Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Η απάντηση του Δημάρχου Τρίπολης στον Υπουργό Περιβάλλοντος (vd)

Απάντηση Παυλή στον Υπουργό Περιβάλλοντος: «Προφανώς, δεν είναι καλά ενημερωμένος …»


Απάντηση στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι καθυστερεί η μεταφορά σκουπιδιών της Τρίπολης στην Κοζάνη, έδωσε ο Δημήτρης Παυλής.
Να θυμίσουμε, ότι ο Γ. Τσιρώνης, το Σάββατο, είχε δηλώσει τα εξής: "Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Τρίπολη για το θέμα των απορριμμάτων, ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης δηλώνει τα εξής:

«Εδώ και ένα μήνα έχω δώσει λύση στο θέμα και τα απορρίμματα έχει δρομολογηθεί να πάνε προσωρινά στην Κοζάνη, όπου η ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ) δέχθηκε να βοηθήσει. Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης ανέλαβαν τη μεταφορά. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να μεταφέρουν τα απορρίμματα εδώ και τόσο καιρό. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της κοινωνίας»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΗ
Στην έκτακτη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε, την Κυριακή, ο Δήμαρχος Τρίπολης, αρχικά είπε ότι «για να πάμε σκουπίδια στην Κοζάνη, το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Το έχουμε σαν μαξιλάρι ασφαλείας, για το μέλλον, αν χρειαστεί.»
Στη συνέχεια, αφού ρωτήθηκε, για τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού, είπε:
«Ο κ. Τσιρώνης δεν πρότεινε καμία λύση. Εμείς του είπαμε τη λύση της Κοζάνης. 

Ο Υπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι οι διαδικασίες μεταφοράς σκουπιδιών σε άλλη περιφέρεια, χρειάζεται χρόνο. Δεν το αποφασίζω μόνος μου. Απαιτείται κοινή απόφαση των δύο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. 

Αφού βγει αυτή η απόφαση, θα προχωρήσουμε στην προγραμματική συμφωνία και μετά θα τρέξει διεθνής διαγωνισμός που χρειάζεται 52 μέρες. 

Προφανώς, δεν τον έχουν ενημερώσει τον κ. Τσιρώνη για τη διαδικασία. 
Δεν έχω αντίρρηση για την Κοζάνη, ως μαξιλάρι ασφαλείας.» 

kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog