Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Όχι άλλο "διάσημο" κάρβουνο στην πολιτική

της  Γεωργίας  Δημητρακοπούλου




Οι εθνικές  εκλογές  έρχονται...
τι  περιμένουμε  αλήθεια  και  από  αυτές  τις  εκλογές;

Να  αλλάξουν  τα  πράγματα,  θα  απαντήσουν  πολλοί
να  ψηφίσουμε  για  κάτι  καλλίτερο
Ωραία...  να   αλλάξουν  τα  πράγματα
και  ξαναρωτώ:  πώς  θα  αλλάξουν  τα  πράγματα;

Ψηφίζοντας  νέους  ανθρώπους, θα  απαντήσουν  πιθανόν  πολλοί
ΝΕΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ  το  κρατάμε  αυτό...
Και  ξαναρωτώ: τι  εννούμε  νέα  πρόσωπα;
νεαρής  ηλικίας..  ή  νέας  φρέσκιας,  υγιούς, διαφορετικής  νοοτροπίας;

Και  συνεχίζοντας  το  παιχνίδι  των  ερωταπαντήσεων  λέω  λοιπόν...
Διαφορετικής  νοοτροπίας  θα  απαντήσουν  πάλι  πιθανόν  πολλοί
Συμφωνούμε,  φαντάζομαι
Και  ερχόμαστε  να  ψηφίσουμε  τα  "νέα  πρόσωπα"...

Ποιο  είναι  το  νέο  πρόσωπο;
---Αυτός(ή) που  έρχεται  με  το  μανδύα  του  νέου  και  την " πλάτη" του  παλιού;
   Αυτού  του  παλιού  που  ξέφτισε  στην  συνείδηση,
   αλλά  συνεχίζει  να  έχει  τις  βαθιές  του  ρίζες  στο  πολιτικό  σύστημα
   που  έθρεψε  και  θρέφτηκε  μαζί  για  10ετίες;
---Αυτός(ή) που παίρνει την εκλογική σκυτάλη από τον "τελειωμένο" πολιτικό δρομέα;
    (μπαμπά, μαμά, ή μετονομασμένο αποτυχημένο κόμμα)
---Αυτός(ή) που κλωνοποιεί το διάσημο επώνυμο, για να συνεχίσει  η  δυναστεία;
---Αυτός(ή) που αν δεν είχε αυτό το επώνυμο δεν θα τολμούσε ούτε να σκεφτεί
    υποψηφιότητες;
   Διότι, σε  τούτους τους καιρούς  επιβάλλεται οι πολιτικοί να εντάσσονται στην κοινωνία,
   υπό το υνί  της βιοπάλης και όχι επί του βάθρου των πολιτικών γραφείων


ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ  ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ...
Οφείλουμε πια  να μην κάνουμε τα ίδια  και  τα  ίδια
Τους παλιούς τους ξέρουμε, μπορούμε να τους βαφτίσουμε
αξιόλογους... ανεκτούς... μπάζα...εγκληματίες της κοινωνίας...
και να τους επιλέξουμε ή να τους εξαφανίσουμε από τον πολιτικό χάρτη,
όσο και αν το δεύτερο επιβάλλει  να  αποκοπούμε  και  από  τα  άρμα  της επιβολής  τους...
 
Τους "νέους"  'ομως...
είδικά αυτούς που ντύνονται με την "προβιά" του φρέσκου και
πατάνε στην "κοπριά" των εκλογικών μαντριών
πως να τους βαφτίσεις,  πως  να  τους  παλαίψεις...


Όμως  βαθιά  μέσα  μας η  ψυχή  μας  φωνάζει
Όχι  άλλο "διάσημο"  κάρβουνο  στην  πολιτική







4 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως κυρία Δημητρακοπούλου είχα την εντύπωση πως η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων ψήφιζε και ψηφίζει με κριτήριο το προσωπικό όφελος, βόλεμα κτλ.
    Αν είναι να λέμε αλήθειες ας αφήσουμε τα παραμύθια περί "άγνοιας" και "εξαπάτησης" των ψηφοφόρων από τους πολιτικούς. 40 χρόνια τώρα στην Ελλάδα κυβερνούν σταθερά 2 κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Στα πρώτα 8 άντε 12 χρόνια ας πούμε πως δικαιολογείται κάποιος να ισχυριστεί πως δεν ήξερε τι πραγματικά ήταν αυτοί που ψήφιζε, μα και στα 40; Τρως τον άλλο στην μάπα για 40 συνεχόμενα χρόνια και λες πως δεν ήξερες;
    Για την ιστορία, ακόμη και οι γείτονες στην Τουρκία στις εκλογές του 2002 σούταραν οριστικά την Τσιλέρ και το κόμμα της το οποίο δεν μπήκε καν στην βουλή. Στην Ελλάδα από την άλλη στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 1996 οι Έλληνες επιβράβευσαν τον Σημίτη για τον χειρισμό της κρίσης στα Ίμια δίνοντας στο κόμμα του την πρώτη θέση και κάνοντάς τον πρωθυπουργό.
    Στις εκλογές του 2000 τον έκαναν και πάλι πρωθυπουργό ενώ το κόμμα του εξακολουθεί ακόμη και σήμερα (2014) όχι απλά να βρίσκεται εντός βουλής αλλά να συγκυβερνά κιόλας.
    Στο στρατόπεδο της ΝΔ πάλι όλοι κάποτε έβριζαν τον "αλήτη, προδότη Σαμαρά", οι νεοέλληνες τον σούταραν οριστικά με τις εκλογές του 1996. Τον περιμάζεψε ο μπούλης Καραμανλής το 2004 στην ΝΔ και οι νεοδημοκράτες όχι απλά τον δέχτηκαν στο κόμμα που πρόδωσε αλλά τον έκαναν αρχικά πρόεδρο της ΝΔ (2009) και στην συνέχεια πρωθυπουργό (εκλογές 2012).
    Ρίχνοντας μια ματιά στα γεγονότα τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτά είναι τα εξής
    α) οι νεοέλληνες στην πλειονότητά τους είναι παντελώς ηλίθιοι
    ή
    β) οι νεοέλληνες στην πλειονότητά τους ψηφίζουν με κριτήριο την πάρτη τους.
    Λυπάμαι αλλά συμπέρασμα πως οι νεοέλληνες δεν ήξεραν ή εξαπατήθηκαν κτλ. δεν βγαίνει από πουθενά.

    Για να δούμε αλλαγές στην Ελλάδα θα πρέπει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων να αλλάξει πρώτα μυαλά. Σε οποιαδήποτε χώρα (που δεν κουβαλάνε τα μυαλά του νεοέλληνα) ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα είχαν εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή με τις εκλογές του 2012. Στην Ελλάδα τα δύο αυτά κόμματα θα εξακολουθούν να βρίσκονται εντός κοινοβουλίου και μετά από τις επερχόμενες εκλογές (όποτε και αν γίνουν αυτές) και να γιατί θα γίνει αυτό
    www.youtube.com/watch?v=gGbZ9I4Pn9w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, δεν έχουν κανένα νόημα πλέον. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά έχει χαθεί ανεπιστρεπτί ο λόγος για τον οποίο γίνονται. Συνταγματικά, ψηφίσουμε εκπροσώπους μας και εκλέγουμε Κυβέρνηση για να αποφασίζει αυτή για εμάς, έστω και προσχηματικά... Πριν από λίγες ημέρες έφυγαν ακόμα και αυτά τα προσχήματα. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε Νόμο (για τις δόσεις αποπληρωμής οφειλών στο Δημόσιο) κάνοντας το λάθος να μη ρωτήσει προηγουμένως την Τρόικα και τον γύρισε πίσω, κατόπιν απαίτησής της, με ένα απλό ενός email... Όνειδος πραγματικό, πιθανόν να μην έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική ιστορία της Χώρας. Για ποιές κυβερνήσεις μιλάμε λοιπόν; Μήπως εάν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει κάτι. Μπούρδες... Είμαστε μια μικρή χώρα, δυστυχώς πλέον με πολύ "μικρούς" ηγέτες. Είμαστε μια αποικία χρέους, όπως καλά λένε αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα, και δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε... Οπότε, ποιά Κυβέρνηση να βγάλουμε και πόσο θα σηκώσει το ανάστημά της...Το μόνο που μένει να λέμε, είναι να έχουμε τη υγειά μας! Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ; ΜΗ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΝΔ Ή ΠΑΣΟΚ ΕΛΙΑ Ή ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ... ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ...

      Διαγραφή
    2. @ 16 Νοεμβρίου 2014 - 6:56 μ.μ.

      Άσε τις αρλούμπες περί αποικίας χρέους, Τρόικα κτλ. και πες ποιους ψήφιζες τόσα χρόνια και γιατί. Η Τρόικα δεν ήρθε από μόνη της στην Ελλάδα, ούτε εξανάγκαζε κανείς την Ελλάδα να παίρνει δάνεια.
      Αυτοί που επιλέγατε επί 40 χρόνια για διαχειριστές της χώρας έπαιρναν τα δάνεια, κατέστρεφαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και έφεραν τελικά την Τρόικα και εσείς τι κάνετε; Εξακολουθείτε να τους ψηφίζετε.
      Συνταγματικά λοιπόν ο ελληνικός λαός δεν εκλέγει κυβέρνηση αλλά ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι "δουλειά" του κοινοβουλίου.
      Το έχουμε βρει το τροπάρι τα τελευταία χρόνια, πάνε οι κυρίες και οι κύριοι στις εκλογές, βάζουν ΞΑΝΑ μέσα στο κοινοβούλιο τα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις πατερίτσες τους και μετά βγαίνουν μαζικά και λένε "δεν γίνεται τίποτα, όποιος και να ανέβει". Ψήφησαν το 2012 πάλι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ (ο αντικαταστάτης του ΛΑΟΣ) τους έβαλαν και πάλι στο κοινοβούλιο παρέχοντάς τους πλήρη ΑΣΥΛΙΑ και λένε σήμερα όπου σταθούν για να αποποιηθούν των ευθυνών τους "δεν γίνεται τίποτα, οι εκλογές είναι διακοσμητικές κτλ."
      Θέστε στις επόμενες εκλογές τα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και τις πατερίτσες τους, βλέπε κάτι ποτάμια και ραχούλες) εκτός κοινοβουλίου (άνευ ασυλίας πλέον) και ελάτε μετά να μας πείτε αν γίνεται ή δεν γίνεται τίποτα.
      Αλλά που; Ο νεοελληναράς ΠΑΛΙ θα βάλει την παρτάρα του πάνω από το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, της χώρας, του έθνους και θα τοποθετήσει εκ νέου τους αρχικλέφτες στα έδρανα της βουλής.
      Εμένα προσωπικά ΔΕΝ με νοιάζουν τα λεφτά και τα χρέη, για εμένα προτεραιότητα έχει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και αυτή δεν πρόκειται να έρθει όσο κάποιοι εξακολουθούν να παρέχουν ασυλία με την ψήφο τους στους επί 40 χρόνια πλιατσικολόγους της χώρας.

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog