Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Χριστίδης σε Βενιζέλο: Δεν μπορούσα να είμαι υποψήφιος βουλευτής

Σκληρή απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο δίνει ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης επισημαίνοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν από τις 30 Δεκέμβρη ότι ότι δε μπορούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής.
Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Χρηστίδης κατηγορήθηκε από τον κο Βενιζέλο ο οποίος του άσκησε σκληρή κριτική, λέγοντας ότι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ δεν βοήθησε στις εκλογές και ήταν άφαντη. "Σε παίρναμε τηλέφωνο για να είσαι υποψήφιος και δεν σε βρίσκαμε, έκλεινες το κινητό σου", έχει πει για τον Χρηστίδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα παραπάνω επιχειρεί μια αποτίμηση των αιτιών της ήττας του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «Ηττηθήκαμε πολιτικά και οργανωτικά».

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Χρηστίδης: «Είναι δύσκολο να λες την αλήθεια γιατί γίνεσαι δυσάρεστος, αλλά νομίζω ότι είναι χρέος κάθε νέου ανθρώπου, από αυτούς που πιστέψαμε σε αυτή την προσπάθεια να πούμε την άποψη μας για το τι μας έφερε εδώ.
Ηττηθήκαμε πολιτικά και οργανωτικά. Από το 2010 ως σήμερα, όποιος είχε διαφορετική άποψη στο ΠΑΣΟΚ έμπαινε στον πάγο. Θεωρούνταν αντιπαραταξιακός, δυσάρεστος, εμπόδιο στην εθνική προσπάθεια. Ηττηθήκαμε πολιτικά γιατί ποτέ ο μέσος ψηφοφόρος δεν πείστηκε για την αναγκαιότητα της εθνικής μας πολιτικής. Και ο μέσος ψηφοφόρος δεν θα πειστεί ποτέ μέσω media και social media.
Οι αγωνίες μας για τα φλέγοντα προβλήματα της νέας γενιάς θεωρούνταν ήσσονος σημασίας. Εξουθενώσαμε το κίνημα μας, με κινήσεις τακτικής, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Υπάρχουν εκκρεμότητες και για την εκλογική διαδικασία των Ευρωεκλογών, οι οποίες ουδέποτε συζητήθηκαν, με αποτέλεσμα να πάμε με τις ίδιες παθογένειες στις βουλευτικές. Υπήρξαν άνθρωποι που στρατεύτηκαν στην μάχη και το κόμμα δεν τους το αναγνώρισε ποτέ.
Αυτό που ζητώ πέρα και πάνω από πρόσωπα, είναι να δούμε ποια είναι αυτά που μας ενώνουν και να θυμηθούμε γιατί βρισκόμαστε εδώ.

ΥΓ1: Με όποιον έχω μιλήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, γνώριζε ότι δε μπορούσα να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Αυτό το γνώριζαν όλοι οι αρμόδιοι από τις 30 Δεκέμβρη.

ΥΓ2: Έχω επιλέξει να λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω και όπως τα πιστεύω, κάνοντας και λάθη. Μέσα στα όργανα. Όπως έκανα στην πρωτοβουλία για τους κύπριους φοιτητές, στο σχέδιο Αθηνά, στην υπόθεση της ΕΡΤ, στην ενεργοποίηση ενάντια στο νεοναζισμό, στην υπόθεση Μπαλτάκου, το καλοκαίρι σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια και στην ΚΠΕ όπου προειδοποίησα ότι η Ελιά Νο2 που επιχειρείται να στηθεί, δεν έχει σαφείς όρους και επομένως θα αποτύχει. Για όσους λειτουργούν πίσω από την πλάτη

ΥΓ3: Την τελευταία 5ετια με τις ασκούμενες πολιτικές πολλοί έκαναν διαφορετικές επιλογές. Όποτε μας ζητήθηκε κάτι, το φέραμε εις πέρας.

ΥΓ4: Οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν με βάση το καταστατικό και οποίες αλλαγές να τις αποφασίσει το συνέδριο.


Πηγή:
anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog