Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΣΟΚ!!! Απλά λιάζονται στις πλατείες οι πρόσφυγες!!!

«Δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί να περάσουν στην Ελλάδα, υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015» – «Σταδιακά θα υπάρχει πρόβλημα, δεν πρέπει να εξαγγέλετε το πρόβλημα» – «Μικρασιατική καταστροφή έχουμε; πρόσφυγες έρχονται»
Καθώς εντείνεται με ταχύτατους ρυθμούς το «κύμα» προσφύγων που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται».

Ερωτηθείσα, λίγο αργότερα, σε συνέντευξή της στο MEGΑ η κυρία Χριστοδολουπούλου υποστήριξε ότι 
«δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί (σ.σ. μετανάστες) να περάσουν στην Ελλάδα αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».
«Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες. Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες» 
τόνισε επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Όταν λέμε από το πρωί “λαθρομετανάστες”, όταν λένε οι δήμοι έχουμε πρόβλημα, τι νομίζετε ότι ακούει η ΕΕ» 
συμπλήρωσε η υπουργός.
«Δεν είναι σκουπίδια οι άνθρωποι, πρέπει να μάθει η ελληνική κοινωνία ότι έχει συνευθύνη, ότι όταν γίνεται πόλεμος στη γειτονιά της υπάρχουν επιπτώσεις, ότι πρέπει να έχει συνολική εικόνα» πρόσθεσε.

Απηύθυνε, μάλιστα, νουθεσίες προς δημοσιογράφους
«για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια».
«Σταδιακά θα υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν πρεπει να εξαγγέλετε το πρόβλημα. Μην φοβίζετε τον κόσμο, πέστε κάτι καλό. Πείτε για τη Γαύδο που τους τραπεζώσανε, που κάνανε κυνήγι που πήγαν οι υπηρεσίες» 
συνέχισε τις παραινέσεις προς τους δημοσιογράφους.

«Μικρασιατική καταστροφή έχουμε; πρόσφυγες έρχονται» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι μετανάστες, αν όχι στους δρόμους, η κυρία Χριστοδουλοπούλου απάντησε ότι
«τους φιλοξενούν σε συγγενείς, πάνε σε οργανώσεις των ομοεθνών τους, πάνε σε ξενοδοχεία, και αν μένουν τρεις σε κάποιο παγκάκι το ίδιο συμβαίνει και με Έλληνες» 
ενω παραθέτοντας τα στοιχεία σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή η ελληνική πολιτεία έχει στη διάθεσή της 1.000 θέσεις φιλοξενείας, 4.500 θέσεις στα κέντρα κράτησης και 300 θέσεις στις δομές για τα ανήλικα.

Την ίδια ώρα η κυρία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και σήμερα θα ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

Ειδικότερα για το σχέδιο της κυβέρνησης είπε – μιλώντας στο MEGA – ότι
«εκπονούμε ένα έκτακτο σχέδιο εκτός από τα νησιά και για τις μεγάλες πόλεις προκειμένου να οικοδομήσουμε έκτακτες δομές. Έχουμε κάνει έκκληση προς δήμους και περιφέρεια ό,τι χώρους διαθέσιμους έχουν να μας παραχωρήσουν – κτήρια και εκτάσεις – για να προσθέσουμε εμείς σκηνές ή τουαλέτες. Αν δεν μας παραχωρήσουν θα καταλήξουμε σε παλαιά στρατόπεδα που δεν είναι σε χρήση. Θα είναι ανοιχτές αυτές οι δομές».

Με δηλώσεις της λίγη ώρα αργότερα στον Αnt1 η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι οι παράτυποι μετανάστες
«δεν γυρίζουν στους δρόμους, πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου που έρχονται στη χώρα μας επειδή τους κοροϊδεύουν οι δουλέμποροι ότι τους πηγαίνουν στην Ιταλία». «Τους πρόσφυγες πολέμου είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχόμαστε και να τους προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης» 
συμπλήρωσε η αναπαληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης.



moriasnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Ασφαλώς και "οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια" αλλά με όσα η κ. Υπουργός λέει και με την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται (και στο παρελθόν τα ίδια συνέβαιναν) φερόμαστε στους μετανάστες σαν σκουπίδια κι ακόμη χειρότερα. Άρα κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να βοηθηθούν κι αυτοί που βρέθηκαν σε δεινή θέση λόγω των πολέμων στις χώρες τους αλλά να υπάρξει και μια ανάσα για την Ελλάδα. Δεν μπορεί η χώρα να δεχθεί ούτε έναν μετανάστη ακόμη. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν άπαντες. Να υπάρξει συνεργασία με τις χώρες τους και την Ε. Ε. ώστε να βρεθεί λύση: ή να επιστρέψουν πίσω - πράγμα δύσκολο, ή να πάνε σε άλλες χώρες υποδοχής που έχουν την δυνατότητα να τους δεχθούν για να ζήσουν καλύτερα. Στην Ελλάδα και οι Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Για να μην δούμε εικόνες απίστευτης εξαθλίωσης, ο (Έλληνας) Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλος ας πάρει πρωτοβουλίες, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό. Μόνο λόγια είναι κι αυτός και ασχολείται με τα της διαδοχής στη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog