Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΣ Τρίπολης: Απορρίμματα – Ανακύκλωση - Κομποστοποίηση

Για άλλη μια φορά βλέπουμε το φαινόμενο των διαμαρτυριών σχετικά με τους χώρους διάθεσης – αποθήκευσης – μεταφόρτωσης κλπ των απορριμμάτων.

Ο  Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, δηλώνει ότι δεν πρέπει να γίνει και άλλη επιβάρυνση του χώρου, όπου επί πολλά έτη ήταν και είναι η χωματερή του Λεβιδίου και η οποία έπρεπε να έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια...
Αναμένουμε από τον Δήμο Τρίπολης να προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση του προγραμματισμού του για την διαχείριση των απορριμμάτων και να διπλασιάσει άμεσα τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε οι πολίτες να μην αναγκάζονται να αφήνουν ανακυκλώσιμα υλικά δίπλα από τους γεμάτους μπλέ κάδους και εν τέλει αυτό να συντελεί στην αποτροπή της ανακύκλωσης.

Καλούμε του συμπολίτες μας, να κάνουν ανακύκλωση στον μέγιστο βαθμό, ώστε να μειωθεί κατά πολύ ο όγκος των απορριμμάτων που παράγουν.

Επίσης, καλούμε όσοι συμπολίτες μας έχουν το χώρο, να προμηθευτούν κάδους κομποστοποίησης για να μειωθούν ακόμα περισσότερο και τα οργανικά υπολείμματα.

Από την μεριά του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, είμαστε διατεθειμένοι να ξαναδείξουμε δημόσια τον τρόπο κατασκευής οικιακών κομποστοποιητών, όπως το κάναμε και παλαιότερα δημόσια στην Πλ. Πετρινού, ώστε να δείξουμε πως μπορεί κάποιος να κατασκευάσει τον δικό του κάδο κομποστοποίησης, με ελάχιστό ή με μηδενικό κόστος.

Η λύση του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί συνειδητή δράση από όλους μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog