Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Συγκλονισμένη η Χιλή από την 14χρονη που ζητά να υποβληθεί σε ευθανασία

 Η κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα της κοπέλας   


Η 14χρονη Βαλεντίνα Μαουρέιρα έχει διχάσει την κοινή γνώμη στη Χιλή. Η κοπέλα, που υποφέρει από κυστική ίνωση, ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube με το οποίο ζητάει να εγκριθεί από την κυβέρνηση της χώρας το αίτημά της να υποβληθεί σε ευθανασία.  

«Ζητώ απεγνωσμένα να μιλήσω με την πρόεδρο επειδή κουράστηκα να ζω με αυτή την αρρώστια», αναφέρει στο βίντεο, προσθέτοντας: «Θέλω την έγκρισή της για να μου κάνουν την ένεση που θα με κοιμίσει για πάντα».    

Λίγο μετά τη δημοσίευση του βίντεο, η κυβέρνηση της Χιλής απέρριψε το αίτημα της 14χρονης. Ωστόσο, η πρόεδρος Μισέλ Μπασελέτ συναντήθηκε μαζί της στο νοσοκομείο, όπου έμεινε για περισσότερο από μία ώρα. Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη συνάντηση, μεταξύ των οποίων και μία selfie της 14χρονης με την πρόεδρο, όμως δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για το τι συζητήθηκε.    

Ο μεγαλύτερος αδερφός της Βαλεντίνα πέθανε όταν ήταν μόλις έξι ετών από την ίδια ασθένεια. Η κυστική ίνωση προσβάλει διάφορα όργανα, αλλά κυρίως τους πνεύμονες, προκαλώντας επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις που με τη σειρά τους καταστρέφουν τους ιστούς. Ανάμεσα σε άλλα συμπτώματα, δυσχεραίνει πολύ την αναπνοή.  

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο πατέρας του κοριτσιού, Φρέντι Μαουρέιρα, δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα της κόρης του, αν και πρόσθεσε ότι «έκλαιγε όλη νύχτα» όταν άκουσε πως θέλει να πεθάνει. «Είναι πάρα πολύ σκληρό, αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφασή της, επειδή αυτή είναι που υποφέρει από την αρρώστια» δήλωσε.





Πηγή:
www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog