Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Τραγικό εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ Μεγαλόπολη






Τραγικό εργατικό ατύχημα σε ορυχείο  Ψαθίου  της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη
συνέβη σήμερα το απόγευμα της Κυριακής, πριν από λίγη  ώρα.
 Ένας ηλεκτρολόγος, περίπου 45 χρονών, χτυπήθηκε από το ρεύμα
την ώρα  που βρισκόταν πάνω σε σκαπτικό μηχάνημα και κατέληξε. ακαριαία.

Στο σημείο βρέθηκε η πυροσβεστική που συνέλεξε τη σορό του άτυχου άνδρα
πάνω από το  σκαπτικό μηχάνημα, ύψους 30 μέτρων, όπου  και  εργαζόταν  την  ώρα  του  ατυχήματος.

 Πρόκειται  για  τον   άτυχο ηλεκτρολόγο Θανάση  Αναστόπουλο
που    ήταν  μόνιμος εργαζόμενος  στη  ΔΕΗ  Μεγαλόπολης
καταγόταν  από τα Περιβόλια Μεγαλόπολης 
 ήταν  πατέρας  2  παιδιών  και  πρόεδρος  του  Σ.Ο.Σ  Μεγαλόπολης

Αμέσως  μετά  το  ατύχημα  επικράτησε  μεγάλη  αναστάτωση  στο  χώρο
του  εργοστασίου  της  ΔΕΗ  στη  Μεγαλόπολη, όπου  για  αρκετή  ώρα
βγήκε  η μονάδα εκτός  λειτουργίας 

Η  κοινωνία  της  πόλης  της  Μεγαλόπολης  βουβή  δέχτηκε  μια  ακόμα 
τραγική  είδηση  θανάτου  εργαζόμενου στο  εργοστάσιο  της  ΔΕΗ στην  περιοχή.
---------------------------------------


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (18-8-2014) από  ΔΕΗ  Α.Ε.

Θανατηφόρο Ατύχημα στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης

Η ΔΕΗ Α.Ε με οδύνη ανακοινώνει ότι την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 και ώρα περίπου 1900μμ στο Ορυχείο του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, εργαζόμενος της επιχείρησης υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασίας ηλεκτρολογικής επισκευής καδοφόρου εκσκαφέα. Ο εργαζόμενος της ΔΕΗ μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνούν οι αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα η ΔΕΗ συνέστησε επιτροπή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη  διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα.

Σημειώνεται πως το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης είναι πιστοποιημένο από τις 10 Ιουλίου 2014 από την Eurocert αναφορικά με το σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στο εν λόγω ορυχείο (ΕΛΟΤ 1801:2008/OHSAS 18001:2007).

Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της επιχείρησης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση μας στην οικογένεια του θανόντος συναδέλφου μας.






6 σχόλια:

  1. ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, (ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) ΜΙΣΕΡΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ), ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ)... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ... Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ... ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό σου ταξίδι Θανάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΑΥΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ. ΞΕΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΩΣ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ... ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΛΟΓΩ ΑΔΕΙΩΝ ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΑΠΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ... ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ... ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ... ΤΥΧΑΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα θα ακούσουμε μεγάλα λόγια από τους συνδικαλιστές αλλά θα έπρεπε όταν μιλάνε να τους πετάμε ντομάτες γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι η βολή τους.
    Ξέρουν να φτιάχνουν απεργίες όταν κινδυνεύουν τα δικά τους προνόμια αλλά για τους εργαζόμενους σκοτίστηκαν. Τι έκαναν τόσα χρόνια για τα μέτρα ασφαλείας που δεν τηρούνται πουθενά μέσα στη ΔΕΗ, από τις μονάδες μέχρι τα ορυχεία; Τίποτα! Γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει αφού εκεί μέσα παριστάνουν τους τουρίστες και δεν δουλεύουν ποτέ. Το μόνο που τους νοιάζει όταν είναι μέσα είναι μήπως λερώσουν τα σκαρπίνια τους!
    Ελάχιστοι από αυτούς δουλεύουν, ας πούμε 5-6 και σας πληροφορώ ότι είμαστε και πληθωρικοί ως προς τον αριθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΑΚΟΥ

    Το γεγονός συγκλόνισε την τοπική κοινωνία καθώς και το σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΗ που ασύστολα κατηγορούνται από τους ξεπουλημένους της πολίτικης και της ενημέρωσης ως τεμπελχανάδες, λαμόγια, υψηλόμισθοι, ρετιρέ κλπ.
    Όλοι γνωρίζουμε τι οδήγησε στο ατύχημα και στο θάνατο τον άτυχο ηλεκτρολόγο. Όπως γνωρίζουμε τι οδήγησε πέρσι τον άτυχο οδηγό να χάσει τη ζωή του γκρεμοτσακισμένος στον πάτο του ορυχείου. Όπως επίσης γνωρίζουμε τι οδήγησε στο θάνατο τον άτυχο χειριστή, πρόπερσι την ίδια εποχή, που έσβησε μόνος στην υπαίθρια αποθήκη λιγνίτη. Είναι η έλλειψη προσωπικού. Η ελλιπής συντήρηση των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων. Η πλημμελής έως ανύπαρκτη εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας. Η εκτέλεση της εργασίας σε συνθήκες αφόρητης πίεσης, με τη δαμόκλεια σπάθη της διαθεσιμότητας να επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του καθενός που θα αρνηθεί να εκτελέσει εργασία που εκτιμά πως βάζει σε κίνδυνο η ζωή του. Και όλα αυτά συνέπεια των μνημονικών πολίτικων που επιβάλλουν οι ξεπουλημένες πολιτικές ηγεσίες και στηρίζουν τα συνδικαλιστικά δεκανίκια του χώρου.
    Στο τέλος, μετά από κάθε θανατηφόρο ατύχημα, όλοι ρίχνουν τις ευθύνες στους εκλιπόντες-θύματα που λιώνουν κάτω από το χώμα, ενώ οι πραγματικά υπεύθυνοι καλοπερνούν στις βίλες που απέκτησαν υπηρετώντας το σύστημα από διάφορα πόστα.
    Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι σίγουρο ότι τα ατυχήματα θα πολλαπλασιαστούν και όλο περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα χάνονται στο βωμό της οικονομίας και της μνημονικής πολίτικης που κάποιοι επέλεξαν να εφαρμόσουν για να σώσουν τάχα την πατρίδα.
    Όμως η πλέον βρώμικη πλευρά της υπόθεσης είναι η στάση μερίδας συνδικαλιστών του χώρου που ανερυθρίαστα καταγγέλλουν μνημονιακές πολιτικές, ενώ οι ίδιοι είναι δεκανίκια μνημονιακων κόμματων και μέχρι πριν δυο μήνες προπαγάνδιζαν την υπερψήφιση τους στους χώρους εργασίας χέρι – χέρι με πολιτικά ανδρείκελα της τρόικα και των δανειστών.
    Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, όταν τ' αχνάρια του Θανάση δεν έχουν ακόμα σβήσει... Έλεος... Κανιβαλίζουν τον συνάδελφο τους ακόμα και νεκρό για να αποκομίσουν πολιτικά και συνδικαλιστικά οφέλη... ντροπή.... ντροπή... ντροπή!!!
    Οι ντροπές όμως δε σταματάμε εδώ. Ενώ ο τάφος του άτυχου Θανάση είναι ακόμα νωπός, η διοίκηση της ΔΕΗ με ανακοίνωση που έβγαλε έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από το γεγονός λέγοντας ότι η επιχείρηση έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας «πως το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης είναι πιστοποιημένο από τις 10 Ιουλίου 2014 από την Eurocert αναφορικά με το σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στο εν λόγω ορυχείο (ΕΛΟΤ 1801:2008/OHSAS 18001:2007).»
    Αλλά όλοι μας ξέρουμε τι γίνεται στην πραγματικότητα! Είναι γνωστό πως οι λογής πιστοποιήσεις για το Περιβάλλον, την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων κλπ, όπως και τα μέτρα που παίρνονται, είναι κωλόχαρτα χωρίς καμιά αξία και οι ασκήσεις διάσωσης και οι επιδείξεις που γίνονται παρουσία των χαρτογιακάδων της Αθήνας, είναι για γέλια.
    Το κακό είναι πως αυτές οι γελοιότητες έχουν ανθρώπινα θύματα. Κοστίζουν πάντα ανθρώπινες ζωές…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog