Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: τι είπε σήμερα για ΕΣΠΑ, ρυθμίσεις χρεών και εξελίξεις



Για τις ρυθμίσεις στα Ασφαλιστικά ταμεία/Δημόσιο και τα κόκκινα δάνεια
Τόνισε  ότι η ρύθμιση με τις εκατό (100) δόσεις είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και προχωράει όπως είχε ανακοινωθεί άμεσα.
Το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια θα είναι έτοιμο το προσεχές χρονικό διάστημα και υπήρξε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δυο κομμάτων.
Οι όποιες απαιτούμενες ενέργειες από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχουν ολοκληρωθεί και οι καθυστερήσεις δεν αφορούν το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Για το ΕΣΠΑ
Υπάρχουν 12 δις € διαθέσιμα μέχρι 31/12/2015.
Για το ΕΣΠΑ 2007-2013 υπάρχει επιπλέον απορροφητικότητα   900 εκατομμυρίων € σε σχέση με πέρσι (απορρόφηση 4,2 δις από τα 5,2 δις του συνόλου) , υπάρχουν τα έργα που συνεχίζουν στο καινούριο ΕΣΠΑ, τα λεγόμενα phazing, τα οποία είναι γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια, υπάρχουν και οι εμπροσθοβαρείς δράσεις, δηλαδή λεφτά από το καινούριο ΕΣΠΑ οι οποίες θα έρθουν νωρίτερα  το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου η πρώτη προκήρυξη για τη Νέα Επιχειρηματικότητα.
Για την δράση αυτή θα αξιοποιηθούν τα  100 από τα 270 εκατομμύρια των εμπροσθοβαρών δράσεων.
Σε ότι αφορά την δράση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχει ολοκληρωθεί αφορά 14 χιλιάδες δικαιούχους και δυνητικά δικαιούχους. Ποσοστό άνω του 60% ενώ έχουν λάβει έγκριση δεν έχουν προχωρήσει την επένδυση.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι βασικός λόγος που δεν προχωρούν στην υλοποίηση της επένδυσης είναι το ασταθές πολιτικό περιβάλλον.
Το νέο Νομοσχέδιο ΕΣΠΑ ετοιμάζεται, βρίσκεται στην φάση της εσωτερικής διαβούλευσης και εκκρεμούν κάποια πράγματα που πρέπει να συζητηθούν.


Για την έξοδο από το Μνημόνιο
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι ήταν λάθος η μη συμμετοχή του κ. Τσίπρα στην Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης .
Όλα τα κόμματα πρέπει να έχουν ανοιχτές τις πόρτες και να υπάρξουν συμφωνίες τουλάχιστον σε βασικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα.


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
Από  την  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΤΟ «STAR» ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog