Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Δήμος Γορτυνίας: "Απαιτείται διάλογος και δημοκρατική διαβούλευση και όχι Π.Ν.Π."


ΨΗΦΙΣΜΑ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Το ΔΣ του Δήμου Γορτυνίας, συνεδρίασε σήμερα 24 Απριλίου 2015, και συζήτησε το ζήτημα της ΠΝΠ με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω,

1.Καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. ‐διαδικασία που είχε καταγγείλει εμφατικά όταν ήταν στην αντιπολίτευση‐ πλήττοντας την κατοχυρωμένη συνταγματικά ανεξαρτησία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2.Τονίζει ότι κανένας διάλογος δεν έγινε πριν από αυτήν την απόφαση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, και στον τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτή, απαιτείται διάλογος και δημοκρατική διαβούλευση και όχι Π.Ν.Π.

3.Θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ήδη συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης (με την περικοπή χρηματοδοτήσεων, την απαγόρευση προσλήψεων, την κατάργηση υπηρεσιών και γενικά των μνημονιακών πολιτικών που συνόδευσαν τον Καλλικράτη) και η απόφαση αυτή, εφ όσον υλοποιηθεί, θα επιδεινώσει την λειτουργία της, αν δεν την οδηγήσει σε κατάρρευση.

4.Θεωρεί ότι η εφαρμογή της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης στο Δήμο Γορτυνίας, με τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα γεωπολιτικά χαρακτηριστικά, θα κορυφώσει τις επιπτώσεις της οικονομικής ασφυξίας και δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, που επέφεραν καταδικασμένες από τον λαό πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.

5.Δεσμεύει τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και αποφασίζει την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ενημερώνοντας παράλληλα τους δημότες για τις διαφαινόμενες δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση στην τοπική κοινωνία.

Το παρόν να κοινοποιηθεί:
* Στη Βουλή των Ελλήνων
* Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)
* Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (Π.Ε.Δ.)
* Στον Τύπο
* Στο διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog