Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου ο Δ. Καμπόσος, Ψηφοφορία με αποχωρήσεις και εκπλήξεις (βίντεο)

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία για το νέο Προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Από τη συνεδρίαση, απουσίαζε ο πρώην Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ο οποίος είχε προαναγγείλει την απουσία του.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμποσος έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου, όπως αναμενόταν. Στη συνέχεια, ο ανεξάρτητος Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης πρότεινε να υπάρξει αντιπροσωπευτικό Προεδρείο με Πρόεδρο από την πρώτη σε ψήφους παράταξης, Αντιπρόεδρο από τη δεύτερη και Γραμματέα από την Τρίτη παράταξη. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα ο Β. Βαλιώτης να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία!
Η έκπληξη είναι ότι υποψήφιος για την Προεδρία δεν είναι τελικά ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.



Στη συνέχεια, ξεκίνησε η ψηφοφορία.
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, λίγο μετά τις 3.00, με τον Δημήτρη Καμπόσο να εκλέγεται νέος Πρόεδρος της ΠΕΔ. Συγκεκριμένα, έλαβε 11 ψήφους, ενώ ο Βαγγέλης Βαλιώτης έλαβε 6. τρία ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά.


Για τη θέση του Αντιπροέδρου, υποψήφιος είναι ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και για τη θέση του Γραμματέα ο τέως Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης. Αμφότεροι εκλέγονται.
Για την Εκτελεστική υποψήφιοι είναι οι Καλαντζής και ο Αργειτάκης.
Να σημειωθεί ότι αποχώρησαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας από τη διαδικασία της εκλογής Αντιπροέδρου και Γραμματέα, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή να επισημαίνει ότι το Προεδρείο θα έπρεπε να ήταν αντιπροσωπευτικό και όχι μόνο από τη μία παράταξη.




Πηγή:  www.kalimera-arkadia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog