Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου από Βίγλες: Θα διεκδικήσουμε το γερμανικό χρέος (video)

Στο μνημόσυνο για τους 212 Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη θέση «Βίγλες» Μαλλωτά Μεγαλόπολης, βρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου το πρωί της Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο Γερμανικό χρέος και είπε:

"Είναι απαραίτητη και απαράγραπτη η δέσμευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να διεκδικήσει για λογαριασμό του Ελληνικού λαού την αποζημίωση και την αποκατάσταση για τις θηριοδίες, για τις καταστροφές και τις ανθρωποκτονίες που συντελέστηκαν επί Χιτλερικής ναζιστικής κατοχής. Την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών."

Η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα επανασυσταθεί η διακομματική επιτροπή του Κοινοβουλίου για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων και οι πρωτοβουλίες θα είναι όχι μόνο πολλές και συστηματικές αλλά και αποτελεσματικές, διότι το χρέος αυτό είναι χρέος οφειλόμενο, ιστορικό και ηθικό.

    Η ελληνική Βουλή δε θα κάνει βήμα πίσω στη διεκδίκηση του χρέουςΠηγή:  Arcadia  Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog