Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας ανακουφίζει την Τρίπολη από τα σκουπίδια»


Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο
«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προσφέρουμε ανακούφιση στο πρόβλημα των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης ανταποκρινόμενοι άμεσα στο αίτημα του Δήμου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της προγραμματικής σύμβασης για την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών της Τρίπολης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «σαφώς δεν πρόκειται για οριστική λύση και θα πρέπει η Δημοτική Αρχή εδώ και τώρα να προβεί στην επιλογή του χώρου και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την προσωρινή διαχείριση, σύμφωνα με την ευθύνη του». 
Η απομάκρυνση των σκουπιδιών θα πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και τοποθέτησε την αιτία του προβλήματος αυτού στη μη εναρμόνιση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής σε όσα είχαν αποφασιστεί, από κοινού με το ΦΟΔΣΑ, αλλά και στις οδηγίες του ΠΕΣΔΑ, οδηγώντας σε ασφυξία το Δήμο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η Περιφερειακή Αρχή έθεσε στη διάθεση των Δημοτικών αρχών κάθε βοήθεια, τεχνική ή οικονομική, κάθε φορά που της ζητήθηκε, και εξέφρασε την απορία του γιατί
«σε αντιδιαστολή της λύσης που προσφέρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ποια είναι η αντίστοιχη λύση που πρότεινε ο κ. Υπουργός όταν επισκέφθηκε την Τρίπολη; Την επίδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των Δημάρχων και τη μεταφορά των απορριμμάτων σε παράνομους ΧΑΔΑ».

Η απομάκρυνση των απορριμμάτων θα γίνει σε αδειοδοτημένο και νόμιμα λειτουργούντα χώρο, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι δεν θα συνηγορήσει η Περιφέρεια στη συνέχιση της παρανομίας της Αγίας Τριάδας, όπου θα έπρεπε να έχει παρέμβει ο εισαγγελέας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Εθνικό και όχι μόνο Πελοποννησιακό ζήτημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, οι οποίοι δημοπρατούνται στις 31 Μαρτίου 2015, μετά την οποία θα πάψουν οριστικά τη λειτουργία τους και οι Δήμοι θα πρέπει γρήγορα να λάβουν αποφάσεις και να βρουν κατάλληλους χώρους.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ μετά τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού με το Δήμαρχο Τρίπολης, την οποία χαρακτήρισε
«ύμνο για το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφού αντιγράφει απολύτως τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής και επισημαίνει την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ΧΑΔΑ». 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στην έγκριση του σχεδίου της Περιφέρειας για την αποκατάσταση του Πλατώματος και δήλωσε
«βρίσκουμε οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα, εξασφαλίζοντας παράλληλα τους πόρους, αλλά και σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog