Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κ. Σκρέκας: "η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια."

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



 Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, ποιο ήταν το αντικείμενο συζήτησης;

Κ. Σκρέκας: Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό για τα θέματα που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης. Η μάχη της κυβέρνησης, για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης και του υπουργείου, για να μειώσουμε τις τιμές και ενόψει του γιορτινού τραπεζιού, συνεχίζεται. Η μάχη της κυβέρνησης για να μειώσουμε την ανεργία, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε λύσεις στην κοινωνία, συνεχίζεται σκληρά.

Δημοσιογράφος: κ. Σκρέκα, με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας τι θα κάνετε;

Κ. Σκρέκας: Δεν συζητήσαμε το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας αλλά θέλω να σας πω ότι με τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου και είναι δεσμευτικός για τις τράπεζες, η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια.

Δημοσιογράφος: Άρα δεν θα νομοθετήσετε στην επέκταση του ισχύοντος καθεστώτος;

Κ. Σκρέκας: Δεν συζητήθηκε κάτι τέτοιο.

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Κ. Σκρέκας: Είμαι πολύ αισιόδοξος. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν την Ελλάδα σε περιπέτεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog