Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Ο σύλλογος τριών τέκνων Μεγαλόπολης «Ο Αρκάς» σε συνεργασία με την πανελλήνια Ένωση τριτέκνων επισκέφθηκαν τη Βουλή και συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων και συζήτησαν την εξομοίωση τριτέκνων – - πολυτέκνων.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων για πρώτη φορά παραδέχτηκαν ότι η εξομοίωση θα βοηθήσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και υποσχέθηκαν να φέρουν την πρόταση προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης βρεθήκαμε με το βουλευτή κ. Ρήγα και ειδικότερα μας ανέφερε ότι το πόσο για τις μετεγγραφές των μαθητών ανέρχεται στις 9.000 ευρώ ανά άτομο.

Έτσι, κάθε οικογένεια φτάνει το οικογενειακό εισόδημα 45.000 ευρώ για τις μετεγγραφές.

Ο σύλλογος τριών τέκνων ο Αρκάς μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης τριτέκνων εκφράζοντας αρχικά την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την διαθεσιμότητα γιατί δεν αναφερόταν στους τρίτεκνους εργαζόμενους , συνεργάστηκε με ομάδα βουλευτών κυρίως της Ν.Δ. και κατάφερε να εντάξει στο νομοσχέδιο και τους τρίτεκνους. Μετά από συνεχή διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου Υπουργός είναι ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.



Καταφέραμε μέσα από συνεργασία ο κύριος Μητσοτάκης να επιβάλλει δύο κριτήρια (τρίτεκνοι-εισόδημα) έτσι ώστε οι τρίτεκνοι να μετατάσσονται ή να μεταφέρονται κατά προτεραιότητα σύμφωνα με το νόμο (4172/2013 του αρθρου 80,82 και 93 και στα αρθρα 81 και 90). Στα κριτήρια αυτά ορίστηκε εισόδημα ετήσιο φορολογητέο 45.000Ε. Ευχαριστούμε τον κύριο Μητσοτάκη για την συνεργασία που είχαμε και φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα κριτήρια αυτά ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες που θα ορίσουν τη διαθεσιμότητα. Αυτό συμβαίνει όταν η δυναμική ενός υπουργού ακούγοντας την κοινωνία επιβάλλει το επιθυμητό αποτέλεσμα όπου χρειάζεται. Ο σύλλογος τριών τέκνων θα βρίσκεται μαχητικά δίπλα στους τρίτεκνους διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.

Επίσης  στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και της διεκδίκησης για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των στρατεύσιμων τρίτεκνων, συναντηθήκαμε στο υπουργείο εθνικής άμυνας με τον υφυπουργό κ. Δαβάκη Θ. Συζητήσαμε σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού προς το τρίτεκνο στρατευμένο , για τις μετακινήσεις , στρατιωτικές σχολές , μισθοδοσία, δημογραφικό,και την ασφάλεια της χώρας. Στα πλαίσια της συζήτησης ο υπουργός μας έδωσε τις λύσεις στα όποια προβλήματα και υποσχέθηκε την ευρύτερη πολιτική συνεργασία για την εξομοίωση των τριτέκνων στην Βουλή.

Από το Δ.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog