Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν το γνωρίζετε! Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ!

Τι πρέπει να κάνετε αν κάποιος σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ΑΤΜ! Το κόλπο για να ειδοποιήσετε την αστυνομία εν αγνοία του!



Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα.

Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.

Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα.

Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία .

Αυτή η πληροφορία πρόσφατα,σύμφωνα με το xwni.gr, αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας.

3 σχόλια:

  1. kκαι αν εχει pin 7997 Τότε τι γίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1994 ο επιχειρηματίας Joseph Zingher από το Σικάγο σκέφτηκε αυτό το κόλπο, για να ειδοποιείται σιωπηλά η αστυνομία, σε περίπτωση ληστείας. Το 1998 το κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αριθμοί pin που είναι ίδιοι και στην ανάποδη φορά δεν θα χρησιμοποιούνται από το σύστημα. (π.χ. 9119, 3003 κτλ.) Αν και έγιναν κάποιες προσπάθειες να υιοθετήσουν οι τράπεζες στην Αμερική, αυτό το σύστημα ασφαλείας, αυτό ποτέ δεν έγινε. Το hoax (ψέμα) αυτό κρίνεται πολύ επικίνδυνο διότι σε περίπτωση εισαγωγής λάθος κωδικού 3 φορές η κάρτα αναληψης θα κρατηθεί ενώ υπάρχει περίπτωση να εκνευριστεί ο ληστής με ανεπιθύμητες συνέπειες. Θα ήταν σοφό να προσέχουμε τι πληροφορίες αναρτουμε στο διαδίκτυο ειδικά αυτες που δεν έχουμε επιβεβαιώσει. Ευγενικά πάντα ngplv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπαρχει καμια ελπιδα να γλυτωσει κανενας τα λεφτα του. Ερχεται ο συριζα και θα τα παρει ολα. Για ποια συστηματα μιλαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog