Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μπράβο στο Δήμο Ευρώτα!


Συνεχίζοντας τις δράσεις για επαρκή ενημέρωση πάνω σε νέα δεδομένα στον αγροτικό τομέα ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο και τους Νέους Αγρότες , διοργανώνει επίσκεψη στο Κτηνοτροφικό Πάρκο της Ανάβρας Μαγνησίας μέσα στον Οκτώβριο.

Η ενημέρωση πάνω στις νέες τάσεις στον πρωτογενή τομέα είναι άμεση προτεραιότητα μας καθώς η οικονομία του δήμου μας να στηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.

Από την επίσκεψή μας αυτή ευελπιστούμε να λάβουμε τις γνώσεις εκείνες που θα μας οδηγήσουν σε νέους δρόμους όσο αναφορά την κτηνοτροφική παραγωγή.

Η Ανάβρα Αλμυρού Μαγνησίας βρίσκεται στη δυτική Όθρυ σε υψόμετρο1000 μ.Έχει 500 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται σε ποσοστό σχεδόν 100% με την κτηνοτροφία μικρών και μεγάλων ζώων (γελάδια, πρόβατα, χοιρινά) ελεύθερης βοσκής και αποτελεί πρότυπο χωριό για την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης.

Στις δυτικές πλαγιές της ‘Οθρυος, σε υψόμετρο1.000 μέτρωνκαι σε απόσταση 40 χιλιομέτρωναπό την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ καθώς ασχολούνται 100% με την κτηνοτροφία μικρών και μεγάλων ζώων (γελάδια, πρόβατα, χοιρινά) ελεύθερης βοσκής.

Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog