Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τα "έψαλε' πριν λίγο ο Μητροπολίτης Μεγαλόπολης σε Δήμαρχο, Υπουργό και Πρόεδρο της Βουλής!!!!



Θερμό, επεισόδιο με  ιδιαίτερη  ένταση  και  νευρικότητα  είχαμε πριν 1 ώρα σήμερα στην Μητρόπολη   Μεγαλόπολης  Αρκαδίας,
με  τον  Μητροπολίτη  Ιερεμία  να  τα  "ψάλλει"  για  τα  καλά
σε  Δήμαρχο. Υπουργό  και  Πρόεδρο  της  Βουλής!!!

Φέτος στο καθιερωμένο μνημόσυνο για τους 212 εκτελεσθέντες στις Βίγλες
αποφασίστηκε να  παρευρεθούν και ιδιαίτερα "βαριά" θεσμικά πρόσωπα.
Μιλάμε  για  την  Πρόεδρο  της  Ελληνικής  Βουλής  Ζωή  Κωνσταντοπούλου
και  τον  Υφυπουργό  κ.  ¨Ησυχο.

Έτσι  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα  η  επίσημη  παρουσία  τους  ξεκινούσε
με  την  παρουσία  τους  στην Δοξολογία  στον  Μητροπολιτικό Ναό 
του  Αγ.  Νικολάου  στη  Μεγαλόπολη.
Εκεί  έφτασαν  με  10  λεπτά  περίπου  καθυστέρηση,  περί  τις  10.10.
Αυτός  φαίνεται  να  ήταν  και  ο  λόγος  της  σφοδρής  επίπληξης,
που  δέχτηκαν  ο  Δήμαρχος  Μεγαλόπολης  Δ. Παπαδόπουλος
ομοίως  και  η  πρόεδρος  της  Ελ.  Βουλής  Ζωή  Κωνσταντοπούλου
καθώς  και  ο  Υπουργός  κ.  ¨Ησυχος  και  οι  λοιποί  επίσημοι.

Άστραψε  και  βρόντησε  ο  Μητροπολίτης...
Μιλώντας  για  "αλειτούργητους" για  "μη  αποδεκτή  συμπεριφορά"  και
για  "ευτυχή  δύναμη  από  τον  Θεό  ώστε  να  τους  λέει  τα  δέοντα"

Στον  Ναό  επικρατούσε τρομερή  ένταση  και  κυριολεκτικά  απόλυτη  παγωμάρα
που  τελικά  οδήγησε  στην  αποχώρηση  σύσσωμης  της  ομάδας  των  επισήμων.

Θα  πρέπει  να  αναφέρουμε  κλείνοντας  πως  είναι  η  πρώτη  φορά  που  συνέβαινε 
παρουσία  και  επίσκεψη  τόσο πολλών  και   "βαριών" θεσμικών  προσώπων στη  Μεγαλόπολη, 
που  ως  οικοδεσπότης  πόλη όφειλαν  και  οι  δικοί  της  θεσμοί  να  επιδείξουν  την  δέουσα  ευγένεια  και  φιλοξενία.


Το  επεισόδιο  μέσα  στην  Εκκλησία  έχει  πραγματικά  λυπήσει  και  αποτελεί 
ιδιαίτερα   δυσάρεστο  θέμα  για   όλη  την κοινωνία  της  Μεγαλόπολης.


Αυτήν την στιγμή οι επίσημοι  βρίσκονται  στο  Μνημείο  Βίγλες  για  το
ετήσιο Μνημόσυνο Τιμής  στους 212 Εκτελεσθέντες  Πατριώτες.

92 σχόλια:

  1. προκλιητικο το δημοσιευμα σας φανερώνει ανθρώπο εμπαθή προς τον Χριστό και ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν, έχεις χάσει τη μπάλα.

      Διαγραφή
  2. Η καθυστέρηση ήταν μεγαλύτερη και δεν είναι δυνατόν όλοι οι "απλοι" εκκλησιαζόμενοι να περιμένουν τους 3 για να αρχίσει το μνημόσυνο. Οιώρες και τα προγράμματα ισχύουν για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει!!! Καλά τους τα είπε! Και επειδή ήμουν παρών οι επίσημοι καθυστέρησαν 20 λεπτά και ο Μητροπολίτης αναγκάστηκε να πει 2 φορές τα τελευταία του μνημοσύνου για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν έρθει οι επίσημοι. Η είσοδος των επισήμων έγινε την ώρα που ο Μητροπολίτης έπρεπε να πει το "Δι ευχών" και αντί να το κάνει άρχισε να λέει ξανά τα του μνημοσύνου. Και το έκανε μόνο και μόνο για τους επισήμους άλλα οι επίσημοι προτίμησαν να φύγουν. Τώρα για ποιόν λόγο είχαν έρθει στην πόλη μαζί με κάμερες και το ποιος δεν σεβάστηκε ποιόν; Τα συμπεράσματα δικά σας! Οφείλετε να πείτε όμως ότι δεν αποχώρισαν όλοι, υπήρχαν αρκετοί από τους επισήμους που παρέμειναν, και φυσικά παραμείναμε όλοι οι υπόλοιποι εμείς που πήγαμε να εκκλησιαστούμε. Άλλωστε δεν είπε κανένα ψέμα ο άνθρωπος ότι δεν πάνε εκκλησία τους είπε! Γι' αυτό πριν αναρτήσετε κάτι καλύτερα να ενημερώνεστε πιο προσεκτικά αφού δεν είχατε την δυνατότητα να είστε παρόντες! Ακόμα οι επίσημοι όφειλαν να αποστείλουν έναν εκπρόσωπο να ενημερώσει τον Μητροπολίτη για την καθυστέρηση κάτι το οποίο δεν έγινε. Και πάλι, λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει! Δεν θα ήταν ωραίο κάποιος από όλους να πει, συγνώμη Δέσποτα αργήσαμε έχετε δίκιο! Τότε θα βλέπαμε και το μεγαλείο των επισήμων και όχι τον θυμό ή την υπερηφάνεια. Θα ήταν ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για την πόλη μας. Απλά πράγματα!
    Καλή Τεσσαρακοστή! Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει!!! Καλά τους τα είπε! Και επειδή ήμουν παρών οι επίσημοι καθυστέρησαν 20 λεπτά και ο Μητροπολίτης αναγκάστηκε να πει 2 φορές τα τελευταία του μνημοσύνου για το οποίο υποτίθεται ότι είχαν έρθει οι επίσημοι. Η είσοδος των επισήμων έγινε την ώρα που ο Μητροπολίτης έπρεπε να πει το "Δι ευχών" και αντί να το κάνει άρχισε να λέει ξανά τα του μνημοσύνου. Και το έκανε μόνο και μόνο για τους επισήμους άλλα οι επίσημοι προτίμησαν να φύγουν. Τώρα για ποιόν λόγο είχαν έρθει στην πόλη μαζί με κάμερες και το ποιος δεν σεβάστηκε ποιόν; Τα συμπεράσματα δικά σας! Οφείλετε να πείτε όμως ότι δεν αποχώρισαν όλοι, υπήρχαν αρκετοί από τους επισήμους που παρέμειναν, και φυσικά παραμείναμε όλοι οι υπόλοιποι εμείς που πήγαμε να εκκλησιαστούμε. Άλλωστε δεν είπε κανένα ψέμα ο άνθρωπος ότι δεν πάνε εκκλησία τους είπε! Γι' αυτό πριν αναρτήσετε κάτι καλύτερα να ενημερώνεστε πιο προσεκτικά αφού δεν είχατε την δυνατότητα να είστε παρόντες! Ακόμα οι επίσημοι όφειλαν να αποστείλουν έναν εκπρόσωπο να ενημερώσει τον Μητροπολίτη για την καθυστέρηση κάτι το οποίο δεν έγινε. Και πάλι, λίγη ταπείνωση δεν βλάπτει! Δεν θα ήταν ωραίο κάποιος από όλους να πει, συγνώμη Δέσποτα αργήσαμε έχετε δίκιο! Τότε θα βλέπαμε και το μεγαλείο των επισήμων και όχι τον θυμό ή την υπερηφάνεια. Θα ήταν ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για την πόλη μας. Απλά πράγματα!
    Καλή Τεσσαρακοστή! Αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλεξανδρος ανδρεάδης22 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:12 μ.μ.

    Να χωρισθεί το κράτος από την εκκλησία. Οι πολίτες; με το κράτος και οι παπάδες με το ποίμνειο τους όπου οι πιστοί να αναλάβουν το κόστος της εκκλησίας και όχι οι ανεξίθρησκοι ή πιστοί άλλων δογμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γινεται το 2015 να συνυπαρξουμε πλεον διαφορετικα,Κι επειδη δεν σκοπευω να πληρωνω ως δημοσιους αυτους,ποσο μαλλον καποιοιους που θελουν να επιβαλλονται πανω στις επιλογες μου,ας αναλαβει το κοστος το ποιμνιο τους.Χωρισμος το συντομοτερο!!!

      Διαγραφή
  6. Ε όχι και λίγα λεπτά! 2 φορές μνημόσυνο έκανε για να έρθει η αφεντιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΡΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ;; ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑΝΙ;;;;;ΡΕ ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ!

      Διαγραφή
  7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΤΕΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο "τριφασικός" μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους γραφικότητες...κάτι τέτοια βλέπουμε και θέλουμε πλήρη διαχωρισμό κράτους κι εκκλησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ "ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΑΛΥΣΣΟ"... ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΛΕΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΜΑ... ΤΩΡΑ ΤΟΥΤΟ ΔΩ... ΟΠΟΥ ΒΕΘΕΙ ΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΟΙ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΕΛΕΟΣ ΔΕΣΠΟΤΑ... ΧΑΛΑΡΩΣΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ23 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:49 π.μ.

      ΦΡΟΝΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ Η ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΛΛΑ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ Ο Κ.Κ.ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΘΡΑΣΟΣ" ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΛΙΓΗ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Κυρία Κυριακοπούλου , μπορείτε να μας εξηγήσετε τη σχέση του Μητροπολίτη μας με τον Πατριάρχη ?

      ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

      Διαγραφή
    3. ΦΡΟΝΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΑΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ.ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ'' ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ'' ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ..

      Διαγραφή
    4. Η κυρια με τη σπουδαια ανατροφη,ποια ειναι ειπαμε?

      Διαγραφή
    5. Αυτη νομιζει οτι μιλαμε στο σαλονι του σπιτιου της η κατω απο τον αμβωνα....

      Διαγραφή
    6. Δεν θα μας πεις εσυ πως θα γραφουμε στο ιντερνετ,σε χωρο που δεχεται την ανωνυμια.Αν το θελεις εσυ να τον κρατησεις,τη κεφαλη σου!Σημερα ειναι,αυριο δεν ειναι.Να κοιταξεις τη δικη σου ανατροφη.Παρακαλω οπως το κοινοποιησετε...

      Διαγραφή
    7. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑς ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ?ΚΙ ΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ....ΣπυροΣ

      Διαγραφή
    8. Η ΚΥΡΙΑ Η ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ..ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΡΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΥΠΕΡ ΔΕΣΠΟΤΗ?ΣΠΥΡΟΣ....

      Διαγραφή
    9. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;;

      Διαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιόν λύπησε το γεγονός;;;;; 5-10; Αν είχατε γνώση των πραγμάτων της Εκκλησίας δεν θα τα γράφατε αυτά. Επίσημοι για τον Χριστό είναι όλοι, φτωχοί και πλούσιοι, άνδρες και γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά, μορφωμένοι και αγράμματοι κ.ο.κ.

    Αν είχαμε λίγο φρόνηση και ταπείνωση τότε θα δεχόμασταν τις επιπλήξεις και δεν θα δικαιολογούσαμε τα λάθη μας. Βέβαια θίγεται ο εγωισμός μας πολλές φορές και ως ανίδεοι της πνευματικής ζωής δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας!

    Οι ευγένειες και οι πρέπουσες συμπεριφορές οδήγησαν την Εκκλησία στην απομάκρυνση της θεραπευτικής των Πατέρων. Κάποιες φορές επιβάλεται να μπεί στην επέμβαση και το νυστέρι, όχι μόνο ασπιρίνη.....

    Επίσης για να ανατρέξουμε λίγο στην Αγία Γραφή να δούμε πως επιπλήτουν οι δίκαιοι τους άρχοντες.......μας ξεκαθαρίζει μάλιστα να μην εμπιστευόμαστε τους άρχοντες όταν αυτοί παρεκτρέπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσυ που εχεις νομιζεις οτι μιλας σαν καλος χριστιανος,ε?,Αμα θελουμε τα πιστευουμε ρε..Ωραια ξερεια απο Γραφη,να μας εξηγησεις και 10 χωρια απο την Παλαια που δεν δενουν...Αντε απο εκει,μεσαιωνες!!!Δεν ειναιτυχαιο τι κανετε με την ψηφο σας...το εαυτουλη σας βασικα,το σπιτακι σας και εχει ο θεος για αλλους που ψοφανε,υποκριτες..Αμα τους θελετε,εσεις να τους πληρωνετε.Εμεις μπορουμε και χωρις αυτους!..ΑΛΛΟΙ θα σκασουν στο τελος,αν δεν δουλεψει το μαγαζι...να προσεχουν τους ζουρλομανδυες..Θε μου κολαστηκα.

      Διαγραφή
    2. Σε καταλαβαίνω, έχεις πλήρη άγνοια.
      Δεν είμαι καλός χριστιανός αλλά αγωνιζόμενος αμαρτωλός.
      Όλα τα χωρία στην Π.Δ ερμηνεύονται και εξηγούνται, το θέμα είναι αν κάποιος είναι ανοιχτός και ασπάζεται την ερμηνευτική των Πατέρων.

      Διαγραφή
    3. σε καταλαβαινω κι εγω ,εισαι μαλλον αλαζονας η ευτυχης εν τη αγνοια αλλων..Αμα σου βαλω τα αποσπασματα θα χρειαστεις την ερμηνεια του Μητροπολιτη σου..Εκτος και εισαι απο το κομματι του κληρου κ γραφεις με τοση αυτοπεποιθηση για τις γνωσεις σου.Οποτε σου λεω,αν κει εφοσον εισαι, προκαταβολικα ο,τι αλλο φακελακι σε μνημοσυνο δεν εχει..και μακρυα τα χερια απο τα ταμεια ,οχι σαν εκεινο τον αλλο πριν λιγα χρονια..Μπορω και καλυτερα, αλλα αναλογα με το επιπεδο και την λογικη.Α,και οπως ξερεις τα ευαγγελια δεν τα εγραψαν οι Πατερες,ουτε ο Ιησους..Και που σαι,ασε στα λογια το καλος χριστιανος,στα εργα,οπως και ο Ιερεμιας και ολοι φαινεται,για εσα που ειστε,με τους χιτωνες τους πολλους!!!

      Διαγραφή
    4. Την ίδια καραμέλα πιπιλίζετε όλοι όσοι μισήτε την Εκκλησία. Τίποτα καινούργιο έχεις;
      Τι υπονοείς με όλα αυτά που γράφεις παντογνώστη;;;;;
      Φαίνεται τελικά ότι ξέφυγα από την αλαζονεία και ήρθε σε εσένα.
      Πολύ εύκολο είναι να κρίνεις αλλά πολύ δύσκολο να το κρατάς κλειστό!
      Αλλά όσα ξέρεις τόσα λες. Τίποτα δεν γνωρίζεις και μέσα στην έπαρσή σου θεωρείς ότι κατέχεις την αλήθεια!
      Αγαπητέ/τή μου απάντησέ μου σε αυτό: έχεις πνευματική ζωή, έχεις εξομολόγο;

      Διαγραφή
    5. Επίσης σε ποιόν άλλον αναφέρεσαι;

      Διαγραφή
    6. Ακόμα μία ερώτηση, λές: θα χρειαστεις την ερμηνεια του Μητροπολιτη σου...

      Εσύ αγαπητέ μου σε ποιά Μητρόπολη ανήκεις; Ποίος είναι ο Επίσκοπός σου;
      Για να ξέρω πως να σου απαντήσω.

      Διαγραφή
    7. Τι έχω πάθει σήμερα; Ένα-ένα μου έρχεται.
      Κάτι ακόμα. Πες ότι είμαι κομμάτι του κλήρου, όπως αναφέρεις, τι θα κάνεις δηλ. θα στερήσεις το φακελάκι από έναν ιερέα; Γιατί το κάνεις αυτό; Πως θα αγοράσουμε τους πολλούς χιτώνες όπως αναφέρεις;;; Ή εκτός και αν η λύση είναι να πράξουμε όπως ο άλλος στον οποίο αναφέρεσαι (αν καταλαβαίνω που το πας).
      Τελικά είσαι όχι μόνο υπερφίαλος αλλά δικαιούσαι το βραβείο της ασχετοσύνης!!!!

      Επίσης σε προκαλλώ να εφαρμόσεις αυτό που λες: Μπορω και καλυτερα, αλλα αναλογα με το επιπεδο και την λογικη...

      Τελικά απ`ότι συμπεραίνω είσαι εκτός εκκλησίας, αποκομμένος απ`αυτήν και άρα στο έλεος του Θεού.

      Διαγραφή
  12. Σοβαρότητα=μηδέν
    Φιλοξενία=μηδέν
    Ανεκτικότητα=μηδέν
    Σεβασμός=μηδέν
    Απο πότε λειτουργεί απουσιολόγιο στόν οίκο του θεού;
    Η εκκλησία δέν είναι τσιφλίκι κανενός ιερωμένου, αυτά διδάσκει το ευαγγέλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως φαίνεται ότι δεν είχες πάει εκκλησία σήμερα!

      Διαγραφή
  13. Υπεύθυνη για το επεισόδιο είναι η Δημοτική Αρχή που έπρεπε να έχει το πρόγραμμα προσέλευσης νωρίτερα και να είναι συνεπής.
    Πάντα καθυστερούν σε παρόμοιες τελετές στην εκκλησία και εκτίθονται.
    Φυσικά και ο Μητροπολίτης θα έπρεπε να είναι πιο ευγενικός και να κρατήσει χαμηλούς τόνους . Δεν κερδίζει τις καρδιές με υπερβολές και αφορισμούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αφόρισε κανέναν! Εγώ ήμουν εκεί! Γιατί σας πειράζει η αλήθεια; Τι τους είπε; αλειτούργητους και ασυνεπείς! Και πολύ ευγενής ήταν! Εγώ θα τους έλεγα κι άλλα!
      Σας πειράζει που μιλάει ο Δεσπότης μας εεε;; Θα θέλατε έναν του χεριού σας;;

      Διαγραφή
    2. ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΟΓΕΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ .
      ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ .
      ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ : ΄΄ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΄΄ .
      ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ !
      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ .

      Διαγραφή
    3. Πες κι άλλα φίλε μου αφου ξέρεις...
      Ετσι δούλευε το σύστημα ...... Ή όποια αλλαγή τους "χάλασε τη σούπα"
      Γέμισε ο παράδεισσος με τέτοιους πιστούς .... Παραγέμισε πρόσφατα ..μαλιστα...
      Οσοι βγήκαμε εκτός "συστήματος " θα πάμε κολαση..... Αλλα θάχουμε καλή παρέα.....

      Διαγραφή
  14. ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ 212 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ

    ΟΙ ΑΡΤΙ ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟΙ ΠΥΡΓΙΩΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλοι Μεγαλοπολίτες ! Η ουσία είναι μία.
    Η ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής και η απαράδεκτη συμπεριφορά του Δεσπότη αμαύρωσαν και πρόσβαλλαν μια τόσο σπουδαία επέτειο .
    Ζητάω εγώ για λογαριασμό τους , συγνώμη από τους τιμώμενους νεκρούς .
    Ντρέπομαι και απογοητεύομαι για την πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία της πόλης και τον κατήφορο που οδηγούμαστε . Η Πόλις ΕΑΛΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει γιατί απουσίαζαν από την εκδήλωση οι δύο πρώην , ΤΣΙΡ- ΦΟΥΣ , ενώ μετά ήσαν στο καρναβάλι ?
    Μήπως παίζονται κομματικά πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ.... ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ; ΧΑ ΧΑ ΧΑ

      Διαγραφή
  17. παντως ευτυχως που ειναι και ο μεγαλοπολιφμ και αντεχει και εκεινη η γιωργια και εχουμε και ενημερωση και δεν μας κοβει και τα σχολια.
    Αλλα μάθαμε ότι οι δημοτικοί αρχοντες επειδη δεν τους λιβανίζουν θέλουν να τους κόψουν το ρευμα στην τσεμπερού για να τους εκβιασουν και να αναγκαστουν να τελειωσουν τον σταθμό.
    Καλα δεν ντρεπονται; ξοδευουν τόσα
    αυτα τους μάρανανε;
    γιωργια ακουω τις εκπομπες σου εχεις δίκιο
    μμε που το αγαπανε οι αντιπολιτεύσεις ειναι μακρια από την διαπλοκή
    Μονο που δεν ξερω ποσο θα αντέξετε
    τι λέει γιαυτό η τωρινή δημοτικη αρχή που πριν ήταν αντιπολίτευση;
    εγώ παντως λεω ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον αχάριστο που βολεύτηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΕΥΡΕΘΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΡΑΒΟ ΙΕΡΕΜΙΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΥΣΤ!!!!ΟΛΟΙ ΣΑΣ...ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΤΑΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΙΣ ΒΙΓΛΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ... ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ... ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΒΙΓΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ... ΕΤΣΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ... ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΣΕΙ ΞΑΝΑ... ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ;

      Διαγραφή
  20. Από το Θεό ξεκινήσαμε και στον Θεό θα πάμε όλοι θέλουμε δεν θέλουμε! Κρίμα για όσους δεν πιστεύουν στον Θεό! Είναι σαν να προδίδουμε τον Πατέρα μας και τη Μάνα μας που μας γέννησαν! Σκλήρυναν οι καρδιές και οι άνθρωποι έθαψαν τον Θεό γιατί δεν ήθελαν να ελέγχονται από την αγιότητά του! Θελήσαμε όλοι την αμαρτία την ανομία και την πορνεία! Εκεί αναπαυόμαστε, για εκεί είμαστε, κάναμε κόλαση την ζωή μας και κατηγορούμε τον Θεό για αυτό! Τι κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει,αλλα δεν τα τρωνε ολοι αυτα..Κριμα λοιπον για ποιον,ψαξε το καλυτερα.

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥΣ; ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

      Διαγραφή
    3. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ... ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΚΕΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ... ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΙΣ ΒΙΓΛΕΣ ΑΓΝΩΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΕΝΩ ΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ... ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΣΚΟΠΗΜΑ. Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ. Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ. ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ, ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ... ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΦΙΤΣΙΑ ΘΑ ΠΟΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...

      Διαγραφή
  21. Η εκκλησία δεν φοβάται τον χωρισμό από το κράτος! Έχει περάσει από φωτιά και μαχαίρι! Και είναι ζωντανή 2015 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ

      Διαγραφή
    2. Για διαφώτισέ μας εσύ που ξέρεις.

      Διαγραφή
    3. ΤΙΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙΣ ΞΕΡΕΙΣ ? ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΘΩΟΙ ΕΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ?ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΥΑΓΕΛΙΟ. ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ?

      Διαγραφή
    4. Ποιές σταυροφορίες, αυτές που ευλογήθηκαν από τον Πάπα;
      Τι σχέση έχει ο Παπισμός με την Ανατολική Εκκλησία; Το κακό της Δυτικής Εκκλησίας είναι ασυναγώνιστο.
      Όμως για να διευκολύνω τη συζήτηση θα πρέπει να πω την αλήθεια: πάντα υπήρχαν μελανά σημεία στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας. Για ποιό λόγο όμως θα πρέπει να τονίζουμε τα αρνητικά σημεία και να μην υπερτονίζουμε τα θετικά; Όπως π.χ το πλήθως των αγίων μορφών της Εκκλησίας μας μέσω της διδασκαλίας των οποίων μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στη γνώση του Θεού.

      Διαγραφή
  22. ΕΙΣΤΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ... ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΔΙΠΛΑ... ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΚΙ ΕΛΕΟΥΣ... ΚΑΝΑΝΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑΦΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΣΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. ΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. O οικος του ΘΕΟΥ η του Γιαχβε ταλιμπανακι ειναι για ολους.σου αρεσει δε σου αρεσει...και δεν θα ορισεις εσυ ποιοι θα μπουν η δεν θα μπουν.Αυτο ειναι αμαρτια,να διαλεγεις ποιοι ανθρωποι,θα μπουν,για τη θρησκεια σας...!!! Σε ενα συμφωνουμε,οτι με τετοιους ανθρωπους-αρχοντες δεν επρεπε να παει η Κωνσταντοπουλου στην εκκλησια.Αυτο με τα κομμουνια ειναι για πολλα γελια και δειχνει και επιπεδο πολιτικης αντιληψης σε αυτο τον τοπο!!.

      Διαγραφή
  23. δεν με ενδιαφερει η γνωμη μερικων χριστιανοταλιμπανων που δεν αποδεχονται την επιλογη της ανεξηθρησκειας για πολιτες τον 21οαιωνα,και δεν δινουν ουτε νερο σε ανθρωπους διαφορετικους απο αυτους.Ωστοσο σεβομαι την πιστη τους,αλλα μακρυα απο τη ζωη μου γιατι εκει μπορω να μιλησω σκληρα,οπως και τους αξιζει.Αυτα προκαταβολικα..Τα λαθη αποστασιοποιημενα ,τα εκαναν ολοι.Και αυτοι που δεν εφτασαν ουτε για το μνημοσυνο των ηρωων εγκαιρα,τουλαχιστον για αυτους και τον κοσμο μεσα,και μετα για το τι θα πει ο Μητροπολιτης.Ο οποιος μπορει να ειχε τα δικια του εδω,αλλα ειναι περιπτωση προς διερευνυνση...Και αστραψε και βροντηξε.Θα μπορουσαν να απολογηθουν κι αυτοι που αργησαν για την καθυστερηση.Ο νοων νοειτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εδω εχουν μπερδευτει τα αυγα και τα καλαθια οτι θελει ο καθενας γραφει, Εχουν μπερδεψει την πολιτικη με την θρησκεια και ακομα βγαζει ο καθενας τά αποθημενα του τοσο για τα κομματικα οσο και για τα δημοτικα, επειδη τυγχανει να ειμαι και εγω απο την Μεγαλοπολη και γνωριζω αρκετα καλα του τι γινετε, στο θεμα του αρχιεπισκοπου πρεπει να αλλαξει τροπο και να γινει λιγοτερο επιθετικος και να μην μπερδευει την πολιτικη με την θρησκεια και το κυρηγμα. Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχει απασχολησει παλι με τον τροπο που εκφραζετε . Η αποστολη του ειναι να φερνει τους πιστους στην εκκλησια και αυτους που κανουν αποκλησεις να βρισκει τον τροπο να τους επαναφερει.
    ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΙΠΕΣ "ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ". ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ. ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ....

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ που σημαινει αυτο η ανεξιθρησκεια,και δεν σεβαστηκαν τους πιστους!!Εκει θελεις να το πας εσυ για να κανεις μικροπολιτικη....Και να μαθεις οτι υπαρχει και η ελευθερια της θρησκευτικης η μη επιλογης ταλιμπανε ....Αει απο εκει..

      Διαγραφή
    3. ''ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ'' Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.........ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕΣ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ...

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ....

      Διαγραφή
  25. Ζήτω..ω ω ! Ένας ήρωας με παντούφλες ......και μαγκούρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ!!!
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρεθηκες εσυ,ο γραμματιζουμενος,με τις γνωσεις σχολειου του 70..Θελω να μπει δωδεκαθειστης να σε τρελανει ,οπως αξιζει σε κατι τυπους,που θσαν εσενα..Αμορφωτος εισαι.Μαθε ποτε αποκτησαμε ξανα την ελληνικη συνειδηση.Μαθε τι εθνικοτητα ειχα οι Βυζαντινοι αυτοκρατορες,και πολλα αλλα.Αλλιως επιστρεφεται η μομφη.Ανεξιθρησκεια και οδιαχωρισμος με το κρατος αυριο,για να μην πω τωρα,για να μην πω χθες..να τελειωνουμε με τις βλακειες σας,και τις εμμονικες μεσαιωνικες σας τασεις κυριαρχιας ορισμενων..,Που μπορει να τρωνε απο την 'ιστορια' θρησκεια εφαρμοσμενη,,Αμοιβαιος σεβασμος εκει που πρεπει.Αμα τη θελεις να την παρεις προσωπικα την ορθοδοξια,εσυ κι ο καθενας,και να πληρωνεις τον κληρο που σε λειτουργει...Το παιδι μου θα το βαφτισω αμα θελω,αμα θελει θα αποφασισει οταν μεγαλωσει να γινει ορθοδοξο,αμα θελουμε θα του κανουν πλυση εγκεφαλου στο σχολειο,κλπ....

      Διαγραφή
    2. Οχι,απλα ειναι μοναχα στο μυαλο σου αυτο...Μορφωμενε..Για να δουμε ,θα δημοσιευτει?

      Διαγραφή
  27. Πόσο όμως ο κ.κ. Ιερεμίας σέβεται τελικά τους θεσμούς; και με τι άδεια λειτουργεί ο ραδιοφωνικός του σταθμός; http://www.radiofono.gr/node/13914

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και μετά θέλουμε να πάει τούτος ο τόπος μπροστά. Όταν έρχεται στην πόλη μας για πρώτη φορά η Πρόεδρος της Βουλής και Υφυπουργός ανεξάρτητα από ποια παράταξη έχουν εκλεγεί και φέρεται ο Δεσπότης με αυτό τον τρόπο τι ελπίδα για ανάπτυξη να έχουμε. Ο Δεσπότης είχε ήδη ενημερωθεί για ολιγόλεπτη καθυστέρηση αλλα ειχε προκατάληψη λόγω της πολιτικής ορκωμοσίας.Δεν του έφταιξε ο Δήμαρχος απλά χτύπησε το (σαμάρι για να την ακούσει το γαϊδούρι).Το πρόγραμμα ανέφερε προσέλευση στο Ιερό Ναό στις 10.00 π.μ και έφτασαν στις 10.07 λόγω καθυστέρησης από Αθήνα της κας.Προέδρου Όσο για την συνεχή παρατήρηση για φωτορεπόρτερ πρώτη φορά υπήρξε κάμερα σε Ιερόν Ναό? Μην αναζητούν ποίος απομακρύνει τον κόσμο από την εκκλησία . ΛΥΠΆΜΑΙ δε σεβάστηκε την κ. Πρόεδρο τον Υφυπουργό τον κ.Περιφερειάρχη και την Στρατιωτική Ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΣΤΕΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΣ ΒΓΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΗΡΘΑΝ 10.24 ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΜΟΥ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  29. Όσοι έχουν αντίληψη και είναι νοήμονες σε αυτή τη πόλη , θα έχουν διαπιστώσει ότι ο Δεσπότης και η παρέα του , είναι απομονωμένοι από τον κοινωνικό ιστό και τα τοπικά θέματα , είναι μόνο για λόγια και θεάματα , χωρίς ουσιαστικό έργο, και με την συμπεριφορά του το μόνο που έχει καταφέρει είναι να διώξει τον κόσμο από την Εκκλησία !
    Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα , Τα υπόλοιπα υποκρισίες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δενε χουμε πολιτικη αγκυλωση οι πολιτικοι αργησαν.αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν σεβονται τους νεκρους!!!!Ο μητροπολιτης ειναι μια περιπτωση προς διερευνυση οπως εχει πει κι ενας αλλος.Υπαρχει ενα παρεακι οπως παντα γυρω απο δεσποταδες που κοιταζει να επωφεληθει για καμμια δουλεια και τους εχει απο κοντα.Αυτοι θα βγαινουν και δεν θα σηκωνουν μυγα για το ατομο.Δεν εχεις δει τα χαλια του Αμβροσιου?Κοντευουμε να γινουμε ετσι,,αν ηταν κ περισσοτεροι οι πιστοι που τον ακολουθουσαν τοπικα δεν εξρουμε τι θα κανε, ,και η Συνοδος τρεις λαλουν και δυο χορευουν σε αυτα..

      Διαγραφή
  30. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το καλο με τους Ιεραρχες ειναι οτι τους επιλεγει το Αγιον Πνευμα....Χι,χι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι πιστοι χριστιανοι θα πραξουν το καθηκον τους απο αυριο και θα απεχουν απο ελαιον, κρεας και γαλα, εως την Κυριακη του Πασχα... Απο την αλλη, οι αληθινοι αριστεροι, λαμβανοντας το μηνυμα της ακαμπτης αντιστασης απο το μνημοσυνο των δολοφονημενων 212 ελληνων απο τους πατεραδες του Σοιμπλε, θα τα σκισουν τα μνημονια... Και ολοι μαζι θα ειναι μια χαρα.... Ρε ουστ, υποκριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ..ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ....-ΣΟΦΙΑ

      Διαγραφή
  33. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε , να φτιάξουμε μια επιτροπή και να ζητήσουμε την αντικατάσταση του Μητροπολίτη και του Δημάρχου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πραγματικα απορω με πολλους απο εσας πως εχετε φτασει στην ζωη σας μεχρι εδω και δεν εχετε ξεχασει να αναπνευσετε καμια φορα γιατι η βλακεια σας μεχρι εκει φτανει. Οι μεν με τις δογματικες αντι-αριστερες αρλουμπες και οι δε με τις ηλιθιες εκφρασεις λιβανισματος του στυλ ωωωω ηρθε ο ταδε στην πολη μας και δεν ημασταν φιλοξενοι,,,σιγα τ αυγα!!!...

    Το ολο θεμα ειναι μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ της δημοτικης αρχης (οπως και να το δει κανεις)....ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΗΔΕΝ ( 0 ).

    Τωρα στα επακολουθα...Ειναι γνωστη η αλαζονεια των πολιτικων ειτε αυτοι ανηκουν στην κεντρικη πολιτικη σκηνη ειτε προκειται για τοπικους πολιτικαντηδες. Στις εκδηλωσεις παντα αργοπορημενοι, στημενοι μπροστα μπροστα με τα κεφαλια ψηλα, τα στηθη εξω, φαφλαταδες και αλλα τετοια ωραια. Εαν καποιος τολμησει να τους πει κατι, να τους αμφισβητησει το θεωρουν απαραδεκτο, εκρυγνηνται ή/και αποχωρουν (αρα και αναλογα της κομματικης τους ιδεολογιας περι θρησκειας θεωρουν τους εαυτους ειτε θεους ειτε απεσταλμενους του θεου.) Δειγματα της αλαζονειας των αρχοντων (ανεξαρτητως "τυπου"και κόμματος) εχουμε λαβει και λαμβανουμε καθημερινα και στην βουλη και στα δημοτικα συμβουλια οποτε πολυ καλως τους τα εψαλε....
    ΚΑΚΩΣ, ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ τους τα εψαλε ετσι οπως τους εψαλε, βγαζοντας δηλαδη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΝΟΥΜΕΝΑ. Ο μητροπολιτης εχει υποτιθεται πνευματικη εξουσια, η εαν προτιματε εκτελει ενα πνευματικο λειτουργημα. Η γλωσσα εχει τεραστια δυναμη και μπορεις να τσακισεις καποιον, να τον κανεις να νιωσει σαν παιδακι που το μαλωνει ο μπαμπας του χωρις καν να υψωσεις τον τονο της φωνης, χωρις να βρισεις, χωρις να ειρωνευτεις, χωρις να χαρακτηρισεις... Σε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πνευματικη ηγεσια, αυτο θα επρεπε να ειναι εμφυτο στοιχειο της συμπεριφορας της. Εδω εχουμε να κανουμε καθαρα με προκατειλημμενη και γεματη εμπαθεια σταση απο τον εν λογω Ιερεα η οποια προσεγγιζει την πολιτικη παρεμβαση. Δυστυχως και σ αυτη την περιπτωση εχουμε παρα πολλα δειγματα παρομοιας συμπεριφορας...

    Μεσα στην σαπιλα που ζουμε (και γουσταρουμε γιατι ετσι ειμαστε βολεμενοι) αυτοι ειναι οι πολιτικοι και οι πνευματικοι ηγετες που μας αξιζουν, να τους χαιρομαστε και σ'αλλα με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ για ανθρώπους που έσφαλαν όλοι..Αλλα αυτό που δεν παιζεται έιναι που δεν βλέπετε,ή καποιοι έχουν συμφέρον.ότι αυτός,ο δέσποτας λέει έως και παρανοικα πράγματα,κι αν έχω άδικο να αποφανθούν ψυχίατροι....Δεν εννοω ότι ειναι σιγουρα παρανοι΄'κος,αλλα τη διαταραχή την έχει,και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει επικίνδυνος και το εννοώ...............Μη δούμε πολλά και φρίξουμε!!Ηταν κάποτε εποχές επίσης,που κεφαλές της εκκλησίας συνεπρατταν με τους εχθρούς,από την εποχή της Τουρκοκρατίας.Και καποιοι άλλοι έγραφαν γράμματα ,με σεβασμό στο Χίτλερ....Δεν τα μαθαίνουν στα σχολεια αυτα,δεν επιτρ'επουν αυτοι,κι αλισβερίσι με το κράτος γίνεται..Οποτε να μη τονίζουν μερικοί-'ες τα αξιώματα......Οποιος ψάχνει βρίσκει τα ντοκουμέντα.Η φοβία της πίστης που εχουν διαπεράσει σε κάποιους,πρεπει κάποτε να τελειώνει,να δουλεύει και το λογικό μυαλό,κι ας πιστευουν...Γιαννης Δημητρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΑΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ... ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Η βλακεία, η μισαλλοδοξία και ο σκοταδισμός των χριστιανοφασιστών ταλιμπάν σε όλο του το μεγαλείο. Ο παπα-τζέρεμι και οι υποκριτές, κατ' επίφαση χριστιανοί, υποτακτικοί του, προσπαθούν λυσσαλέα να κρατήσουν τον καλόκαρδο αλλά αφελή αγνό χριστιανικό κόσμο στο μεσαίωνα και την πνευματική καθυστέρηση, για να μπορούν να τους ελέγχουν και να τους εκμεταλλεύονται καλύτερα. Ο χρόνος σας τελείωσε χριστέμποροι. Εσείς και οι κολλητοί σας ελλαδέμποροι χρυσάβγουλοι, μπορείτε να επιστρέψετε στα μισάνθρωπα και κατάμαυρα (σαν τις ψυχές σας) λαγούμια σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ τόν ἐνοχλεῖ αὐτό τόν κ. Ἰερεμία, τό ὅτι οἱ ἄρχοντες δέν λειτουργοῦνται καί πάντα, ὅπως ξέρουμε, ζητοῦσε τήν εὐκαιρία νά ἐλέγξει τό κακό αὐτό.
    Καί ἡ εὐκαιρία ἐδόθη σήμερα. Τελείωσε λοιπόν ἡ Λειτουργία τῆς σημερινῆς Κυριακῆς καί ἄρχισε τό Μνημόσυνο μετά τίς 10:00, ἀλλά οἱ ἄρχοντες δέν εἶχαν προσέλθει.
    Παρά τόν ἀργό ρυθμό καί τίς διπλές εὐχές πού εἰπώθηκαν στό Μνημόσυνο, ἀκόμη δέν εἶχαν ἐμφανιστεῖ οἱ ἐπίσημοι καί ἦλθαν πιά ὅταν εἶχε τελειώσει τό Μνημόσυνο.
    Μεταξύ τῶν ἀρχόντων ἦταν καί ἡ Πρόεδρος τῆς Βουλῆς καί λόγω αὐτῆς τῆς παρουσίας τῆς Προέδρου εἶχαν ἔλθει ἀπό ὅλη τήν περιοχή ἐπίσημοι καί μάλιστα καί ὁ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης.
    Σ᾽ αὐτούς ὅλους πού προσῆλθαν γιά τό Μνημόσυνο, ἀλλά μετά τό Μνημόσυνο, ὁ κ. Ἰερεμίας τούς εἶπε τά ἑξῆς: «Τετιμημένοι ἄρχοντες, σᾶς βλέπουμε μέ τιμή καί μέ σεβασμό, ἀλλά ὡς Ἐπίσκοπος τῆς ἐπαρχίας αὐτῆς ἔχω νά σᾶς πῶ μέ πόνο τό ἑξῆς: Εἶστε παραβάτες τοῦ προγράμματός σας! Καθορίσατε τό Μνημόσυνο ὥρα 10:00, ἐμεῖς ἀρχίσαμε μετά τίς 10:00, λέγαμε ἀργά τήν Ἀκολουθία, καί ὅμως ἤλθατε μετά τό πέρας τοῦ Μνημοσύνου. Θά ἔλεγα ὅτι ἔπρεπε νά ἔλθετε καί πολύ πρίν ἀπό τό Μνημόσυνο, γιά νά λειτουργηθεῖτε. Κυριακή σήμερα, ποῦ λειτουργηθήκατε σεῖς οἱ ἄρχοντές μας; Ἀλειτούργητοι ἄρχοντες; Tί προκοπή νά δοῦμε τότε μέ ἀλειτούργητους ἄρχοντες; Τί κακό εἶναι αὐτό πού συμβαίνει μέ σᾶς τούς ἐπισήμους; Ἔχουμε ἐπίσημες ἑορτές καί ἔρχεστε μετά-μετά τήν Λειτουργία, στήν Δοξολογία μόνο. Δέν εἶναι ἡ Λειτουργία, κύριοι Ἐπίσημοι, γιά τόν ἀφελῆ λαό. Ἡ Λειτουργία εἶναι ἀναγκαία προπαντός γιά σᾶς, γιά νά λάβετε τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, γιά νά κυβερνήσετε σωστά τόν ματωμένο καί ἁγιασμένο αὐτό τόπο τῆς πατρίδας μας».
    Αυτή είναι η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ τόν ἐνοχλεῖ αὐτό τόν κ. Ἰερεμία, τό ὅτι οἱ ἄρχοντες δέν λειτουργοῦνται καί πάντα, ὅπως ξέρουμε, ζητοῦσε τήν εὐκαιρία νά ἐλέγξει τό κακό αὐτό.
    Καί ἡ εὐκαιρία ἐδόθη σήμερα. Τελείωσε λοιπόν ἡ Λειτουργία τῆς σημερινῆς Κυριακῆς καί ἄρχισε τό Μνημόσυνο μετά τίς 10:00, ἀλλά οἱ ἄρχοντες δέν εἶχαν προσέλθει.
    Παρά τόν ἀργό ρυθμό καί τίς διπλές εὐχές πού εἰπώθηκαν στό Μνημόσυνο, ἀκόμη δέν εἶχαν ἐμφανιστεῖ οἱ ἐπίσημοι καί ἦλθαν πιά ὅταν εἶχε τελειώσει τό Μνημόσυνο.
    Μεταξύ τῶν ἀρχόντων ἦταν καί ἡ Πρόεδρος τῆς Βουλῆς καί λόγω αὐτῆς τῆς παρουσίας τῆς Προέδρου εἶχαν ἔλθει ἀπό ὅλη τήν περιοχή ἐπίσημοι καί μάλιστα καί ὁ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης.
    Σ᾽ αὐτούς ὅλους πού προσῆλθαν γιά τό Μνημόσυνο, ἀλλά μετά τό Μνημόσυνο, ὁ κ. Ἰερεμίας τούς εἶπε τά ἑξῆς: «Τετιμημένοι ἄρχοντες, σᾶς βλέπουμε μέ τιμή καί μέ σεβασμό, ἀλλά ὡς Ἐπίσκοπος τῆς ἐπαρχίας αὐτῆς ἔχω νά σᾶς πῶ μέ πόνο τό ἑξῆς: Εἶστε παραβάτες τοῦ προγράμματός σας! Καθορίσατε τό Μνημόσυνο ὥρα 10:00, ἐμεῖς ἀρχίσαμε μετά τίς 10:00, λέγαμε ἀργά τήν Ἀκολουθία, καί ὅμως ἤλθατε μετά τό πέρας τοῦ Μνημοσύνου. Θά ἔλεγα ὅτι ἔπρεπε νά ἔλθετε καί πολύ πρίν ἀπό τό Μνημόσυνο, γιά νά λειτουργηθεῖτε. Κυριακή σήμερα, ποῦ λειτουργηθήκατε σεῖς οἱ ἄρχοντές μας; Ἀλειτούργητοι ἄρχοντες; Tί προκοπή νά δοῦμε τότε μέ ἀλειτούργητους ἄρχοντες; Τί κακό εἶναι αὐτό πού συμβαίνει μέ σᾶς τούς ἐπισήμους; Ἔχουμε ἐπίσημες ἑορτές καί ἔρχεστε μετά-μετά τήν Λειτουργία, στήν Δοξολογία μόνο. Δέν εἶναι ἡ Λειτουργία, κύριοι Ἐπίσημοι, γιά τόν ἀφελῆ λαό. Ἡ Λειτουργία εἶναι ἀναγκαία προπαντός γιά σᾶς, γιά νά λάβετε τήν εὐλογία τοῦ Θεοῦ, γιά νά κυβερνήσετε σωστά τόν ματωμένο καί ἁγιασμένο αὐτό τόπο τῆς πατρίδας μας».
    Ἔγινε καί ἡ γιά δεύτερη φορά ἐπιμνημόσυνη δέηση καί στό τέλος τῆς δευτέρας αὐτῆς δεήσεως ὁ δεσπότης Ἰερεμίας εἶπε πάλι τά ἑξῆς στούς ἐναπομείναντες ἄρχοντες, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ὁ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης: «Τίμιοι ἄρχοντες, ἔχω τήν συνήθεια, ὅταν στενοχωρῶ καί προσβάλλω κάποιον νά τοῦ ζητάω συγγνώμην στά γόνατα. Σήμερα ὅμως γιά τά ὅσα εἶπα δέν ζητῶ συγγνώμην, ἀλλά ἀντίθετα εὐχαριστῶ τόν Χριστό καί τήν Παναγιά μου, πού μοῦ ἔδωσαν τήν δύναμη νά σᾶς πῶ αὐτά πού σᾶς εἶπα. Μά τί κακό ἐπί τέλους εἶναι αὐτό μέ σᾶς! Ἐπίσημες μέρες, ὅπως τοῦ Εὐαγγελισμοῦ, γιά παράδειγμα, νά μένετε ἀλειτούργητοι καί νά ἔρχεστε στήν Δοξολογία μόνο. Σήμερα Κυριακή ἡμέρα δέν λειτουργηθήκατε. Ἤλθατε γιά τό Μνημόσυνο, ἀλλά καί πολύ-πολύ μετά ἀπό τήν καθορισθεῖσα ὥρα τοῦ Μνημοσύνου. Δέν μετανοῶ γιά ὅσα σᾶς εἶπα. Μοῦ ἔδωσε ὁ Χριστός καί ἡ Παναγία τήν δύναμη νά σᾶς τά πῶ. Κύριε Περιφερειάρχα, αὐτά τά χρόνια, περισσότερο ἀπό κάθε ἄλλη φορά, ἡ Ἐκκλησία πρέπει νά φανεῖ ὅτι εἶναι δυναμική καί νά ἐλέγχει τούς παραβάτες, ὁποιοιδήποτε καί ἄν εἶναι αὐτοί. Ἐμεῖς οἱ Ἐπίσκοποι πρέπει νά εἴμαστε δυναμικοί καί ἡρωικοί, ὅπως οἱ ἅγιοι Πατέρες, μή φοβούμενοι τήν κοσμική ἐξουσία. Πάνω ἀπ᾽ ὅλα ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ».


    Αυτή είναι η αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. KOΒΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΒΡΙΖΟΥΝ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. εδω μας ειπαν οτι νοιαστηκε πολυ για το μνημοσυνο ο Μητροπολιτης,..Που ουτε θα θελει να σκεφτεται απο ποιο κομματι εκαναν αντισταση πολλοι τοτε ανα την Ελλαδα.Και δεν ηταν,απο αλλο λογο η αντιδραση του.Αν θελουμε το πιστευουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τελικά και ο «Άγιος» φοβέρα θέλει.
    Και όταν λέω «Άγιος» δεν εννοώ τους επισήμους, εννοώ τον «Άγιο» Γόρτυνος.
    Κατά την προσφιλή του τακτική τα γυρίζει τώρα. Στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του MEGA είπε ότι δεν γνώριζε για την καθυστέρηση της άφιξης και ότι αν το γνώριζε θα τελείωνε τη Θεία Λειτουργία μισή ώρα αργότερα.
    - Τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν λειτουργήθηκαν οι άρχοντες ή όχι;
    - Δεν θα υπήρχε πρόβλημα που θα έρχονταν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και όχι από την αρχή;
    --- Χαιρετίσματα Δέσποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.αΥΤΟΣ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ,ΟΧΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ..ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ..αΝ ΘΕλΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ,ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ,ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙςΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥΣ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΥΤΕ ΔΥΝΑΜΕΘΑ,ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΕΣΤΩ ΔΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΕΞΑΠΤΕΣΘΕ? ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΘΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΤΟΣ. ΤΟ ΛΕΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog