Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Άμεσος στόχος η αξιοποίηση του Μαινάλου - Έπεται συνάντηση




Για την πολύ σημαντική επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μίλησε η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου, η οποία είχε να κάνει με την τεχνική σύσκεψη με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
Η κυρία Sabine Bourdy, επικεφαλής της Ελληνικής Μονάδας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και τη διαχειριστική αρχή για το απερχόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αλλά και για το ΣΕΣ.
«Παραλάβαμε», ανέφερε, «τον Ιούλιο του 2011 ένα τελματωμένο πρόγραμμα και καταφέραμε να παρουσιάσουμε το πιο δυναμικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ με συγκεκριμένα νούμερα και αριθμούς σε όλα τα μεγέθη».
«Με απόλυτη ικανοποίηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τη δυναμική του προγράμματος ως εθνικό θέμα. Οι αιρετές περιφέρειες τα πήγαν πολύ καλά», υπογράμμισε, και είναι σίγουρη ότι οι νέες κυβερνήσεις θα κατανοήσουν ότι οι Περιφέρειες είναι οι μοχλοί ανάπτυξης που μπορούν να ανεβάσουν τις τοπικές κοινωνίες.
«Είχαμε ακούσει πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη», τόνισε η κυρία Νικολάκου.
«Παρουσιάσαμε και την προετοιμασία του νέου συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της περιόδου 2014-2020. Έχουμε επενδύσει στα ανταγωνιστικά προγράμματα, στην έξυπνηεξειδίκευση, στην έρευνα».
Μεταξύ άλλων, μίλησε και για το πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, ώστε η Πελοπόννησος να αποτελέσει το πρότυπο αειφόρου περιφέρειας.
Ανάμεσα στους άλλους στόχους της Περιφέρειας, βρίσκεται και η αξιοποίηση της Αρκαδίας και του Μαινάλου, το οποίο είναι μοναδικό, «και με την κατάλληλη συνεργασία με τους φορείς πολύ σύντομα θα γίνει μια συνάντηση για την αξιοποίηση και τις δυνατότητες που έχει», κατέληξε η κυρία Νικολάκου.


Πηγή:
arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog