Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ: Καταγγέλλει τους ενάγοντες κατά του Γόντικα Νίκου.

Η Τομεακή Επιτροπή Αρκαδίας του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος του στελέχους του ΚΚΕ Γόντικα Νίκου.

Πρόκειται για δίωξη μετά από μήνυση του κ. Μάνου του πολιτικού κόμματος ΔΡΑΣΗ, που σήμερα συνεργάζεται με το κόμμα του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, εναντίον του ΠΑΜΕ για κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα το 2010. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη θέσει τις αντίστοιχες υποθέσεις στο αρχείο. Σε άλλες περιπτώσεις όμως, όπως η εισαγγελέας πρωτοδικών Τρίπολης, προχώρησαν σε άσκηση διώξεων ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ, σέρνοντας συνδικαλιστές στα δικαστήρια με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας».

Να σημειώσουμε ότι στην αντίστοιχη εκδίκαση της υπόθεσης στην Αθήνα στις 19/2/2015, σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι κατηγορίες σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ που δικάστηκαν, ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά του κόμματος «Δράση», τον Μάη του 2010. Κατηγορούμενοι ήταν ο Γιώργος Πέρρος, ο Χρήστος Κατσώτης και ο Θοδωρής Κούτρας, και αθωώθηκαν όλοι.

Αφορμή για την δίωξη στην Τρίπολη είναι η συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Μαΐου 2010 στα πλαίσια πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχαν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από τις πύλες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης με θέμα την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου, επιστάτη στο σχολικό συγκρότημα.

Την συγκεκριμένη απόλυση είχαν καταγγείλει οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρίπολης, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, δεκάδες εργατικά σωματεία.

Ο σ. Νίκος Γόντικας διώκεται με κατηγορίες αστήρικτες και κατασκευασμένες. Όπως λέει το κατηγορητήριο,«προΐστατο του ΠΑΜΕ» (λες και το ΠΑΜΕ είναι κάποια εγκληματική οργάνωση και ο σ. Γόντικας είναι ο αρχηγός του) καθώς επίσης, όπως λέει και πάλι το κατηγορητήριο, ασκήθηκε λεκτική και σωματική βία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, πράγμα που διαψεύδεται από τις μοναδικές καταθέσεις των τότε διευθυντών του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου. Η δίκη έχει οριστεί να γίνει στις 25 Φλεβάρη 2015 εξ αναβολής.

Τελικά ποινικοποιείται μια απλή διαμαρτυρία εργαζομένων για απόλυση, και μάλιστα μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τα στελέχη του και τα μέλη του, όπως και άλλοι αγωνιστές, συνέβαλαν ως όφειλαν στην μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της κινητοποίησης.

Αυτή η δράση των κομμουνιστών και του ταξικού κινήματος είναι που φοβίζει και ενοχλεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους υπερασπιστές του με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται. Είτε των πολιτικών και των κομμάτων που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την κερδοφορία του, φτιάχνοντας νόμους που στέλνουν στα τάρταρα της ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους και εξυψώνουν στα ύψη τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Είτε την αστική δικαιοσύνη και τα αστικά δικαστήρια που στόχο έχουν να υπερασπίσουν και να εφαρμόσουν του αντιλαϊκούς νόμους που προστατεύουν την μισθωτή σκλαβιά, ποινικοποιώντας όποιον σηκώνει κεφάλι, βγάζοντας της απεργίες παράνομες και καταχρηστικές,  που αποφασίζουν κατασχετήρια και επιβάλουν ποινές σε  χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν κράτος εφορίες και τράπεζες.

Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες) να παρευρεθούν στη δίκη και να επιβάλουν την απόσυρση της δίωξης, να απαιτήσουν να μπει στο αρχείο η υπόθεση. Μέσα από τα σωματεία και του μαζικούς φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών. Οι  διώξεις των πρωτοπόρων κομμουνιστών είναι προπομπός της σκληρής επίθεσης που ακολουθεί για το λαό.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν βγάλει ψηφίσματα:

Το ΠεΣυ Πελοποννήσου

Τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων του Ν.Αρκαδίας πλην του Δήμου Β. Κυνουρίας

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Το Ν.Τ. Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας

Το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα και             Α.Ε. Ν. Αρκαδίας

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Νομών Πελοποννήσου

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Αρκαδίας

Έχουμε την δύναμη – κανένας μόνος του
Όλοι για έναν και ένας για όλους
Η καταστολή και η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Τρίπολη 24 Φλεβάρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog