 2008 και συνεχίζεται, με συνεχή και πολύπλευρη προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων και άλλων κοινών προπαρασκευαστικών ενεργειών – και έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα στο πεδίο, με πνεύμα σύμπνοιας και θετικά αποτελέσματα. Ο ΜΟΡΕΑΣ παραμένει όπως πάντα στη διάθεση των Αρχών και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε αυτό το καλό επίπεδο συνεργασίας να διατηρηθεί και να ενισχύεται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου Παραχώρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog