Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα (12) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπής στη Λακωνία

Συνελήφθησαν δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί ΡΟΜΑ, οι οποίοι είχαν διαρρήξει καταστήματα, οικίες και το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) στη Σπάρτη

Κατασχέθηκαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, ένα διαρρηκτικό εργαλείο και ένδυμα που χρησιμοποιούσαν για να καλύπτουν τα ίχνη τους

Συνολικά από την εγκληματική τους δραστηριότητα είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα, που η αξία τους αγγίζει τις -6.500- ευρώ


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δώδεκα (10) περιπτώσεις κλοπών, καθώς και δύο (2) απόπειρες κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) 16χρονων ημεδαπών ΡΟΜΑ, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες (26-2-2013) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, για κλοπή και απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, χθες (26-2-2013) και πρώτες πρωινές ώρες, οι ανωτέρω, προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα - πρατήριο άρτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς συνελήφθησαν ύστερα από άμεση επέμβαση  αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας. 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από προχθές (25-2-2013) το πρωί, έως και χθες (26-2-2013) πρώτες πρωινές ώρες, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής:

•    Την 26-2-2013 και πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν κατάστημα-εμπορίας χρωμάτων ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 25-2-2013 το βράδυ, αφαίρεσαν από όχημα ημεδαπού ένα εργαλείο.
•    Την 25-2-2013 το βράδυ, διέρρηξαν κατάστημα-εμπορίας πλαστικών ειδών ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 25-2-2013 το βράδυ, διέρρηξαν κατάστημα-ανθοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
•    Την 25-2-2013 το βράδυ, διέρρηξαν κατάστημα-οινοποιείο ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 25-2-2013, κατά το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι, έως το βράδυ, διέρρηξαν κατάστημα-εμπορίας ζωοτροφών ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 25-2-2013, κατά το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι, έως το βράδυ, διέρρηξαν το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 25-2-2013 το μεσημέρι, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 25-2-2013 το πρωί, διέρρηξαν οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
•    Την 25-2-2013 το πρωί, διέρρηξαν οικία αλλοδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και μία ηλεκτρονική συσκευή.
•    Την 25-2-2013 το πρωί, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν εργαλεία και έπιπλα.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που η αξία του υπερβαίνει τις -6.500- ευρώ.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα διαρρηκτικό εργαλεία, ένα ένδυμα που χρησιμοποιούσαν για να καλύπτουν τα ίχνη τους, χρήματα, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog