Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Επανέλεγχος συμβάσεων: Ενώπιον του Εισαγγελέα πέντε δήμαρχοι – Για προσπάθεια τρομοκράτησης, μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών θα βρεθεί σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.




Ο κ. Ρούσσος έχει κληθεί σε κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος από πέντε δημάρχους οι οποίοι φέρονται να αρνούνται την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους.

Εκτός από τον δήμαρχο Χαλανδρίου καλούνται σε εξηγήσεις και οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Με αφορμή τις κλήσεις σε απολογία των 5 Δημάρχων, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση δήλωσε ότι είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης για τρομοκράτηση και καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων, καθώς και η απόλυτη αδυναμία της να στηρίξει πολιτικά τις επιλογές της, επιστρατεύοντας ως δήθεν “φόβητρο” τη Δικαιοσύνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog