Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑ ΜΑΛΛΩΤΑ - Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΟΤΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ!

Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Μεγαλόπολης στις 22 Φεβρουαρίου 2013 συζητήθηκε η λήψη απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, για την ακύρωση της αριθμ. 396/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ως προς την ανάθεση του έργου : Συντήρηση παιδικής χαράς Τ.Κ. Μαλλωτών λόγω ότι καθυστέρησε η κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ 2012 και παρέλευσης του προβλεπόμενου χρόνου από την νομοθεσία για την υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης του έργου.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας ανέφερε στην εισήγηση του:
 Με την αριθμ. 396/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η ανάθεση εκτέλεσης του έργου :  Συντήρηση παιδικής χαράς Τ.Κ. Μαλλωτών στην επιχείρηση ΔΑΓΛΑΣ ΔΗΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. δ.τ . VISCO  με την οποία δεν υπογράφηκε σύμβαση  λόγω ότι καθυστέρησε η κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ 2012

Την εισήγηση του Δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα δεν δέχθηκαν και δεν ψήφισαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κ. Παναγιώτης Νικητόπουλος και κ. Γεωργίος Ρουμπαλάς οι οποίοι ανέφεραν ότι στην εισήγηση που τους δόθηκε για το 3ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής προτείνεται η ακύρωση της αριθμ.396/2012 απόφασης γιατί δεν έχει υπογραφεί σύμβαση επειδή καθυστέρησε η κατανομή της ΣΑΤΑ 2012 και παρήλθε ο προβλεπόμενος χρόνος από την νομοθεσία για την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου.

Οι λόγοι που αναφέρονται στη παραπάνω εισήγηση για την ακύρωση της αριθμ.396/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής δεν ευσταθούν γιατί:
1) Έχει υπογραφεί συμφωνητικό στις 3-8-2012 από τον κ. Δήμαρχο και τον ανάδοχο του έργου, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαύγεια με ΑΔΑ:Β4ΓΨΩΛ8-16Τ. 2)

Η καθυστέρηση κατανομή της ΣΑΤΑ 2012 δεν μπορεί να αφορά μόνο το συγκεκριμένο έργο, καθότι έχουν δοθεί απευθείας αναθέσεις σε αρκετά έργα με μετέπειτα αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής με την ίδια χρηματοδότηση τα οποία έχουν υλοποιηθεί και εξοφληθεί.
 Επειδή η ευθύνη της μη υλοποίησης του έργου βαρύνει αποκλειστικά τον ανάδοχο κ Δάγλα Νεκτάριο, δεν είναι εξάλλου η μόνη περίπτωση που ο συγκεκριμένος εργολάβος δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δήμο αφού επανειλημμένα έχει ζητήσει να μην υλοποιήσει έργα τα οποία του έχουν ανατεθεί και έχει υπογράψει τα αντίστοιχα συμφωνητικά, προτείνουμε ο Δήμος να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να μην του ανατεθεί κανένα έργο στο μέλλον.

Ποια ήταν η απάντηση του Δημάρχου σε όλα τα παραπάνω?
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Παναγιώτης Μπούρας ανέφερε ότι η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής συμφωνεί με την εισήγηση και αφού έχει την πλειοψηφία πέρασε την απόφαση.

Όπως του αρέσει να λέει συνέχεια... Στις δημοκρατίες τις αποφάσεις τις παίρνει η πλειοψηφία!!!

Το θέμα όμως είναι ότι  o Δήμαρχος έκανε λάθος στην εισήγηση του και ανέφερε  στοιχεία που δεν ισχύουν  - προφανώς δεν θυμάται και ο ίδιος τι έχει υπογράψει - και έχει υπογράψει την σχετική σύμβαση!! Παρόλο που τα 2 μέλη του θύμισαν τι έχει υπογράψει αυτός επέμεινε !!!

Δείτε παρακάτω την σχετική απόφαση του Δημάρχου!




ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΑΛΛΩΤΑ

Πηγή: http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com/2013/03/blog-post_8.html#ixzz2MvuqMeS8

2 σχόλια:

  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ!!! ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ... ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ...
    ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΒΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΤΕ?
    (ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ .ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog