Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Άγριο κυνηγητό εξαπέλυσε το ΙΚΑ στην Αργολίδα για "αμαρτωλό προσωπικό"


Τέσσερις αδήλωτοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν να δουλεύουν σε εστιατόριο σε χωριό του Δήμου Άργους - Μυκηνών την Κυριακή. Ένας από αυτούς συνελήφθη και για παράνομη διαμονή στη χώρα και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη.

Κλιμάκιο του ΙΚΑ από την Αθήνα βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αργολίδα και διεξάγει ελέγχους για ανασφάλιστη εργασία. Κύρίως έχουν βάλει στο μάτι επιχειρήσεις εστίασης τις μέρες αιχμής, και ήδη άρχισαν να πέφτουν και τα πρώτα πρόστιμα.

Την Κυριακή βρέθηκαν σε χωριό του Δήμου Άργους - Μυκηνών, όπου και έλεγξαν εστιατόρια, και παρότι έπεσε γρήγορα σύρμα για την παρουσία τους, δεν πρόλαβαν όλοι να τους "κρύψουν", με αποτέλεσμα να πέσουν βαριές κι' ασήκωτες οι καμπάνες.

10.500 ευρώ κοστίζει στον εργοδότη ο κάθε αδήλωτος εργαζόμενος

Συγκεκριμένα σε ένα και μόνο εστιατόριο εντοπίστηκαν τέσσερις αδήλωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, εκ' των οποίων ο ένας ήταν αλλοδαπός χωρίς την απαιτούμενη άδεια παραμονής και ως εκ τούτου συνελήφθη και αναμένετο να περάσει σήμερα από αυτόφωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ίδια επιχείρηση φυγαδεύτηκαν έγκαιρα άλλοι πέντε(!!!), για ευνόητους προφανώς λόγους...

Παρακείμενες επιχειρήσεις όταν πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα άρχισαν να καμουφλάρουν με ευφυείς τρόπους το "αμαρτωλό" προσωπικό, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να εξυπηρετήσουν, κατά κάποιον τρόπο, τον κόσμο με "προσωπικό ασφαλείας", τουλάχιστον μέχρι να απομακρυνθεί ο κίνδυνος...

Να σημειώσουμε πως το πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο καθορίζεται στις 10.500 ευρώ.anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog