Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Μουσείο Δάρα Αρκαδίας: Συνέντευξη κ. Πλάκα στη ΝΕΡΙΤ (βίντεο)Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας την 23/3/2015 προβλήθηκε στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" της ΝΕΡΙΤ αναδεικνύοντας τόσο το πολύτιμο έργο του Συνδέσμου Δαραίων όσο την ιδιοσυγκρασία και την πολιτιστική ταυτότητα των κατοίκων του Δάρα.

Η ξυλόγλυπτη συλλογή του Ιωαν. Μπακόπουλου σιωπηλά αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά των Δαραίων, όπως αυτά εξελίχθηκαν μέσα στο χρόνο, τις παραδόσεις, τα ήθη, την αγωνιστικότητα τους.

Ο Σύνδεσμος Δαραίων αφουγκράστηκε τα μηνύματα και ανταποκρίθηκε στην βαθύτερη επιθυμία των Δαραίων να διασωθεί το υλικό και άυλο λαογραφικό - πολιτιστικό περιεχόμενο του χωριού.

Βλέποντας σήμερα ως τηλεθεατές το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα, που ειναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας των Δαραίων, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τον καλλιτέχνη-δωρητή Ιωαν. Μπακόπουλο αλλά και συγκίνηση για την πραγματοποίηση του οράματος του χωριού Δάρα.Επιμέλεια
Αντωνία Κορδοπάτη
Γραμματέας του Συνδέσμου Δαραίων

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
e-mail: museum.folkculture_dara@yahoo.com

Σύνδεσμος Δαραίων
https://www.facebook.com/syndesmosdaraion?fref=ts
e-mail: syndesmosdaraion@facebook.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog