Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εύη Τατούλη: Θέλουμε τα Αρκαδικά προϊόντα να αποκτήσουν το δικό τους «μύθο»

Πρωτοβουλία για πιστοποίηση του λαδιού «Μανάκι Αρκαδίας»



Με βασικό όραμα τα ξεχωριστά προϊόντα της Αρκαδικής γης να αποκτήσουν το «δικό τους μύθο», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εύης Τατούλη, συνάντηση στο Ελαιοχώρι,  τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, για την προώθηση του ελαιολάδου της περιοχής και τον χαρακτηρισμό του με την ένδειξη Μανάκι Αρκαδίας προϊόν ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης).

Σκοπός της πρωτοβουλίας η καλύτερη προοπτική ανάδειξης και διάθεσης του εξαιρετικού λαδιού που παράγει η περιοχή και η πιστοποίησή του ώστε να κατακτήσει τις αγορές του εξωτερικού. Στόχος η επίτευξη καλύτερης τιμής «από το χωράφι στο ράφι» προς όφελος των παραγωγών.


Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Γραφείου του χωριού παραβρέθηκαν πολλοί ελαιοπαραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα όσα εμπεριστατωμένα και ιδιαίτερα αναλυτικά ειπώθηκαν στη συνάντηση.

Οι ελαιοπαραγωγοί ανταποκρίθηκαν άμεσα και δόθηκαν δείγματα λαδιού προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία, ενώ τέθηκε χρονοδιάγραμμα για κάθε δράση που απαιτείται και το οποίο θα παρακολουθείται διαρκώς.

Η Εύη Τατούλη σημείωσε μεταξύ άλλων πως η βασική προτεραιότητα είναι η δημιουργία μιας μικρής και ευέλικτης ομάδας παραγωγών με κοινό όραμα, στόχευση και απόψεις . Παράλληλα χρειάζεται να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την κατάθεση του φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και εν συνεχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διευκρίνισε μάλιστα πως η πρωτοβουλία της οφείλεται σε συζητήσεις που είχε κάνει με ελαιοπαραγωγούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
«Ο τόπος μας, η Αρκαδία είναι ένας εξαιρετικά προικισμένος τόπος. Με δημιουργικούς ανθρώπους που μοχθούν για την επιβίωση. Όλοι μας χρειάζεται να πολεμήσουμε με νέα εργαλεία αυτήν την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί επι μακρόν. Το μέλλον είναι πια στα χέρια των τοπικών κοινωνιών και στις οικονομίες μικροκλίμακας. Οι αγρότες μας και δη οι νέοι άνθρωποι που πήραν την απόφαση να επιστρέψουν ή να μείνουν στον τόπο τους είναι η σημαντικότερη δύναμη της χώρας να επιβιώσει


Και είμαι εξαιρετικά αισιόδοξη σε αυτήν την κατεύθυνση», επεσήμανε η Εύη Τατούλη, ενώ κατέληξε: «Ο ρόλος του σύγχρονου πολιτικού είναι κυρίως η ανάληψη δράσης. Διότι πολιτικός είναι  ο αφυπνισμένος πολίτης που δεν καταθέτει τα όπλα και αναλαμβάνει ο ίδιος δράση χωρίς να περιμένει τα κέντρα των εξουσιών των Αθηνών να χαράξουν στρατηγικές. Εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα μας και έχουμε στα χέρια μας τις λύσεις. Το μέλλον μπορεί να ξεκινήσει από εμάς». 

Δήλωσε δε πως θα υπάρξει και συνέχεια με άλλα προϊόντα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να είναι όραμα όλων μας, τα προϊόντα της Αρκαδικής γης να αποκτήσουν το «δικό τους μύθο», που θα θελήσουν και άλλοι λαοί να γνωρίσουν και να γευτούν. «Η ποιοτική παραγωγή είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και η εξωστρέφεια χρειάζεται να είναι ο σημαντικός μας στόχος», τόνισε η Εύη Τατούλη  στο τέλος της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog