Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Συνέντευξη Τύπου Παραγόντων Άρσης Βαρών για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου στην Μεγαλόπολη.

Σε ικανοποιητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου του Δήμου Μεγαλόπολης και των Παραγόντων διοργάνωσης του Κυπέλλου Επιλέκτων Άρσης Βαρών , το οποίο θα διεξαχθεί στη μικρή μας αλλά και συνάμα Μεγάλη Πόλη! 


Διοργανωτές αυτής της προσπάθειας στην πόλη μας είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, η ΔΕΗ Α.Ε., η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεγαλόπολης. Χορηγός είναι η Μορέας Α.Ε., και υποστηρικτής χορηγός η adidas. Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο σταθμός μας, το in.gr, τo newsbeast.gr, το sportsland.gr, το diatrofi.gr και το Καφενείο της Μεγαλόπολης.

Το συντονισμό της συνέντευξης τύπου ανέλαβε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, Σάκης Δάρας, ο οποίος αφού παρουσίασε τους χορηγούς της διοργάνωσης, τόνισε τη σπουδαιότητα του αθλητικού αυτού γεγονότος που φιλοξενεί η Μεγαλόπολη.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μεγαλόπολης, κ. Διονύσης Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε τη διοργάνωση "υψίστης αθλητικής σημασίας" και χειροκρότησε την επιλογή της ΔΕΗ Α.Ε. για την διεξαγωγή του Κυπέλλου Άρσης Βαρών στην πόλη μας.
Συγκεκριμένα για το άθλημα ανέφερε:
"Η Άρση Βαρών, εδώ και δεκαετίες είναι ένα εκ των εθνικών μας αθλημάτων. Είναι ένα άθλημα, το οποίο στην μεγάλη του πορεία .... έχει καταφέρει να συνδυάσει την ουσιαστική, πλατιά συμμετοχή του κόσμου - και στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε μικρότερα επαρχιακά κέντρα - με τις μεγάλες, διεθνείς, σε παγκόσμιο επίπεδο διακρίσεις. δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός που έχει πάρει το άθλημα ως άθλημα των Ολυμπιονικών"

Στο πόδι του αγαπημένου μας Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην Συνέντευξη Τύπου, στάθηκε ο Σύμβουλος marketing & επικοινωνίας της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, κ. Ανατολίτης Γιώργος.

Ο κ. Ανατολίτης μίλησε για τις σημερινές αθλοπαιδιές που έλαβαν χώρα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Μεγαλόπολης και τόνισε την σημασία της συνεύρεσης των παιδιών με το άθλημα.

Κατά τον κ. Ανατολίτη, είναι σημαντικό να κατανοήσουν τα παιδιά και οι γονείς ότι η Άρση Βαρών δεν είναι ένα άθλημα επικίνδυνο αλλά διαμορφώνει ένα δυνατό και ανθεκτικό, ένα υγιές σώμα.

Ακόμη, μας μετέφερε τις φράσεις του απόντος Πύρρου Δήμα, ο οποίος στέλνει το μήνυμα της καθιέρωσης ως θεσμού του Κυπέλλου Επιλέκτων Άρσης Βαρών, καθ' ότι αφορά μια νέα διοργάνωση για την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα συμμετέχουν οι καλύτεροι Έλληνες Αρσιβαρίστες οι οποίοι θα παλέψουν για την πρόκριση τους στο παγκόσμιο επίπεδο αργότερα!

Όπως πρόσθεσε και ο Σάκης Δάρας προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, είμαστε σε θέση, συμπολίτες μου, να παρακολουθήσουμε LIVE ένα πολύ μεγάλο αθλητικό θέαμα, ισάξιο των διοργανώσεων που βλέπουμε στην τηλεόραση, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε μακριά!

Ο Διευθυντής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης & Επικοινωνίας της ΔΕΗ Α.Ε., κ. Κίμωνας Στεριώτης
αναγνώρισε τη μακροχρόνια σχέση συνεργασίας, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης της ΔΕΗ Α.Ε. με τις τοπικές κοινωνίες και σε αυτή τη σχέση στήριξε την επιλογή της Μεγαλόπολης ως πόλης φιλοξενίας των φετινών αγώνων Άρσης Βαρών.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή,πρωινή, ορθοσωματική παρουσίαση του αθλήματος στους μαθητές Δημοτικών σχολείων, η οποία αποτελείται από μια σειρά βασικών ασκήσεων με στόχο την ενδυνάμωση, την απόκτηση ενέργειας αλλά εξήρε και τις θεραπευτικές ιδιότητες τω ασκήσεων αυτών.

"Το άθλημα δεν είναι μόνο για πρωταθλητισμό. Έχει πολλές χρήσεις και αυτό έχει μεγάλη σημασία" , είπε χαρακτηριστικά. 

Τέλος το λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημοσίας Υγείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Σιδέρης Βασίλειος, ο οποίος θεωρεί τιμή για την Περιφέρειά μας να φιλοξενεί τέτοια γεγονότα. Χαρακτήρισε ενδιαφέρον το παρόν Πρωτάθλημα, καθώς οι νέοι που θα αναδειχθούν αύριο, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μετά.

Σημαντικό στοιχείο θεώρησε την αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά το μέρος διεξαγωγής του τουρνουά και αναγνώρισε σε αυτή την κίνηση, μια προσπάθεια αποκέντρωσης.

Αφού έθιξε το γεγονός ότι υπάρχουν μόνο δύο σωματεία Άρσης Βαρών στην Πελοπόννησο, κατέληξε :
"Ίσως αυτοί οι αγώνες είναι το έναυσμα για τα νέα παιδιά να μάθουν τα μυστικά της άρσης Βαρών και να γίνουν νέα σωματεία (στην Πελοπόννησο). " 

Με τη σειρά μου και εγώ ως ταπεινή συντάκτρια του άρθρου αυτού, θα ήθελα να σας προτρέψω όλους να έλθετε αύριο στο Κλειστό μας Γυμναστήριο και να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή τη γιορτή του Αθλητισμού! Και μην ξεχνάτε, η είσοδος είναι δωρεάν!



Βασιλοπούλου Όλγα








1 σχόλιο:

  1. μπράβο στην οργάνωση μπράβο και στην προσέγγιση σας. Πάντα τέτοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog