Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Άγνωστοι ξήλωσαν τον 3ο Παιδικό Σταθμό για να κλέψουν τα … λούκια! (βίντεο)


Κλοπές και βανδαλισμοί σημειώθηκαν, στον 3ο παιδικό σταθμό της Τρίπολης, επί της οδού «Αγίου Κωνσταντίνου». Το συμβάν εκτιμάται ότι έγινε τη νύχτα της Κυριακής.


Άγνωστοί εισέβαλαν στο χώρο, σκαρφάλωσαν στη στέγη του σχολείου και ξήλωσαν τα κεραμίδια για να αφαιρέσουν τα λούκια, τα οποία ήταν από χαλκό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, είχε γίνει και την Καθαρά Δευτέρα, δηλώνουν ο Πρόεδρος του χωριού, Γιάννης Τραχανάς, η διευθύντρια του σχολείου και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δήμου Τρίπολης, Θοδωρής Καραλής που μίλησαν για το συμβάν.
"Δε μπορώ να καταλάβω, στα 50 μέτρα είναι σπίτια, να μην παίρνει κανένας χαμπάρι; Να μην μιλάει κανένας, αυτά τα οποία κλέβονται, πηγαίνουν σε κάποια μαγαζιά..." δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραλής και τόνισε ότι δεν πρέπει να αδιαφορούμε επειδή είναι ένα δημόσιο κτίριο, διότι «αύριο θα μπουν και στα σπίτια μας».

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση , πρόκειται για μια ζημιά πάνω από 3000 ευρώ.  Η αστυνομία, μετά την καταγγελία της διευθύντριας, πήγε στο σημείο και κατέγραψε το συμβάν και πλέον στο αστυνομικό τμήμα θα βρεθεί η διευθύντρια και ο κ. Καραλής για να καταθέσουν μήνυση κατ’ αγνώστου.

Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος του χωριού (Κώστας Δαύρος και Γιάννης Τραχανάς) που έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτή την κατάσταση στο χωριό, έκαναν λόγο για τσιγγάνους που «έχουν ρημάξει το χωριό, έχουν κλέψει σχεδόν όλα τα σπίτια, δεν έχουν αφήσει από σχάρα όμβριων υδάτων, έως κότες»!

Δηλώνουν αγανακτισμένοι για το τελευταίο συμβάν, το οποίο προστέθηκε στη λίστα των πολλών κλοπών στην περιοχή και υποστηρίζουν ότι όταν έχουν κάνει την παρατήρηση σε συγκεκριμένους τσιγγάνους, δέχονται απειλές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπερασπιστούν τους χωριανούς τους και τους ίδιους.

Αναρωτιούνται "τι να κάνουμε; Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας;", ενώ δηλώνουν εξοργισμένοι με τη στάση των αρμοδίων αρχών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν η αστυνομία τους πιάνει, η εισαγγελία τους αφήνει ελεύθερους.

Ο παιδικός σταθμός τη Δευτέρα λειτούργησε κανονικά και δεν προβλέπεται να κλείσει καμία μέρα. Όμως, όλοι ελπίζουν να μην βρέξει τις επόμενες μέρες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, διότι με την πρώτη βροχή, θα πλημμυρίσει το κτίριο…kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog