Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Δέκα 'άχρηστα' μέλη του σώματος (βίντεο)

Τα δέκα μέλη του σώματος που δεν χρησιμοποιούνται, καθώς αποτελούν απομεινάρια της εξέλιξης και θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε και χωρίς αυτά

Εύη Κιόρρι

1 Πτυχή επιπεφυκόταΠρόκειται για μια μικρή πτυχή του του επιπεφυκότα του βολβού στο μεσαίο κανθό του οφθαλμού. Είναι, ουσιαστικά το απομεινάρι της μεμβράνης του βλεφάρου ή του "τρίτου βλεφάρου" , το οποίο υπάρχει και σε άλλα θηλαστικά, ωστόσο δεν χρησιμοποιείται από τον ανθρώπινο οργανισμό.


2 Το φύμα του ΔαρβίνουΕίναι το κομμάτι του έλικα του αυτιού που παρουσιάζει μια μικρή διόγκωση. Η ονομασία του αποδίδεται στον Δαρβίνο, καθώς ήταν ο πρώτος που το παρατήρησε, ισχυριζόμενος ότι αποτελούσε αποδεικτικό στοιχείο της εξέλιξης των ειδών έως τον άνθρωπο.


3 Οι τρίχες στο σώμα μαςΚάποτε οι τρίχες στο σώμα μας έπαιζαν ρόλο κλειδί, καθώς μας προστάτευαν από την πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και από τα μικρόβια, όπως τα φρύδια. Σήμερα, ειδικά για τις γυναίκες, αποτελούν βάσανο και για αυτό προσπαθούν να τις ξεφορτωθούν.


4 Το όργανο Jacobson
Το συγκεκριμένο όργανο είναι συνηθισμένο στα ζώα προκειμένου να εντοπίζουν πιο εύκολα την τροφή τους, ωστόσο οι ίδιοι νευρώνες εντοπίζονται και στον άνθρωπο. Όπως αναφέρεται αυτοί οι νευρώνες δεν χρησιμοποιούνται πια, παρά μόνο για τον εντοπισμό των φερορμονών.


5 ΦρονιμίτεςΟι φρονιμίτες είναι τα άχρηστα, πλέον, πίσω δόντια που συνήθως αφαιρούνται λόγω των ορθοδοντικών προβλημάτων που προκαλούν. Παράλληλα, αναφέρεται ότι το 35% του πληθυσμού της γης δεν βγάζει φρονιμίτες.


6 Οι μύες των ώτωνΟι μύες που βοηθούσαν το αυτί να κινείται προς τη κατεύθυνση από όπου προερχόταν ο θόρυβος. Πλέον αυτί οι μύες, τρεις στιν αριθμό, χρησιμοποιούνται μόνο για να κινήσουμε το αυτί μας.


7 Κύστη κόκκυγοςΗ συγκεκριμμένη κύστη αποτελεί απομεινάρι της εποχής που οι πρόγονοί μας είχαν ουρές, πλέον είναι άχρηστη για τον οργανισμό μας και συχνά προκαλεί προβλήματα στη σπονδυλική μας στήλη.


8 Μύες που συνδέονται με τους θύλακες των τριχώνΟι μύες που βρίσκονται στους θήλακες κάθε τρίχας ώστε να βοηθούν την κίνησή τους. Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι μύες είναι υπεύθυνοι όταν ανατριχιάζουμε, χωρίς ωστόσο να είναι χρήσιμοι.


9 Η σκωληκοειδής απόφυσηΗ σκωληκοειδής απόφυση είναι ένα μικρό τμήμα του παχέος εντέρου, πρόκειται πλέον για ένα άχρηστο υπόλειμμα, που κάποτε ήταν σημαντικό για την άμυνα του οργανισμού. Το συγκεκριμένο όργανο εξασφάλιζε την μικροβιακή ισορροπία στο παχύ έντερο.


10 Ανδρικές θήλες


Στην πραγματικότητα, οι ανδρικές θηλές δεν ήταν ποτέ χρήσιμες ούτε στους προγόνους μας. Απλώς, στο εμβρυϊκό στάδιο δεν έχουμε φύλο και μόνο οι ορμόνες αργότερα διαχωρίζουν το ανδρικό από το γυναικείο φύλο.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog